KVTSE

2021.08.17. 09:31

A hatodik szezont kezdi a közös csapat

Az élvonaltól búcsúzott KVTSE-nél a dobogóra kerülés azért cél a következő szezonban.

Molnár István

Forrás: Olvasónktól

A 2021/2022-es évadban két megyei csapat indul a honi férfi tekebajnokság második vonalában, az NB I.-ben: a Kazincbarcikai VTSE, amely az előző évadban az utolsó, 12., kieső helyen végzett a Szuperligában, illetőleg a SalgÓzd TK, amely a múlt pontvadászatban is ugyanitt játszott, és a 4. helyen zárt.

– A pandémia miatt félbeszakadt a 2019/2020-as évad a Szuperligában is, nem voltak kiesők és feljutók sem, így a következő szezont a múlt ősszel mindenki ott kezdhette, ahol a bajnokság leállásakor volt, amennyiben azt vállalta – mondta a KVTSE szakosztályvezetője, Orosz István. – Mi vállaltuk, bár tisztában voltunk azzal, hogy nagyon erős lesz a mezőny, és azzal is, hogy 2021-től csak tíz csapat fogja alkotni a legmagasabb osztályt, s emiatt négy klub esik ki. Sajnos, túl nagy fába vágtuk a fejszénket, messze voltunk a bennmaradást érő 8. helytől. Ebbe belejátszott pár dolog, például, hogy Csinyi Gábor külföldre ment dolgozni, Martinkó Miklós, Nagy Attila és Szoboszlai István pedig a legrosszabb időszakban voltak sérültek. Az év végére beigazolódott, hogy az egyesület nem érett még meg a Szuperliga-tagságra. Azért nem volt rossz dolog elmondani magunkról, hogy az országban, tekében, benne vagyunk a top 12-ben. Az NB I.-re augusztus 1-jén kezdtük a felkészülést, az edzéseket, és szeretnénk újult erővel nekivágni majd a bajnokságnak. Az erőviszonyok alapján nem elképzelhetetlen a dobogó elérése, visszajutni a Szuperligába, úgy érzem, nehéz lenne. Volt most a holtszezonban három távozónk, Ivanyik Dávid és Ivanyik Richárd Szegedre ment, Kramcsák Dominik pedig a Príma SE Debrecenhez. Az új évadnak jómagammal, a visszatérő Csinyi Gáborral, Ander Tamással, Ander Zoltánnal, Tanyi Gáborral, Ragályi Tamással, Szabó Zoltánnal, Nagy Attilával és Dobrosi Attilával vágunk neki.

Bizonyított létjogosultság

A másik megyei NB I.-es csapat, a SalgÓzd TK részéről Havaj István szakosztályvezető nyilatkozott az Észak-Magyarországnak.

– A közös salgótarjáni–ózdi gárda most kezdi majd el a hatodik szezonját. Talán már kevesen tudják, de annak, hogy anno egymásra találtunk, két oka volt: egyrészt Tarjánban nem volt pálya, Ózdon pedig – ahol van létesítmény – éppen megszűnt a csapat. Az elmúlt fél évtized, azt hiszem, bebizonyította ennek a projektnek a létjogosultságát, a működőképességét, köszönjük az ózdi és a salgótarjáni önkormányzatnak is a segítséget, de természetesen minden más egyéb támogatást elfogadunk. Büszkék vagyunk arra, hogy a 2020/2021-es bajnokságot a 4. helyen zártuk, most azonban egy picikét lejjebb kell adni az elvárásokból, a tervekből. A középmezőnyben az 5–8. pozíció egyikét szeretnénk elcsípni, azért ezt, mert legjobb játékosunk, Stréer Tamás elment Szegedre, ami elég nagy érvágás. A tizenegy, rendelkezésre álló tekés közül Frink Szabolcs, Frink Norbert, Balázs Péter, Horváth Attila, Ozsvárt Oszkár és Tamás Elemér fogja a salgótarjáni, míg Csanádi Csaba, Váradi Áron, Csanádi Bence, Adamecz Gábor és Urbán Dávid az ózdi szekciót képviselni.

A SalgÓzd együttese tehát továbbra is Ózdon játssza hazai összecsapásait, mindig szombaton 13 órától. Az NB I. küzdelemsorozata szeptember 4-én kezdődik.


A férfi NB I. mezőnye

Keleti csoport (12): Bátonyterenyei TK, BKV Előre SC, Dynamo Sport Club, Gyulai SE Dig-Build, Kazincbarcikai Vegyész TSE, MVM Gáz SE, Nádújfalu KSE, Nyíregyházi TK, SalgÓzd TK, Szanki OBSE, Szolnoki MÁV SE, Vilati Eger SE.

(A borítóképen: Orosz István, a KVTSE szakosztályvezetője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!