DVTK röplabda

2021.03.24. 08:45

Bizonyítani szeretne Toma Sándor csapata

A második meccset játssza szerdán a DVTK az 5–8. helyért zajló csatában.

Molnár István

Forrás: ute.hu

A női röplabda Extraligában az újonc Diósgyőri VTK csapata az alsóházban játszik, pillanatnyilag az 5–8. helyért, az Újpesti TE együttese ellen. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó ütközetben a fővárosi lila-fehérek 1–0-ra vezetnek azt követően, hogy vasárnap, hazai pályájukon 3:0-ra nyertek Szajkóék ellen. A vendég miskolciak az első szettben még csak 14 pontot gyűjtöttek, a másodikban azonban már 21, míg a harmadikban 20 egységig jutottak.

– Nagyon izgult a csapat múlt vasárnap, főleg az első szettben voltak falfehérek a lányok, emiatt nem tudtuk felvenni azt a fordulatot, amely szükséges egy olyan csapat ellen, mint az UTE – kezdte nyilatkozatát Toma Sándor, a DVTK szakmai igazgatója. – A második játszmában azonban vezettünk sokáig, akkor meg tudtuk csinálni azt nyitásokban, amit terveztünk, hoztunk egy-két extrát, valamint ellenfelünk is hibázott. Később folyamatosan stabilizálódott az Újpest támadásokban, így fordítani tudott. Azért azt látni kell, hogy az UTE nem egy gyenge csapat, hiszen több ötszettes mérkőzése is volt a közelmúltban a bajnokságban előtte lévő riválisokkal, és a kupa elődöntőjében a Nyíregyházát is alaposan megszorongatta. Persze, nem könnyű a sérült légiósunk, Mojca nélkül, de annak örültem, hogy Kovács E. és Horton is szépen játszott. Jelenleg egy liberóval dolgozunk, Dömsödinek, aki még fiatal, nehéz végig magas szinten koncentrálni.

Egy jó alapjátékot

A második összecsapást szerdán rendezik a miskolci városi sportcsarnokban, mégpedig 19 órától, zárt kapuk mögött.

– Hétfőn volt videózás, hosszabb beszélgetés, alapvetően a fogadás volt az, ami terítékre került, ami eldöntötte a meccset Újpesten – tette hozzá Toma Sándor. – Ellenfelünk jól nyit, stabil mezőnyvédekezésben, van két nagyon jó centerük, de a széleken is jól tudnak támadni. A lányok lelkiismeretesen készültek vasárnap óta, bízom abban, hogy hazai pályán meg tudjuk zavarni ellenfelünket, szeretne bizonyítani a csapat. Úgy érzem, lassan felnövünk az Extraliga szintjéhez, a fiatalok is sokat fejlődtek, a legfontosabb, hogy egy jó alapjátékot fel tudjunk vinni a pályára.

A szakember hozzátette: a hetekkel ezelőtt megsérült Mojca lába egyre jobb, köszönhetően egyrészt a kezeléseknek. A konditeremben felsőtestre edz, azonban ahhoz, hogy érdemi munkát kezdhessen, végezhessen, kell még jó pár hét.

Az 5–8. helyért zajló csata másik párjában a Szent Benedek RA 1–0-ra vezet az MTK Budapest ellen. A második meccset szerdán 16 órától rendezik Balatonfüreden. A párharcok győztesei az 5., vesztesei a 7. helyért játszanak majd a későbbiekben.

(A borítóképen: Miskolcon is az UTE az esélyesebb)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!