LV Sport Pénzügyőr SE vs. Vegyész RC Kazincbarcika

2021.03.27. 09:25

Csak a bronzéremért csatázhat a továbbiakban a VRCK csapata

Az elődöntő harmadik meccsét tegnap idegenben vívta a barcikai együttes.

Molnár István

20210127 Kazincbarcika fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Vegyész RC Kazincbarcika - LV Sport Pénzügyőr SE férfi Magyar kupa röplabda mérkőzés. képen: GUILHERME FERREIRA DA SILVA #8

Fotó: ÉM-Archívum

A férfi röplabda Extraliga elődöntőjében a tegnapi, harmadik mérkőzés előtt 2–0-ra vezetett az LV Sport Pénzügyőr SE a Vegyész RC Kazincbarcika ellen, így a budapestieknek „csak” annyi volt a dolguk a döntőbe kerüléshez, hogy ismét legyőzzék borsodi riválisukat.

Elúszott a hajrában

Egy–egy után Guilherme nyitott ászt, nem tudta fogni a másik oldal, aztán jó hazai sáncot követően 4–3-ra vezetett a házigazda. Árvának volt alacsony a terem, Pedro pedig szintén rosszul mérte fel a paramétereket a nyitó helyről (6–4). Szabálytalanul átnyúltak a hazaiak, egálról ment tovább a csata, sőt a VRCK átvette a vezetést (6–7). Ciupa jól dolgozott a szervájával, a második azonban már hosszú lett, eddig hozta azt a Barcika, amit elképzeltek, de a vártnál többet is rontott a PSE (9–11). Kovács Z. sánca után vezetett a fővárosi alakulat, de erre is jött vendégválasz (14–14). Kiegyenlített volt a mérkőzés, de nagyon akart a VRCK, és 15–17-nél időt kért a pályaválasztó. 20–19-nél Toronyai Miklós cselekedett hasonlót, majd 22–20-nál ismét. A dolgok nem fordultak meg, Guilherme kiütötte a labdát, a rivális pedig előnybe került (25–21). A második játszmában már még nagyobb nyomás helyeződött a Vegyészre, hogy vissza tud-e kapaszkodni, és meccsben maradni.

Feltüzelte őket

Kovács Z. kétszer mentett nagyot egy meneten belül, megérte, csapatáé lett a pont. 2–2-nél Árva harcolt meg keményen az egységéért, de Guilherme is elementáris erővel érkezett, jól (3–5). Remekül küzdött a Vegyész, voltak okos kombinációk (6–8), de a házigazda is beletett mindent (9–9). Pedro kapott két sáncot Juhásztól, ezzel a borsodi ponttal lett 12–12 az állás. Vitatkoztak egy döntésen a hazaiak, ez feltüzelte őket, olyannyira, hogy 17–14-nél kellett a pihenő a Barcikának. Kezdett ellépni jobban a PSE, azonban a VRCK is „pontozott” (20–17), majd 23–21-nél szusszannia kellett a Pénzügyőrnek. Bibók rontott, Pedro meg befejezte a szettet (25–21).

Kezdett remegni

A harmadik játékrész 3–3-mal vette kezdetét, kapaszkodott az utolsó szalmaszálba a VRCK (6–6). Ciupa a vonal mögül érkezett menetrendszerűen, aztán Mihalj és Péter pillanata következett (10–10). Csizmadia jött egy rövid időre, mialatt egyik fél sem engedte el a másikat (13–13). 17–15-nél kezdett remegni a léc, jött a Vegyész-időkérés, ám 19–16-nál megint erre volt szükség. 22–18-nál már nem volt kétséges, hogy mi lesz, 24–19 után Árva ütött outot, s ezzel befejeződött nem csupán az összecsapás (25–19), a párharc is. A Vegyész a továbbiakban a bronzéremért csatázhat.

(A borítóképen: Nem sikerült harmadszor sem győznie a VRCK-nak)

LV Sport Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika 3:0 (21, 21, 19)

Budapest, nézők nélkül. V.: Adler, Mezőffy.

Pénzügyőr: Magyar 5, Rása 6, Reffatti 10, Pedro 11, Kovács Z. 14, Kiss D. 5. Csere: Feliciano (liberó), Szabó M., Solti, Tordai. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Vegyész: Páez 2, Ciupa 11, Juhász 3, Árva 10, Guilherme 9, Mihalj 3. Csere: Dudás (liberó), Péter 1, Bibók 1, Csizmadia, Földes. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Jókay Zoltán: – Mindenképpen szerettük volna hazai pályán lezárni ezt a hárommeccses elődöntőt, ami sikerült is, örülünk neki. Készülünk a döntőre, bár még nem tudjuk, ki lesz az ellenfél, mindenképpen nyerni szeretnénk ott is.

Toronyai Miklós: – Rettentően dühös vagyok, nem is annyira a vereség, mint a mutatott játék miatt. Több játékosomnak nagyon el kell gondolkodnia, mert ez a teljesítmény még a bronzcsatára sem lesz elég. Egyszerűen képtelenek vagyunk végrehajtani azt, amit megbeszéltünk, pedig a lehetőségeink megvoltak, hogy megnehezítsük

a Pénzügyőr dolgát és akár szetteket, meccseket is nyerjünk, de ezt így nem lehet.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0, az LV Sport Pénzügyőr javára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!