Mezőkövesd Zsóry FC

2021.09.27. 09:31

Jurina rontott, Baki bakizott

Kikapott szombaton délután a fővárosban a fürdővárosiak élvonalbeli labdarúgócsapata.

Kolodzey Tamás

Forrás: MZSFC

Az NB I.-es bajnokság 7. fordulója az MTK Budapest gárdájához szólította a Mezőkövesd Zsóry FC együttesét. A hazaiak kezdőcsapatában három változás történt a Paks elleni mérkőzéshez képest: Dimitrov, Haraszti és Ferreira helyett Nagy B., Kosznovszky és Miovski játszott, míg a vendégeknél két változtatást hajtott végre Pintér Attila vezetőedző: a Mol Fehérvár ellen kezdett Drazic és Szépe helyett Jurina és Baki futott ki a gyepre.

Hármas csere a szünetben

A találkozó elején a kövesdiek rögtön a gázpedálra léptek, majd egymás után két MTK-lehetőség következett, Piscitelli azonban kétszer is védett. Kiegyenlített játékkal teltek a percek, a labda többnyire a két tizenhatos között pattogott, a támadójáték mindkét oldalon csak kettes jegyet érdemelt. Fél óra elteltével az eseménytelenséget Vutov távoli emelése törte meg: elsőre Mijatovic és a keresztléc együttes erővel mentett, majd Jurina előtt adódott lehetőség, de bátortalan volt, és kiszorították. A 40. percben ziccerbe kerültek a kék-fehérek. Miovski átadásával Grozav a büntetőterületen belül lopta a távolságot, aztán késlekedett a lövéssel, és amikor célzásra szánta el magát, Kocsis G. becsúszott és szögletre mentett. A felejthető első félidőt követően ismét borítékolni lehetett, hogy a dél-borsodiak mestere legalább két poszton is cserélni fog, aztán később kiderült: elégedetlenségében addig jutott, hogy három játékosát is „lekapta”. Cserinek és Vutovnak nem ment, Farkas D. pedig valószínűleg azért maradt az öltözőben, mert nem segítette kellően a támadójátékot.

A folytatásra összeszedték magukat a felek, ez látszott a már sűrűbb akciózásokon. Az is csak a hármas sípszó után derült ki, hogy ebben az időszakban veszítette el a pontokat az MZSFC. Előbb Ferreira kezezését elemezték, majd úgy ítélték meg, hogy vétlen volt, így Farkas Á. nem ítélt 11-est. Pár perccel később azonban már megtette, és vita sem férhetett döntésének helyességéhez. Már az rosszat sejtetett, hogy Jurina mindössze három lépésre állt meg a labda mögött, majd a jobb alsó sarkot célozta meg. Pont azt a részt, ahová Mijatovic vetődött és kiütötte a labdát, majd a nagy tumultuson végül úrrá lettek a fővárosiak. A küzdelem fokozódott, az iram is javult, a meccs azonban így sem érte el a közepes színvonalat. Úgy tűnt, hogy az együttesek belenyugszanak a döntetlenbe, amely meg is született volna, ha nem esik egy szerencsés hazai gól – a másik oldal szempontjából pedig elképesztően szerencsétlen találat. Ritkán adódik olyan, hogy a felszabadító rúgást végrehajtó védő (történetesen az MTK egykori játékosa) úgy rúgja lábon a hazaiak csatárát, hogy róla pont oda „szédül” a labda, ahová kell (vendégolvasatban: ahová nem kell). A három pont így otthon maradt, és a mezőkövesdiek immáron ötödik egymást követő találkozójukon maradtak nyeretlenek. Amit a sors megadott nekik a Mol Fehérvár ellen otthon a 94. percben, amikor egyenlítettek, azt a Hungária körúton elvette, és ez nagyon fájt Besirovicéknak.


MTK Budapest vs. Mezőkövesd Zsóry FC 1–0 (0–0)

Budapest, 1537 néző. V.: Farkas Á. (Albert I., Vígh-Tarsonyi).

MTK Budapest: Mijatovic (7) – Balázs B. (5), Perkovic (6), Nagy Zs. (–), Nagy B. (6) – Weir (5), Ramadani (6), Kosznovszky (5) – Kovácsréti (5), Miovski (6), Grozav (6). Vezetőedző: Giovanni Costantino.

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli (6) – Farkas D. (5), Kocsis G. (5), Baki (5), Katanec (5) – Cseri (4), Derekas (5), Besirovic (5), Nagy D. (5) – Vutov (4), Jurina (5). Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Nagy Zs. helyett Ferreira (6) a 11., Farkas D. helyett Madarász (5) a 46., Cseri helyett Cseke (5) a 46., Vutov helyett Drazic (5) a 46., Balázs B. helyett Varju (5) a 62., Ramadani helyett Dimitrov (5) a 62., Kosznovszky helyett Mezei (–) a 76., Kovácsréti helyett Vancsa (–) a 76., Jurina helyett Vojtus (–) a 82., Katanec helyett Calcan (–) a 92. percben.

Sárga lap: Farkas D. a 37., Cseri a 40., Katanec az 59., Balázs B., a 60., Besirovic a 70., Kovácsréti a 75., Varju a 80., Vancsa a 89. percben.

Gólszerző: Miovski (1–0) a 90. percben.

Giovanni Costantino: – Úgy érzem, összességében megérdemelten nyertünk. Több esélyünk volt a gólszerzésre, főleg az első játékrészben játszottunk jól, akkor több alkalommal is betalálhattunk volna, de ez nem jött össze. Igyekeztünk irányítani, helyzeteket kialakítani, bár nem volt könnyű, mert a pálya talaja sajnos még nincs tökéletes állapotban. A 11-es fordulópont lehetett volna, de Mijatovic kivédte, aztán pedig mi szereztük meg a győztes találatot. Fontos győzelmet arattunk, célunk az, hogy ne csak hatvan percig teljesítsünk összeszedetten, mint ahogy ez korábban volt, az utóbbi két mérkőzésen azonban a periódust ki tudtuk tolni. Nehéz meccs volt, mert a Mezőkövesd fizikálisan nagyon erős, de ezzel is sikerült megbirkóznunk, köszönhetően a védőink jó teljesítményének, ők is sokat tettek ezért a három pontért.

Pintér Attila: – Gratulálok az MTK győzelméhez, bár a döntetlen igazságosabb lett volna. Azt gondolom, hogy az első félidőben nem beszélhettünk futballról, egy-két játékosnak el kell gondolkodnia a folytatásról, öntelt, öncélú játékkal és kevés futással nem lehet eredményt elérni. Amíg taktikai fegyelmezetlenségből kapjuk a gólokat, és a labdarúgók nem azt teszik, amit kérünk, nem leszünk jóban. Decemberben vagy nekik kell távozniuk, vagy nekem. A szünet után a cseréket követően sokkal hatékonyabban játszottunk, volt két-három komoly gólszerzési lehetőségünk, de sajnos nem tudtuk kihasználni. A büntető kimaradt, ilyen van, játékoskoromban én is hibáztam 11-est. A végén taktikai fegyelmezetlenségből gólt kaptunk. Azt hozzáteszem, hogy a pálya talajának rossz minősége miatt nehéz volt rajta játszani.


Percek, események

57. perc: Cseke bal oldali beadását Drazic fejelte tovább, a labda pedig Ferreira menteni akaró bal kezét érintette. A „zsűri” hosszan elemzett, végül helybenhagyta Farkas Á. döntését, mely szerint mehetett tovább a játék, a védő mozdulatát vétlennek minősítették.

60. perc: Madarász jobbról adta be a labdát, Balázs B. pedig hátulról ellökte az ötösön a labdára mozduló Drazicot. A játékvezető most büntetőt ítélt, és ezt a videószobában is jónak látták. Jurina végezte el a büntetőt: a jobb alsót célozta meg, Mijatovic gyors vetődéssel hárított, a kipattanó labdát előbb Besirovic „eltörte”, majd a továbbguruló játékszerről pár centiméterrel lemaradt Derekas, így a védők felszabadítottak.

90. perc: Ritkán látható szerencsés góllal szerezte meg a győzelmet az MTK. Nagy B. tálalt a vágtató Miovski elé, aki az ötös jobb sarka előtt rosszabb pozícióba került Bakival szemben. A védő menteni akart, jobbal azonban úgy rúgta rá a labdát a csatárra, hogy Miovski jobb lábfejéről a bal alsó sarokba pattant, 1–0.

(A borítóképen: Farkas D. és Vutov harcol a labdáért)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!