Labdarúgás

2021.05.19. 09:45

Megkezdte a felkészülést a magyar labdarúgó-válogatott

A 30 fős keretből 18 játékos dolgozik a válogatottal, a többieket a jövő hétre várják.

Tóth Zoltán

210518 Magyar labdarúgó válogatott edzés Nemzeti Sport Török Attila

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

Ebédre voltak hivatalosak hétfőn délben a felújított Telki edzőtáborba azok a játékosok, akiket Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a 30 fős keretbe jelölt. Természetesen egyelőre csak az NB I.-ben focizók, illetve azok a légiósok jelentek meg, akiknek már befejeződött a bajnoki szezon.

Így 15, a hazai bajnokságban játszó játékos – Bogdán Ádám, Dibusz Dénes, Tóth Balázs, Bolla Bendegúz, Botka Endre, Fiola Attila, Hangya Szilveszter, Lovrencsics Gergő, Spandler Csaba, Cseri Tamás, Nego Loic, Sigér Dávid, Hahn János, Nikolic Nemanja és Varga Roland –, illetve a Lugano védője, Kecskés Ákos, a Bristol City középpályása, Nagy Ádám és az Omonia Nicosia hátvédje, Lang Ádám neve hangzott el a névsorolvasáskor. Várhatóan csütörtökön érkezik meg a két török bajnokságban szereplő légiós, Szalai Attila és Varga Kevin, a többiek pedig a jövő héten, az ausztriai edzőtáborban teszik majd teljessé a 30 fős keretet.

Öt év után ismét

Kedden, a délutáni edzést megelőzően sajtótájékoztatót tartottak az edzőpálya szélén, amelyen a válogatott keret két játékosa vett részt. Először a kapus Bogdán Ádámot kérdezhették az újságírók, aki elmondta: végtelenül boldog, hogy öt esztendő után – 2016 márciusában egy Horvátország elleni barátságos mérkőzésen lépett utoljára pályára címeres mezben – ismét meghívót kapott a keretbe.

– Fantasztikus érzés volt, amikor megtudtam, hogy Marco Rossi figyelembe vett a kapusok között. Régóta vágyok erre a meghívásra, erre a pillanatra. Amióta Telkiben vagyunk, részint a kapus­edzővel és „sorstársaimmal” igyekszünk minél jobb formában maradni, másrészt játék is volt, ahol persze meg kellett mutatnunk, mit tudunk! – mondta Bogdán Ádám.

A remek kapus elmondta: a Ferencvárosnál Dibusz Dénes mellett csak Magyar Kupa-mérkőzésen jutott szóhoz két alkalommal, de az­után jött a sajnálatos sérülése Dénesnek, és mindjárt a kapuban találta magát. Válogatottbéli társának is köszönhetően remek formában vette át a „ketrecet”, kifejezetten jól érezte magát a kapuban, s néhány bravúros védése is volt. Minden bizonnyal ez is belejátszott abba, hogy bekerült a 30 meghívott közé.

– Igyekszem tartani a formát, bár Gulácsi és Dibusz mellett csak harmadik számú kapus lehetek. Remélem, a kapitány is így látja majd, és a szűkített keretnek is tagja leszek. Ami az Eb-t illeti, bízom benne, hogy a hazai mérkőzéseinken – remek közönségünktől támogatva – nem vallunk majd szégyent, mi több, remélem, örömteli meglepetést is okozunk majd. Remek közösség alkotja a keretet, beszéltünk már néhány szót a közelgő Portugália és Franciaország elleni mérkőzésekről. Felelevenítettük a bő négy évvel előtti portugálok elleni találkozót, és ez alapján mondhatom: nem leszünk kishitűek, hiszen akkor is megmutattuk a magyar virtust. Mindenki nagyon akarja a sikert, s bár rendkívül nehéz meccsek várnak ránk, de ez motivál valamennyiünket!

Akár a kapuba is beállna

A már Telkiben tartózkodó mezőnyjátékosok közül az NB I. gólkirálya, Hahn János volt a másik riportalany. A paksiak kitűnősége nem rejtette véka alá: teljesítménye alapján joggal várta Marco Rossi meghívóját. Annál izgatottabban várta ugyanakkor a találkozást a keret tagjaival, bár szinte mindegyiküket ismerte.

– Vasárnap kerített hatalmába az izgalom, miután hétfőn indulnom kellett Telkibe. Remekül érzem magam, kiváló társaságba kerültem. Hoztam magammal Paksról „útravalót” is, játékostársaim és Bognár György szerint is itt a helyem! Sikeréhesen várom a bevetést, ha bekerülök a szűkített keretbe is. Azon leszek, hogy minél többet segítsek abban: e nehéz csoportban is sikeresek legyünk! – nyilatkozta a csatár.

Bármely posztján

A gólkirály elmondta még: a válogatott bármely posztján, a kapustól a balszélsőig bevethető lenne, persze elöl érzi magát legjobban, amit gólkirályi címe és gólérzékenysége ékesen bizonyít. Persze, az, hogy a szűkített keret tagja lesz-e, a kapitány döntésén múlik, ugyanakkor csalódott lenne, ha nem szerepelne ott a neve a 26-os listán.

– Kivételes dolog, hogy itt lehetek, ebben a remek játékosok alkotta keretben! Ha kell, hegyeket mozgatok meg azért, hogy ott lehessek azok között is, akik pályára lépnek majd a Puskás Arénában. Fantasztikus érzés lenne kifutni a pályára, vagy csereként beszállni Portugália és Franciaország ellen hazai közönség előtt, de persze, ha Németország ellen kapok szerepet, azt sem bánnám. A lényeg, hogy itt vagyok, s a kapitány számít rám! Bízom benne, góllal, gólokkal tudom majd meghálálni ezt a bizalmat.

(A kövesdi Cseri Tamás – balra – is ott volt a válogatott keddi edzésén)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!