Mezőkövesd Zsóry FC

2021.03.13. 08:00

Cseri Tamásra is számít a szövetségi kapitány

Zsinórban három összecsapás következik majd a világbajnoki selejtezősorozatban.

Molnár István

Moszkva 20201014 Labdarúgás 2020 Nemzetek Ligája NL Oroszország Magyarország Fotó MLSZ Marco Rossi

Fotó: Nemzeti Sport

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön kihirdette a márciusi világbajnoki selejtezőre készülő bő keretét. Az együttes március 25-én Lengyelország ellen kezdi meg a vb-selejtezősorozatot a Puskás Arénában, majd három nappal később San Marinóban, március 31-én pedig Andorrában lép pályára. Marco Rossi szerint a két idegenbeli találkozó is nehéz lesz, így kiemelkedő fontosságú a megfelelő hozzáállás. A válogatott itthon játszó kerettagjai március 18-án, csütörtökön találkoznak Telkiben, az idegenlégiósok pedig a hétvégi bajnoki mérkőzéseiket követően érkeznek meg a válogatott főhadiszállására. A keretben helyet kapott Cseri Tamás, a Mezőkövesd Zsóry FC középpályása is.

A siker lebegjen

– Egy-két perccel a hivatalos bejelentés előtt tudtam meg, hogy benne vagyok a keretben, Tömő Attila csapatmenedzsertől kaptam egy üzenetet – mondta az Északnak csütörtökön délután Cseri Tamás, akinek eddig két meccse van a nemzeti együttesben, Oroszország és Törökország ellen, mindkettő Nemzetek Ligája-találkozó volt. – Mindig örül az ember, ha a válogatottba hívják, elvégre ezért is dolgozom. Az előző alkalmakkor is boldogan mentem, mert egy nagyon jó és egységes közösséghez csatlakozom. Hogy pontosan milyen érvek vezérelték Marco Rossit a beválogatásomkor, nem tudom, erre ő tudna válaszolni, de talán az, hogy a csapatnak most kiválóan megy, remek sorozatban vagyunk, emellett úgy érzem, én sem focizom rosszul. Három meccset játszunk egymás után, sokan azt mondják, San Marino és Andorra ellen kötelező nyerni, de szerintem velük is nagyon meg kell majd küzdenünk. A lengyeleknek klasszisjátékosai vannak, de ellenük is úgy kell kimenni a pályára, hogy mindenki szeme előtt a siker lebegjen, és hogy a mérkőzés után a tükörbe és egymás szemébe tudjunk nézni. A válogatottban mindenki a legjobb formáját akarja mutatni, teljesen mindegy, hogy mi az adott meccs tétje. Természetesen álmodozunk arról, hogy jó lenne kijutni a világbajnokságra, ami óriási dolog lenne, de nem szabad annyira előre, távolra tekinteni. Legalábbis én nem teszem, mindig a soron következő meccs a legfontosabb, azon legyünk eredményesek, aztán majd meglátjuk...

A magyar labdarúgó-válogatott kerete

Kapusok: Dibusz Dénes, Gulácsi Péter, Tóth Balázs.

Védők: Botka Endre, Fiola Attila, Hangya Szilveszter, Kecskés Ákos, Lang Ádám, Lovrencsics Gergő, Szalai Attila, Willi Orbán.

Középpályások: Cseri Tamás, Gazdag Dániel, Holender Filip, Kalmár Zsolt, Kleinheisler László, Nagy Ádám, Nego Loic, Schäfer András, Sigér Dávid.

Támadók: Géresi Krisztián, Nikolics Nemanja, Sallai Roland, Szalai Ádám, Varga Kevin, Varga Roland.

(A borítóképen: Marco Rossi (jobbra))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!