utánpótlásképzés

2021.02.19. 20:00

Szintet lépnek a DVTK partnerklubjai

A Magyar Labdarúgó-szövetség kialakítja az egész országot lefedő, megyei és régiós utánpótlásképző-centrumok hálózatát.

20191001 Hódmezővásárhely Hódmezővásárhelyi Futball Club (HFC) labdarúgó utánpótlás edzése. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Forrás: Illusztráció/MW

Fotó: Frank Yvette

A cél a regionális tehetségközpontok szakmai és szervezeti fejlődésének elősegítése, az azokban folyó munka ellen­őrzése és teljesítményalapú finanszírozásának kialakítása. Az elnökség – a Double Pass objektív visszajelzései alapján – választotta ki azokat az utánpótlásműhelyeket, amelyek területi alapon segítik elő a legtehetségesebb fiatalok kiválasztását és fejlődését.

A partnerklubok

Ismert, hogy 2019 decemberétől tíz labdarúgó-akadémia szakmai felügyeletét és finanszírozását az Emmi sportért felelős államtitkársága látja el. Ezekben az akadémiákban 14–19 éves koruk között a játékosok akadémiai szintű nevelése, a profi futballra való felkészítése és a felnőtt futballba történő integrálása, beépítése történik. Az is köztudott, hogy az egyik ilyen kiemelt akadémia a DVTK Labdarúgó Sportakadémia.

Most az MLSZ elnöksége megnevezte az úgynevezett B szintű tehetségközpontokat is (vannak még körzetközpontok, amely az úgynevezett C szint). B szintű tehetségközpontként működhet tovább a Diósgyőri VTK három partnerklubja, a Salgótarjáni BTC, az Eger SE, valamint a Sajóvölgye Focisuli 2021 nyarától – tájékoztatta a klubokat az MLSZ. A megyéből ugyancsak B szintű tehetségközpont lett a Mezőkövesd Zsóry FC.

Az itt dolgozó edzők feladata lesz a U15-ös korosztálynál fiatalabb gyermekek megfelelő egyéni képzése, és a legtehetségesebbek felkészítése az akadémiai szint elérésére.

(Borítóképünk illusztráció!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!