Megye II.

2021.05.20. 08:30

Élen jár a gólgyártásban Alsózsolca

A célegyenesbe jutott az Alsózsolcai KSC megyei II.-es futballcsapata.

Kolodzey Tamás

20210515 Alsózsolca fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Alsózsolcai KSC - Szerencs VSE megye II férfi labdarúgó mérkőzés.

Fotó: Kozma István

A labdarúgó megyei II. osztály Kelet csoport 25. fordulója után a Miskolchoz közeli, több mint hatezer fős város gárdája nagy fölénnyel vezeti a mezőnyt. Az AKSC együttese meccseinek zömét megnyerte, ellenfeleinek egy győzelem mellett mindössze három döntetlent „engedélyezett”, gólkülönbsége pedig párját ritkító.

Sokat futnak

– Csak a Tokajtól kaptunk ki idegenben, de azon a mérkőzésen, április közepén az ifjúságiakkal álltunk ki, kulcs­embereink ugyanis koronavírusosak voltak – mondta Varacskai István edző, aki három éve szolgálja a klubot, és második szezonját tölti a zsolcai felnőtteknél. – Ennek ellenére eszünkbe se jutott, hogy mérkőzést halasszunk, utánpótlás-nevelő klubként ez ugyanis ellent mondana a filozófiánknak. Éppenséggel az elmúlt hétvégi játékunkra sem lehetünk büszkék, mert itthon ikszeltünk a lelkes és szívós szerencsiekkel úgy, hogy az első félidő után már 2–0-ra vezettünk. Ilyen azonban van a fociban: sok helyzetet hibáztunk el, megítélésünk szerint pár büntetőt nem kaptunk meg, ez is előfordul ebben a műfajban.

Arra a kérdésre, hogy minek köszönhetik az egészen kiemelkedőnek számító százhuszonhét szerzett góljukat, a szakvezető így felelt:

– Ehhez az osztályhoz képest minőségi játékosokkal rendelkezünk. Közöttük sok fiatal található, a hetente négy edzésen részt vevő gyerekeik jó erőben vannak, így rengeteget futnak, a megyei kettőben ennyi már bőven elegendő a boldoguláshoz. Persze, arra is szükség van, hogy ne remegjen a fiúk lába, ha ziccerbe kerülnek.

Maradni akar

A zsolcaiak átlagéletkora huszonkét esztendő, céljuk pedig a bajnoki aranyérem és a vele járó megyei első osztályú tagság kiharcolása.

– Hiába vezetünk tizenhárom egységgel, matematikailag még nem harcoltuk ki az első helyet – folytatta Varacskai István. – Ennek következtében a talajon maradunk, még két győzelem kell nekünk, és ha ezeket begyűjtjük, utána fogunk ünnepelni. Bár ennek nem jött el az ideje, de máris elárulom: vállaljuk a helyi elit csoportban való szereplés jogát, három éve ez az álmunk és vágyunk, licencünk is érvényes a megyei I.-re. Saját terveim is tiszták és világosak: szeretnék Alsózsolcán maradni, és folytatni azt a szerintem eredményes munkát, amit évekkel ezelőtt elkezdtem, bár erről hivatalos megállapodást még nem kötöttünk.

Tíz és kétszáz

A tréner szerint Alsózsolcán minden adott ahhoz, hogy sikeresen dolgozzanak tovább, és megkapaszkodjanak szűkebb pátriáink elsős mezőnyében.

– Klubunk háttere rendezett, semmiben nem szenvedünk hiányt – jelentette ki az edző. – Örvendetes, hogy hat nagypályás utánpótláscsapattal rendelkezünk, és négy Bozsik-korosztályos gárdánk is van. Büszkék vagyunk arra, hogy mintegy kétszáz diákot foglalkoztatunk, ezért aztán bizakodással tekintünk a jövőbe.

(A borítóképen: Sárgában az alsózsolcaiak, 13 pontos előnnyel vezetik a bajnokságot)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!