DVTK röplabda

2021.03.25. 09:45

Nehezen, de diadalmaskodtak az újpestiek

Hazai összecsapást játszott szerda este a DVTK extraligás női röplabdacsapata.

Molnár István

Fotó: Kozma István

A női élvonalban, az alsóházban, az 5–8. helyért küzd a diósgyőri együttes, amely az első összecsapást az előző hét végén, idegenben elveszítette az UTE ellen.

Jól kezdte a mérkőzést a házigazda (3–2), látszódott, hogy nagyon szeretnének „valamit” kihozni ebből az összecsapásból. Horton érkezett kiválóan egy feltett labdára, aztán ő ejtett kimérten egy maratoni menetet követően (6–5).

A diósgyőri légiós hasonló megmozdulása rövid időn belül újra bejött, Kovács E. is szépen ütött, de a leérkezéskor beütötte a bal térdét, le kellett támogatni a pályáról, Kundrák jött be helyette (9–7). Erő az ÚTE-ban is volt, így a szélső ütők változatos csatát vívtak, de közben a DVTK nem engedett, többek között Bedding­field kapott elronthatatlan labdákat (14–10). A látogatóknak nem maradt más, mint az időkérés, majd 15–13-nál ugyanezt tette a hazai szakvezető. Horton és Szajkó állt össze egy kettes blokkra, majd Horton jegyzett be egy újabb pontot magának (18–14). Az Újpest játéka igencsak akadozott, de még nem lehetett elkiabálni semmit, 20–18-nál ismét pihenőt kért Toma Sándor. Szajkó ászt nyitott, 22–19-nél az UTE nyúlt a rövid szünethez, de a piros-fehérek már engedték ki a kezükből a játszmát (25–20).

Minden labdáért

A DVTK azzal a szándékkal folytatta a mérkőzést, hogy tartsa jó formáját, maradjon lelkes, mert az addig látottak alapján az jött le, hogy megfogható a sokat hibázó, teljesen maga alatt röplabdázó Újpest (5–1). Ezek után azért mutattak életjeleket a lila-fehérek (7–4), hoztak blokkokat is, így 8–7-hez érve Toma Sándor mutatott T betűt a zsűriasztalnak. 9–9-nél lett egyenlő az állás, Bezhandolska ütése után pedig már a vendégek vezettek. Fordult a kocka, inkább a fővárosiak elképzelései jöttek be (10–12), miközben Kundrák nyitott ászt. A házigazda továbbra is hajtott minden labdáért, és voltak rontások, de jó megoldások itt is, ott is (15–15). 16–18-nál a miskolciak trénere hívta magához csapatát, élesnek nézett ki a végjáték (21–20). Nagyon hajtott a 2:0–ért a DVTK, az ÚTE időt kért. 23–24-nél a vendégek beütötték a játszmalabdát, s vérrel-verejtékkel egyenlítettek.

A harmadik felvonás is ide-oda egységekkel indult, Kundrák jól érzékelte, hogy nem kell beleérni egy, a másik oldalról érkező labdába, mert outra megy. Az akaratuk, hitük megmaradt a diósgyőrieknek (4–3), ez továbbra is eredményezett szép pontokat (7–5). Kountoura és Szajkó beszélte meg a teendőket, össze is hoztak egy egységet, az eredmény közben 9–9, aztán 11–11 volt. 13–15-nél a diósgyőriek szakmai vezetője kért egy kis pihenőt, 19–19-nél pedig Horváth András. A házigazda került kétpontos előnybe, így aztán újfent az újpestiek időztek (21–19), 22–21-nél lemásolta ezt miskolci kollégája. 23–23-nál Mészáros jött nyitni, majd visszacserélték Hortonra, az ÚTE nem volt jobb, de valamivel szerencsésebb (23–25).

A negyedik játékrészre sem tört meg a DVTK (3–1), viszont az Újpest is belelendült (3–4). Minden ugyanolyan mederben zajlott, mint az előzőekben (5–5), az ötödik játszmáért hajtottak a hazaiak. Hortonra mindig lehetett számítani, ha forróbb volt a helyzet, azonban a többiek is igyekeztek kitenni tudásuk javát a pályára (9–10). A feladó Kountoura is észlelt egy labdánál, Kundrák pedig a hézagon ütött (11–11). Fárasztották egymást a csapatok, és kissé ellépett az Újpest (13–16), mire szünettel reagált Toma Sándor. A DVTK ment riválisa után (17–19), és egy rontást követően megint kellett a kispihenő a Diósgyőrnek. Nem volt nagy a budapestiek fórja (18–22), de ebből már nem engedtek Kojdováék (19–25).

Diósgyőri VTK – Újpesti TE 1:3 (20, -23, -23, -19)

Miskolc, nézők nélkül. V.: Szarka, Vári.

DVTK: Kountoura 6, Kiss E. 8, Szajkó 7, Kovács E. 3, Horton 20, Beddingfield 16. Csere: Dömsödi (liberó), Kundrák 14, Egri, Mészáros. Szakmai igazgató: Toma Sándor

Újpest: Bagyinka 1, Carabali 13, Bezhandolska 12, Petőváry 8, Szabó L. 17, Kojdova 22. Csere: Karabasheva (liberó). Vezetőedző: Horváth András.

Toma Sándor: – A vasárnapi meccshez képest gyökeresen másképpen, jobban játszottunk, lényegesen összeszedettebbek voltak a lányok. Örülök annak, hogy négy szettben is nyomás alatt tudtuk tartani az ellenfelet.

Horváth András: – A legfontosabb, hogy sikerült győzni.

A három sikerig tartó párharc állása: 2–0 az Újpest javára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!