DVTK röplabda

2021.03.22. 08:30

„Az első másfél szettben mintha az Etnát kellett volna elcipelnünk”

Az Újpesti TE röplabdacsarnokban kezdte az alsóházi rájátszás sorozatát a Diósgyőri VTK.

TZ

20201107 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Női Extraliga, 13. forduló: Diósgyőri VTK – Swietelsky-Békéscsabai RSE. Miskolc, városi sportcsarnok. képen: Toma Sándor, a DVTK röplabda csapatának vezetőedzője

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Ádám János

A Fatum-Nyíregyházától, a negyeddöntőben elszenvedett bajnoki vereségek után az alsóházban folytatta szereplését az extraligás diósgyőri női röplabdacsapat, amely az első négy helyért vívott csatából ugyancsak kiesett Újpesti TE együttesét kapta ellenfélül, az 5-8. helyért zajló, három nyert meccsig tartó párharcban.

A két fél első mérkőzésének első felvonása elején esélyeshez méltóan kezdett a hazai gárda, mind támadásban, mind védekezésben felülmúlták a piros-fehéreket (4–0). Gyorsan időt is kért Toma mester, de csak Rachkovska hálóba ütött nyitása hozott pontot a diósgyőrieknek. Bezhandolska ászával már tetemes előny volt a lila-fehéreknél (9-1), míg végre Kovács E. rést talált a falon. Hiába állt össze a vendégek sánca, a labda rendre úgy pattant, hogy újpesti pont lett belőle (13–3). Beddingfield leütése talált célba, szépségtapaszként, de az újpestiek nagyon összeszedetten játszottak, míg ugyanez nem volt elmondható a vendégekről (17–5).Nem véletlenül kért újabb pauzát a DVTK. A folytatásban három lila-fehér rontás is belefért, már csak azért is, mert újabb pontokat szereztek le­ütésekből (21–9). Ezután fellelkesültek a miskolciak, Horton bombáit, és fineszes ütéseit követően 14 pontot sikerült gyűjteniük, de a hazaiak lezárták az első szettet (25–14).

Szorosabbak

Váltott pontokkal indult a második játékrész, Egri ütése nyomán először vezettek a piros-fehérek, és a cserejátékos újabb találata nyomán már hárompontos volt a vendégek előnye (3–6). Aztán Kajdova állított az eredményen (5–7), amire Kovács E. válaszolt. Megérezték a lehetőséget a miskolciak, néha ésszel, néha erővel tették a dolgukat (7–10). Ugyanakkor az Újpest jobb annál, minthogy hagyja elmenni az ellenfelét, 11-10-nél át is vették a vezetést, emiatt igyekezett rendet tenni Toma mester az övéi között. Beddingfield révén zárkózott a miskolci együttes, de ez is csak fellángolásnak bizonyult (18–13), mert hol a blokkról csorgott le a labda, hol a vendégek támadása nem volt pontos (22–15), így ismét a DVTK kért időt. Ezt követően Kovács E. majd Horton is pontokkal jelentkezett (22–18). A diósgyőri gárda, remek támadásokkal 2 egységre jött fel (23–21), de a játszma végé megint a hazaiaké volt (25–21).

A harmadik felvonást az UTE kezdte jobban (4–2), de Horton révén zárkóztak a vendégek, akik át is vették a vezetést (7–8). Igaz, ez kérészéletűnek bizonyult. Amikor két egységgel (10–8) megléptek a hazaiak, időt kért Toma Sándor, de Ba­gyinka ászt szervált, Kovács E. a hálóba ütött, így nőtt a lila-fehér együttes előnye. Horton hozta vissza a reményt, ám ez sem élt sokáig, bár Kundrák leütése is ült, de egy hálóban landolt nyitás, és egy rossz blokk után 18–12 volt az eredmény. Két újabb rontás után ismét magához kérette lányait a DVTK szakvezetője. Ez sem sokat segített, mert a hazaiak ekkor már remekeltek, ám hiába volt 7 pontos fórjuk, a pályára küldött diósgyőri cserék sorozatban 5 egységet hoztak, amire a hazaiak edzője kért pauzát. Ezt követően az Újpest rutinosan befejezte a találkozót (25–20).

Újpesti TE – Diósgyőri VTK 3:0 (14, 21, 20)

Budapest, zárt ajtók mögött. V.: Csizmarik, Varjas.

Újpesti TE: Rachkovska 4, Bezhandolska 9, PETŐVÁRY 14, KOJDOVA 15, Carabali 9, Bagyinka 2. Csere: Karabasheva (liberó), Szabó L. 4, Villám, Balogh E. Vezetőedző: Horváth András.

Diósgyőri VTK: Kountoura 2, Kiss E. 1, Szajkó, Kovács E. 8, Horton 14, Beddingfield 6. Csere: Dömsödi (liberó), Tóth R. 2, Egri 5, Kundrák 1, Mészáros, Sitku. Szakmai igazgató: Toma Sándor.

Horváth András: – Az első másfél szett nagyon jó volt, utána nem tudom mi történt a lányokkal, mert magunkra húztuk az ellenfelet, és könnyű pontokat engedélyeztünk nekik. Nagyon fel kell készülnünk a miskolci találkozóra, mert otthon veszélyes lehet a Diósgyőr.

Toma Sándor: – Az első másfél szettben mintha az Etnát kellett volna elcipelnünk, olyan fehérek voltak az erőlködéstől a lányok. Azután végre megnyugodtunk, néhány szép labdamenetet hoztunk, ami pontokat is eredményezett. Remélem, hogy otthon a szebbik arcukat mutatják majd a lányok.

A három nyert meccsig tartó párharc állása: 1-0, az Újpesti TE javára. A követező meccset szerdán, 19.00-tól Miskolcon játssza a két csapat.

(A borítóképen: Nem sikerült meglepetést okoznia a DVTK-nak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!