Cselgáncs

2021.06.06. 14:30

Sorsoltak a cselgáncs világbajnokságon

Szombaton kora délután Budapesten megtartották a judo világbajnokság sorsolását: 118 ország 665 sportolója kapott ellenfelet a Papp László Budapest Sportarénában.

Kolodzey Tamás

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az egyéni küzdelmek mellett a csapatversenyre is sorsoltak, a magyarok Üzbegisztánnal kerülnek szembe.

Az IJF World Tour eseményeinek, különösen a világbajnokságok sorsolása igazi társadalmi esemény volt mindeddig. Nos, a budapesti világbajnokság sorsolása az új, átmeneti világrendről adott képet: online formában került rá sor, kizárólag a nemzetközi szövetség és a vb szervező bizottságának vezetői vettek rajta részt.

– A világbajnokságokon lehet egy-egy mérkőzést rajzolni a varázsceruzával, de meccs nélkül nem lehet eljutni a döntőbe. Olyan erős a sportágunk, hogy nem lehet eljutni a legjobbak közé bravúrgyőzelmek nélkül. Nehéz a sorsolásunk, a sors nem volt kegyes hozzánk, hogy az elmúlt hónapokban kiharcolt sikerhullámot meglovagoljuk, de bízom benne, hogy sikerül úgy szerepelni, hogy jó hangulatban indulhassunk Tokióba. Ahol talán Fortuna is kegyesebb lesz hozzánk... – értékelte a sorsolást Pánczél Gábor, a férfiak szövetségi kapitánya, aki hozzátette: – Csak egy-két fiatal esetében jelentene bravúrt az első körben aratott győzelem, a többiek messzebb is juthatnak. A nyolcvanegy kilogrammban Ungvári Attila az olimpiai bajnok orosz Halmurzajevvel kezd, de remélem, hogy a Grand Slam-győzelem adott neki annyi önbizalmat, hogy bátran nekimegy az orosznak. Ha az ágáról sikerül kijutnia, akkor bármeddig képes lehet menni. A kilencven kilóban Tóth Krisztiánnak viszonylag jó a sorsolása, a kvalitásai alapján a legjobb nyolcig el kellene jutnia, a pontszerző helyet elvárhatjuk tőle. Ezen felül a többi már arról szól majd, hogy az adott napon milyen állapotban lesz a riválisaihoz képest – szólt a legjobb formában lévő férfiakról, majd kitért a csapatversenyre is, amelyben megítélése szerint bravúr kellene a mieink részéről az Üzbegisztán elleni továbbjutáshoz.

Az egyéni küzdelmek mellett a vegyes csapatversenyre is sorsoltak, tizenöt válogatott indul majd harcba a dobogós helyezésekért, a mieink Üzbegisztán válogatottjával kerültek össze az első mérkőzésen, a továbbjutóra a brazil-kazah párharc győztese vár majd.

A budapesti világbajnokságot nézők jelenlétében rendezik meg, minden nap 3000 boldog – és magyar védettségi igazolvánnyal rendelkező – jegytulajdonos láthatja a helyszínen, élőben a küzdelmeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!