Az én Európa-bajnokságom

2021.06.18. 18:30

Egy gólnak vagy egy pontnak is örülni kell

A franciák Benzema, Griezmann, Mbappé triója ellen nehéz lesz védekezni.

Molnár István

Forrás: MA

Az öt évvel ezelőtti, franciaországi kontinenstorna alkalmával megjárta Marseille-t, hogy szurkoljon a magyar csapatnak Izland ellen, és azt mondja: azért, mert akkor 44 év után kvalifikálta magát a válogatott a kontinensviadalra, valamivel nagyobb eufóriát érzett, mint most, de ugyanúgy drukkol Szalaiéknak.

– Némileg azért meglepett az újbóli kijutásunk, amiben nyilván benne van, hogy a mezőny már 24 csapatos, így nagyobb erre az esély, másrészt pedig a selejtezőben elért csoport 4. hely után sikeresen vettük a pótvizsgát – mondta Kovács Aliz 26-szoros magyar futsalválogatott, a Miskolci Vénusz futsalcsapatának tagja. – Sajnos a sorsoláskor gyakorlatilag eldőlt, hogy ebből az Eb-csoportból, ahol két világbajnok és a címvédő van, csak óriási bravúrral, bravúrokkal lehetne továbbjutni. Amikor ez kiderült, úgy voltam vele: egy gólnak, egy pontnak is örülni kell majd.

Meggyőző olaszok

A magyar együttes szombaton Franciaország ellen lép pályára a második körben.

– A franciák nálam az egyik esélyesek a végső győzelemre, olyan támadó hármasuk van Benzema, Griezmann és Mbappé személyében, amely ellen rettenetesen nehéz védekezni – jelentette ki Kovács Aliz. – Különben régebben, úgy 15 évig a németek voltak a kedvenceim, most kíváncsi vagyok arra, hogyan jönnek ki az átalakulásból. Pillanatnyilag nincs kedvenc válogatottam a magyar mellett, majd meglátjuk, ki nyújt olyan teljesítményt a továbbiakban, hogy ez változzon. Eddig az olaszok meggyőzőek voltak, valamint tetszett az ukránok hollandokkal szembeni helytállása.

A miskolci futsalos bár nem kifejezetten szereti, de elismeri Cristiano Ronaldo teljesítményét, rekordjait, hogy 36 évesen is magas szintű futballra képes. Kovács Aliznak egyébként július 7-re, a második londoni elődöntőre jegye volt, azonban az UEFA egy hónapja törölte, amit még most is sajnál.

(A borítóképen: Kovács Aliz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!