röplabda

2021.03.29. 09:15

Vereség után kieső párbaj

Újpesten fejezte be a DVTK női röplabda­csa­pata az 5–8. helyért vívott küzdelem­sorozatot.

Tóth Zoltán

20210324 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK - UTE női Extraliga röplabda mérkőzés. képen: Horton Jeane Mae #11

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

A női röplabda Extraliga 5–8. helyéért mérkőzött meg szombaton, immáron harmadszor a Diósgyőri VTK együttese az Újpesti TE-vel, és mert kikaptak a miskolciak, a kiesés elkerüléséért ugyancsak három nyert mérkőzésig az MTK Budapest lesz az ellenfelük a 7. helyért zajló csatában.

A szombati meccs első felvonása bevezetéseként Beddingfield szerezte a borsodiak első pontját, amit Horton duplázott meg (2–2). Ezt követően a lilák vették át az irányítást, Kojdova, majd Caraballi ütései nyomán már hárommal vezettek (7–4). A sorokat rendezendő magához hívta játékosait Toma Sándor. Ez sem segített, merthogy Kundrákot kétszer is „beterítette” az újpesti blokk, és máris hattal mentek a házigazdák (11–5). Érdekes módon ekkor feltámadni látszott a Diósgyőr, egymás után három pontot hozott, majd Horton is rést talált a falon, de Szabó L. az ellentől lemásolta ezt az ütést. Beddingfield okos pontja, majd Egri szervája hozta meg a közeledést (13–12), de Petőváry nem hagyta annyiban, két ízben is mattolta a vendégeket. Akik újabb pauzát kértek (18–13), de ez is csak arra volt elég, hogy Horton megszerezze a 15. pontot, mert ezt követően már szinte csak az UTE volt a pályán (25–16).

Tizenhárom

Szabó L. ásszal nyitotta a hazai pontok sorát a második játékrészben, azután Bezhandolska nyitásai állították megoldhatatlan feladat elé a piros-fehéreket. Bagyinszka ravaszkodott, majd Hortont blokkolták az újpestiek, így egyre nőtt a hazaiak előnye (11–5). Sitku beállása után rögvest pontot szerzett, majd Kiss E. ütött szép pontot, ám Petőváry ászt nyitott, majd remek ütéssel szerezte csapata 20. pontját akkor, amikor a DVTK még csak 12-nél járt. Egy-egy pont következett, amikor Toma mester újfent magához kérette lányait, de ez sem segített. A lilák a csereként beállt Villám villámgyorsan szerzett pontjaival már tízzel vezettek (23–13), újabb időkérésre sarkallva a miskolciakat, ám Kojdova nyitása ezt a szettet is lezárta (25–13).

Meglepetésre remek diósgyőri pontokkal indult a harmadik – mint kiderült, záró – fejezet (1–3), de a házigazdák gyorsan tudatták: még mindig ők a jobbak. Horton 5–5 után vizet fakasztóan ütött a talajra, de mint addig többször, ezúttal is észrevehető volt: sokat kivett a lányokból a szerdai remekelés, no meg az a tudat, hogy két legjobbjuk, Mojca és Kovács E. sérülés miatt hiányzott. Nem sokkal később ugyanis már 10–6-ra a hazaiak vezettek. Beddingfield kozmetikázott az eredményen, de a fővárosiaknál Szabó L. vette át ekkor a vezérszerepet, ütéseit képtelenek voltak hárítani a diósgyőriek, akik ismét szünetet kértek (12–8). Kiss E. pontjai is csak szépítésre voltak jók (15–10), mert beindult a lila henger, és pillanatok alatt hét egységre nőtt a különbség (19–12). Horton ismét bombázott, Szajkó ászt szervált, de Manninger megálljt parancsolt (22–16), és innen már könnyedén fejezte be a szettet, egyszersmind az 5–8. helyért vívott mérkőzést is az Újpest (25–17).


Újpesti TE vs. Diósgyőri VTK 3:0 (16, 13, 17)

Budapest, zárt ajtók mögött. V.: Halász, Szarka.

Újpesti TE: Szabó L. 13, Bezhandolska 6, Petőváry 14, Kojdova 11, Caraballi 8, Bagyinka 4. Csere: Karabasheva (libero), Villám 3, Boros 1, Németh, Manninger 4. Vezetőedző: Németh András.

Diósgyőri VTK: Kundrák 3, Szajkó 1, Kountoura 2, Horton 12, Kiss E. 4, Beddingfield 6. Csere: Dömsödi (libero), Mészáros, Tóth R., Egri 3, Sitku. Szakmai igazgató: Toma Sándor.

Németh András: – Sikerült végig uralnunk a mérkőzést, örülök a sikernek, miként annak is, hogy több játékosnak is lehetőséget tudtam adni a kezdők mellett, akik éltek is a lehetőséggel. Gratulálok a lányoknak, készülünk a Szent Benedek RA elleni összecsapásra. Gratulálok a DVTK-nak is, nagyon szimpatikus csapatot ismertünk meg bennük, remélem, sikerül kivívniuk a bennmaradást!

Toma Sándor: – Nem tudtuk azt a játékot megismételni, amit szerdán mutattunk, de talán ez érthető is, hiszen nagyon elfáradtak a lányok azon a remek mérkőzésen. A három mérkőzésből egy volt, amin büszke lehettem a lányokra. Megyünk tovább, készülünk a sorsdöntő mérkőzésekre az MTK ellen. Szeretnénk benn maradni az Extraligában.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3–0, az Újpesti TE javára.


A másik ágon

A női röplabda Extraliga 5–8. helyért zajló rájátszás másik párosításának eredményei

1. mérkőzés: MTK Budapest – Szent Benedek RA 1:3 (-22, -24, 22, 25)

2. mérkőzés: Szent Benedek RA – MTK Budapest 3:0 (6, 16, 14)

3. mérkőzés: MTK Budapest – Szent Benedek RA 0:3 (-22, -15, -18)

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3–0, a Szent Benedek RA javára.

(A borítóképen: Harmadszor is a lila-fehér együttes nyert a DVTK [pirosban] ellen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!