Mezőkövesd Zsóry FC

2021.03.10. 08:00

Az Újpest nyerte a büntetőpárbajt

A labdarúgó Magyar Kupában kedden este a legjobb négy közé jutásért küzdöttek a fürdővárosiak.

Kolodzey Tamás

20210309 Újpest ÚFC Mezőkövesd labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

Az élvonalbeli bajnokságban páholyban lévő Mezőkövesd Zsóry FC csapata nyugodtan készülődhetett az Újpest FC vendégeként. A sorozat legutóbbi finalistája most is esélyesebb volt a fővárosiaktól, hiszen az élvonalban már tizenkét forduló óta veretlenek, de mivel a továbbjutás sorsáról egy találkozó döntött, nem mehetett biztosra, és a meccsben benne volt akár a hosszabbítás és a büntetőrúgás is. A 4–3–3-as hadrendet választó vendégek összeállítása nem okozott különösebb meglepetést, ugyanis várható volt, hogy Pintér Attila néhány poszton változtat: betette Karnitskit, Vojtust és Nagy D.-t, Besirovic, Martic és Jurina kárára.

Vadnai remek lövése

A kezdés után rögtön szögletet harcoltak ki a vendégek, Cseri beíveléséből azonban nem lett semmi. A 8. percben Pillár indításával Vojtus a leshatárról törhetett ki, a sípszó azonban megszólalt, de csak pár centiméteren múlott az eset. Nem sokkal később újpesti szöglet után két hazai is próbált fejelni, a labdát azonban nem érték el. A 12. percben Pauljevic beadását Szappanos kiöklözte, a labda Croizet elé került, aki azonban egy alakítás után jobbal, 16 méterről csúnyán a kapu bal oldala mellé lőtt.

Az első negyedóra a lila-fehéreké volt, a labda szinte végig az MZSFC térfelén pattogott. A 17. percben Vojtus elől vágták ki a labdát a fővárosi belsők. A 20. percben Nagy D. 22 méterről, jobbal a jobb sarkot célozta meg, labdája azonban mellé vágódott. Feljebb tolta védekezését a vendégcsapat, így rögtön kevesebb terület maradt a házigazdák számára. A középpálya birtoklásáért folyt a harc, és mivel egyik fél sem tudta ráerőltetni az akaratát a másikra, kiegyenlített játék folyt a pályán. A 26. percben szabadrúgást végezhetett el a Mezőkövesd, Vutov azonban jobbról, jó szögből nagyon alányúlt a labdának, amely a felső fölött elszállva az alapvonalon túlra vágódott. A 30. percben Beridze labdáját fogta Szappanos, ez volt az első kaput eltaláló lövés. A 34. percben gyönyörű góllal szerzett vezetést a matyóföldi gárda, amely így megnyugodott.

A 45. percben kevés hiányzott a második kövesdi gólhoz: Cseri középről pompásan tálalt Nagy D. elé, aki balról, 12 méterről kevéssel gurított a bal alsó sarok mellé.

Perosevic egyenlített

A szünetben – némi meglepetésre – hármas cserét határozott el Pintér Attila, bár a változtatások közül Vadnai váltása várható volt, mert gólt érő lövése közben megsérült. A 48. percben Tallo jobbról, kissé éles szögből, jobbal célozta meg a kaput, Szappanos azonban zárta a szöget.

Rákapcsoltak a budapestiek, akik az 52. percben Mitrovic révén 10 méterről lövéshez jutottak, labdája azonban elkerülte a kaput. A 66. percben Besirovic jobb oldali szögletét Katanec fejelte kapura, Pajovic azonban a helyén volt. Egy perccel később Pillár rosszul ért a labdához, amely Beridze elé került, a csatár ziccerbe került, de a kifutó Szappanosba lőtt. Az újpestiek egyenlítése után a tartalékok mozgósítása következett, ennek jegyében egymást követték a cserék, a szakvezetők úgy gondolták, hogy szükség van a friss erőkre. A 84. percben Rui Pedro lábában volt a második borsodi gól, közeli emelése viszont egy védőről került szögletre. Két perc múlva Jurina fölé emelt, de a játékvezető visszafújta az akciót, és szabadrúgást ítélt 19 méterre az újpesti kaputól. Besirovic lövését Pajovic előre vetődve hárította. Mivel a hajrában maradt a döntetlen, következett a hosszabbítás.

Büntetők döntöttek

A ráadás első félidejében mindkét oldalon akadtak lehetőségek, a hálók azonban érintetlenek maradtak.

A második 15 perc elején Pillár bal oldali szöglet után tisztán fejelhetett, de nem tudta jól irányítani a labdát. A 114. percben Antonov hatalmas lövését Szappanos a léc alól öklözte az alapvonalon túlra. Szappanos védésével ért véget a meccs, így jöttek a büntetők. A lutrit a hazaiak 5–4-re nyerték. Az első öt–öt után 4–4 volt az állás (Kastrati és Vojtus hibázott), majd Stieber Z. berúgta, Besirovic kihagyta, így az Újpest jutott a legjobb négy közé, és várhatja az elődöntő sorsolását.

Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1–1 (0–1, 1–1, 1–1) – büntetőkkel: 5–4

Budapest, zárt kapuk mögött. V.: Oláh G. (Kóbor, Medovarszki – Takács J., Lovas).

Újpest FC: Pajovic – Pauljevic, Ristevski, Koutroumpis, Kastrati, Antonov – Croizet, Onovo, Mitrovic – Tallo, Beridze. Vezetőedző: Michael Oenning.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas D., Pillár, Katanec, Vadnai – Chrien, Karnitski, Cseri – Vutov, Vojtus, Nagy D. Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Cseri helyett Rui Pedro a 46., Vadnai helyett Vajda S. a 46., Chrien helyett Martic a 46., Vutov helyett Besirovic az 58., Ristevski helyett Perosevic a 69., Croizet helyett Stieber Z. a 69., Beridze helyett Simon K. a 80., Nagy D. helyett Jurina a 81., Farkas D. helyett Nesterov a 96., Koutroumpis helyett Baosic a 111., Tallo helyett Szakály P. a 112. percben.

Sárga lap: Vadnai a 40., Martic az 57., Beridze a 61., Perosevic a 74., Szappanos a 74., Antonov a 85., Farkas D. a 91., Pintér Attila (vezetőedző, a kispadon) a 113. percben.

Gólszerző: Vadnai (0–1) a 34. Perosevic (1–1) a 74. percben.

Michael Oenning: – Sajnálom, hogy a hosszabb utat választottuk, mert ez kihatással lehet a hét végi bajnokinkra. A támadásépítésben igyekeztünk javítani, széleken sikerült is többször ellenfelünk mögé kerülni, de a befejezések nem sikerültek. A szünetben megbeszéltük, hogyan kellene javítani a támadómunkánkon és sikerült is egyenlítenünk. Mindkét fél odatette magát, de ez csak a döntetlenre volt elég. Örülök a 11-esekkel kiharcolt továbbjutásnak.

Pintér Attila: – Igazi kupameccs volt, amelyen megszereztük a vezetést, és voltak lehetőségeink a második gól elérésére is. Sajnos ez nem sikerült, és a hosszabbítás után következtek a 11-esek, amelyekhez szerencse is kell, de Fortuna ezúttal nem volt mellettünk. Sokkal jobban kell vigyáznunk a játékosokra, kellő pihenőidőre van szükségük, mert innentől a bajnokságra kell a hangsúlyt fektetnünk. Gratulálok az Újpestnek.

A gólok története

34. perc: Ristevski előbb szerelte Vutovot, majd visszaadta neki a labdát. A csatártól Farkas D.-hez került a játékszer, a védő a 16-os jobb oldaláról átívelt Vadnai elé, aki mellel levette, majd 7 méterről, ballal, védhetetlenül emelt a bal felső sarokba, 0–1.

74. perc: Tallo remek átadását Perosevic középen átvette, majd ballal,

17 méterről, laposan a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 1–1.

(A borítóképen: Beridze és Pillár harca a labdáért)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!