PannErgy-MVLC

2021.04.08. 09:15

Egyértelmű miskolci siker

Hazai környezetben játszott szerdán az élvonalbeli miskolci vízilabdagárda.

Marosréti Ervin

Fotó: Bujdos Tibor

A férfi OB I. 25. fordulójában szerdán a Tatabányai VSE volt a PannErgy-MVLC ellenfele a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

Magyar emberelőny találatával indult az összecsapás, még az első percben (1–0), azonban Szabó B. 20 másodperc múlva kiegyenlítette az állást (1–1). Seman centerben ,,csinált” újabb fórt a házigazdának, amelyből Magyar adott jó passzt Birosnak, aki a vendégkapus mögé küldte a játékszert (2–1). Utóbbi formában maradt, előbb blokkolt, aztán ismét megeresztett egy löketet, s máris 3–1 volt az MVLC javára. Mladoniczky szabaddobásból hozta vissza mínusz egyre a TVSE-t (3–2), azonban Magyar is elérte a duplát, így az első felvonást követően két találattal ellenfele előtt járt az MVLC (4–2).

Az első nyolc percben tapasztalt góltermés valamelyest alábbhagyott a mérkőzés második szakaszában. Mindkét csapat sokat törődött a védekezéssel, mígnem Vismeg Zs. egy szép átlövéssel növelte a vendéglátók előnyét (5–2). A Tatabánya ebben az időszakban nem talált kaput, így annak is megvolt az esélye, hogy a PannErgy-Miskolc hamar döntésre viszi a találkozót. Ezt a lehetőséget megérezték a hazaiak, amit Magyar fórból szerzett gólja is bizonyított (6–2). A bennmaradásért küzdő Tatabánya kikényszerített kísérletei nem vezettek eredményre, csupán az volt a szerencséjük, hogy Sisán kísérlete a kapufán csattant. 6–2 után a vendégek hosszú gólcsendjét Márkus törte meg centerből (6–3), a labda úgy jutott el a felső sarokba, hogy Hoferica még hozzá tudott érni. A miskolci csapatot ez az esemény sem zökkentette ki a ritmusából, Magyar hamar visszaállította a négygólos különbséget (7–3), ami a nagyszünetig tovább nőtt, mert Biros is betalált (8–3).

Elfogytak a vendégek

A megnyugtató előny sem tette kényelmessé a miskolci csapatot, de az állás azt lehetővé tette, hogy egy-egy rizikós megoldást is felvállaljanak. A győzelem ugyanis nem forgott veszélyben, hiszen a vendégek sokszor tanácstalanok voltak támadásban. Ez még akkor is igaz, ha Nagy N. egy szemfüles megoldással valamelyest csökkentett a Tatabánya hátrányán (8–4). Ekkor már csendesebb mederben csordogált a meccs, ám Biros B. rövid felsőbe tett labdája láttán mindenki felkapta a fejét (9–4). A tizedik miskolci gól Vismeg Zs. nevéhez fűződött (10–4). Szőke ötméteresét Hoferica ütötte fölé, és a vendégek fórból is képtelenek voltak betalálni. Az utolsó nyolc percnek 10–5-ös miskolci előnnyel vágtak neki a csapatok, mert Mladoniczky szépített.

A PannErgy-Miskolcnak a zárófelvonásban csupán egyetlen célja lehetett, mégpedig, hogy tovább növeljék a különbséget, még magabiztosabbá tegyék a hazai sikert. Vismeg B. váratlan megoldásával állt vissza a hatgólos differencia (11–5), ezután viszont Magyar megúszásánál Moravcsik leszedte az ejtési kísérletet. Vismeg Zs. lövésére azonban már nem volt ellenszere a Tatabánya kapusának, 12–5-nél alakult ki az addigi legnagyobb különbség. A hajrára teljesen elfogytak az alsóházhoz tartozó vendégek, így Birosék zsinórban alakították ki a helyzeteket. A góllövőlistán második helyen álló Magyar szerezte a tizenharmadik gólt, Méhész pedig ötméteresből a tizennegyediket. Az utolsó negyedben a látogatók már képtelenek voltak gólt szerezni, így a PannErgy-Miskolc nagyon simán nyerte meg a hétközi bajnokit.


PannErgy-Miskolci VLC – Tatabányai VSE 14–5 (4–2, 4–1, 2–2, 4–0)

Miskolc, zárt kapuk mögött. V.: Bereczki, Tóth.

PannErgy-Miskolci VLC: Hofercia – Fried (-), Hornyák (-), Seman (-), Magyar (5), Vismeg Zs. (3), Biros (4). Csere: Lukács Á. (-), Vismeg B. (1), Lukács D. (-), Berki (-), Sisán (-), Méhész (1). Vezetőedző: Kis István.

Tatabányai VSE: Moravcsik – Mladoniczky (2), Szőke (-), Szabó B. (1), Márkus (1), Blank (-), Máthé (-). Csere: Korbán (-), Tanczer (-), Polovic (-), Nagy N. (1), Vad (-). Vezetőedző: Zantleitner Tamás.

Gól/emberelőnyből: 8/13, ill. 2/11

Gól/büntetőből: 1/1, ill. 0/2

Kis István: – Egy kis hiányérzetem van, mert a meccs elején, kidolgozott helyzetekben nem voltunk pontosak. Ezen kell javítani, hogy ne csináljunk magunknak felesleges úszóversenyt. A védekezéssel teljes mértékben elégedett vagyok, a kapusteljesítménnyel is. Gratulálok a csapatnak, a hibákat pedig ki fogjuk javítani.

Zaintleinter Tamás: – Gratulálok a Miskolcnak, jól játszottak, megérdemelten nyertek. Sajnos ezen az estén mi nem voltunk partnerek, a szezon egyik leggyengébb játékát nyújtottuk. Rengeteg rossz passzunk volt, így nem volt esélyünk a szoros eredményre.

(A borítóképen: Magabiztosan játszottak a fehér sapkás házigazdák)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!