verseny

2021.09.10. 13:05

Hegyikerékpáros Magyar Kupa

Szombaton kezdődik a Komlós XCO nemzetközi hegyikerékpáros Magyar Kupa.

Szeptember 11-12-én Komlóstetőn rendezik – Vas Kata Blanka remek nemzetközi szereplése miatt ismét – hazánkban egyre népszerűbb hegyikerékpáros szakág, az XCO (Olimpiai Cross Country) Magyar Kupa futamát, mely egyben nemzetközi UCI C3-as verseny.

A versenyen rajthoz áll Parti András (Trek Team), négyszeres olimpikonunk, Palumby Zsombor (SVS Pro Team), Szatmáry András (Cube-Csömör) Blazsó Márton (Mesterbike 575 Team). A hölgyek elit mezőnyében szerepel majd Buzsáki Virág (SVS Pro Team), aki a múlt hétvéngén megrendezett svájci XCO világkupa futamon korcsoportjában 13-ként végzett, Schmidel Regina (Cube- Csömör), valamint az U19-es korosztályban Bokros Csenge (Limitless Team – XCO Nagykanizsa) akik rendszeres szereplői a nemzetközi futamoknak is, és ezen a hazai versenyen is gyűjthetik az UCI világranglista pontokat.

Komlóstető nem ismeretlen a hegyikerékpárosok előtt, hiszen már a sportág hajnalán, a 90-es években Komlóstetői Kerékpáros Klub is több futamot rendezett itt. Aztán pár éve a HOTE Sportegyesület ismét felfedezte a területet, azóta itt rendezik a Borsod MTB Series hazánk egyetlen akkreditált XCO bajnokságának egyik miskolci futamát is.

A HOTE Sportegyesület az elmúlt 3 évben letette névjegyét a helyi és a magyar és a kerékpársport asztalára: az egyesület nevéhez kötődik a Miskolc-Bükkszentkereszt közötti hegyi időfutam, a Fehérkő-Lápa Hillclimb, a Görömbölyön megrendezésre kerülő Yeti Kupa, jelentős szerepet vállalnak a Borsod MTB Series akkreditált XCO bajnokság lebonyolításában (Komlóstető, Görömböly) valamint a hazai Cyclo-cross közösségtől is bezsebeltek már több, jókora elismerést a Miskolci Egyetemi Sportközpontban megrendezett magyar Cyclo-cross Magyar Kupa futamok-, valamit Országos bajnokság megrendezésével.

A verseny igazgatója, Kalotai Norbert elmondta, hogy a verseny besorolása miatt a rajt korábbi helyszínét át kellett tenniük az aszfaltozott útra, emiatt Miskolc megyei jogú város városüzemeltetési és műszaki osztálya 2021. szeptember 10-én, pénteken 12.00 órától 2021. szeptember 12. vasárnap 18.00 óráig a Szeder utca 4-14. közötti útszakaszt a gépjárművek elől lezárja. Ezen a 150 méteres területen a megjelölt időszak alatt a gépjárműforgalom és a parkolás tilos. Az otthagyott gépjárműveket a miskolci önkormányzati rendészet a gépjárműtulajdonos költségére elszállítja. A forgalmat a környező utcákban polgárőrök, illetve a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai irányítják majd. A versenyigazgató az ott lakók megértését és türelmét kéri, valamint a közönségtől pedig azt, hogy szurkolásukkal támogassák a versenyzőket.

Szombaton kora délután szabadedzéssel kezdődik a versenyhétvége, majd 16 órától hivatalos pályabejáráson vesznek részt a versenyzők. Vasárnap az utánpótlás versenyzőkkel már délelőtt 10 órakor indulnak a versenyek, az elit futam pedig 14.30-kor rajtol. Az eredményhirdetésre 16 órától kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!