PannErgy-MVLC

2021.05.01. 08:30

Lehet hetedik és nyolcadik

Szombaton a fővárosban zárja a 2020/2021-es bajnokságot a PannErgy-MVLC.

Molnár István

20201205 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország PannErgy-Miskolci VLC – Metalcom Szentes vizilabda mérkőzés. képen: Magyar Márton #9

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

Bár előzetesen még úgy volt, hogy a honi élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság május 12-én zárul azon csapatok számára, amelyek nem érintettek a rájátszásban, a szövetség pár hete előrehozta a fordulókat, így az éremcsatában nem szereplő klubok az utolsó mérkőzésüket vívják meg a hét végén. A megyei színeket képviselő PannErgy-Miskolci VLC alakulata szombaton – a 30. forduló keretében – 12.30- tól a fővárosi Komjádi uszodában az UVSE Hunguest Hotels gárdája ellen száll vízbe.

A borsodi gárda szerdán Szentesen játszott, és aratott biztos, 14–9-es győzelmet.

– Ez a mérkőzés azon pár meccsünk közé tartozott, amelyet nagyon jó játékkal megnyertünk, amelyen a csapat azt a teljesítményt hozta, ami tőle elvárható, nem adott esélyt az ellenfélnek – közölte Kis István, az MVLC vezetőedzője. – Pedig Szentesről, amely régen is fellegvár volt, és most is az, azért nem olyan könnyű elhozni a pontokat, az élcsapatokat kivéve a többiek nagyon megküzdenek velük, de például megverték a Honvédot. Tényleg csak dicsérni tudom a srácokat, mert lehetett látni rajtuk, hogy szeretnék megnyerni az összecsapást. Megvoltak azok a blokkok, amelyekkel segítették a kapust, meg tudták valósítani azt az elképzelést is, hogy a Szentesnek minél több ideje menjen el a labdafelhozatallal. Illetve ezúttal a gólfelelőseink is szép százalékban értékesítették a helyzeteiket, éltek az adódó szituációkkal. Nagyon örülök, hogy azt mondhatom: ennek a csapatnak van már egy kialakult képe arról, hogy hogyan és mit akar vízilabdázni, nem csak úgy ad hoc szerűen jönnek a döntések.

Ki hogyan kel fel

Az MVLC pillanatnyilag a 9. helyen áll a táblázaton (38 pont), előtte 8. a TigraZF-Eger (40 pont) és 7. éppen a mostani ellenfél UVSE Hunguest Hotels (41 pont). Vagyis a képlet a következő: amennyiben Birosék megvernék az Újpestet, akkor pontegyenlőség állna fenn, s ebben az esetben az egymás elleni eredmények a döntőek, márpedig a PannErgy 11–11-re végzett a lila-fehérekkel múlt decemberben Miskolcon, s ugye ehhez jönne a szombati három egység, ami így a két együttes helycseréjét eredményezné. Kis István alakulata szerencsés esetben még 7. is lehet, amihez kellene a Tigra-ZF-Eger hazai veresége is a Szegeddel szemben, aminek azért kicsi a valószínűsége.

– Az előző nyáron, amikor elkezdtük a munkát, és kialakult ez a nagyon fiatal keret, azt nyilatkoztam, hogy a 9–12. hely között végezhetünk, a 8. hely pedig az álmunk – emlékeztetett Kis István. – Külön pikantériája mindennek, hogy ez csak az utolsó körben dől el, miután az UVSE szerdán csupán 9–9-es döntetlent játszott a Kaposvárral. Nemcsak a szentesi győzelem miatt mondom, de az utolsó hetekre szépen összeállt a csapat, de hát a sportban sosem lehet kiszámolni pontosan az adott napi formát, tényleg azon is múlhatnak dolgok, hogy azon a reggelen ki hogyan kel fel... Az Újpestben rengeteg tehetséges vízilabdázó van, az első számú gólfelelős Vigvári Vince, hogy ő mennyit és milyen százalékban lő, nagyban befolyásolja az UVSE eredményességét. A kapuban Bisztritsányi Dávid adja meg a kellő biztonságot, de beleállunk a mérkőzésbe, amennyire tudunk, és mindent meg fogunk azért tenni, hogy szépen zárjuk az évadot.


Majd később

Arról is megkérdeztük Kis Istvánt, hogy milyen változások lehetnek a keretben az elkövetkezendőkben, és hogy ő folytatja, folytathatja-e a munkát ugyanebben a pozícióban: „Ne rohanjunk előre, várjuk még meg ezt az utolsó mérkőzést, koncentráljunk egyelőre a szombati meccsre. Azt követően Bachner András szakmai igazgató minden ilyen jellegű felvetésre, kérdésre választ fog adni.”

(A borítóképen: Még előrébb is léphetnek a miskolciak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!