duatlon

2021.05.25. 11:00

Hankó sikere a duatlon országos bajnokságon

A Magyar Triatlon Szövetség által először kiírt középtávú duatlon országos bajnokság a múlt héten vasárnap, Tabon, a DVTK versenyzőjének, Hankó Dávidnak a sikerével ért véget

Szűcs István

Az első 10 kilométeres futás során a hosszú éveken át a tiszaújvárosiakat erősítő sportoló mintegy 50 másodperces előnyt harcolt ki vetélytársaival szemben, így a 60 km-es kerékpározást ő kezdhette meg az élről. A középső számban Hankó előnye tovább nőtt, még az időközben eleredt eső sem vette vissza a lendületét. A második depózásánál 6 perc volt a diósgyőri színeket képviselő versenyző előnye, ami megnyugtatónak bizonyult számára a befejező 10 kilométeres futásra, ahol már saját tempójában haladt, de még így is növelte előnyét a második helyezettel szemben. Végeredmény, férfiak (10 km futás, 60 km kerékpározás, 10 km futás): 1. Hankó Dávid (DVTK) 3:05:34 óra, 2. Pistyúr Bence (75 Team) 3:14:46, 3. Molnár Marcell (Vasi Triatlon) 3:18:40.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!