Vegyész RC Kazincbarcika

2021.02.21. 10:00

Ne a parkettet és a cipő orrát nézzék a játékosok

Vasárnap hazai pályán játszik bajnoki találkozót a Vegyész RC együttese.

Molnár István

2020.07.21. Kazincbarcika Elkezdte a felkészülést a Vegyész RCK férfi röplabdacsapat Toronyai Miklós, új vezetőedző irányításával a Don Bosco Sportközpontban. Fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

Heti második mérkőzését vívja meg vasárnap a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata. Az észak-borsodiak a hét közben, szerda este a fővárosban léptek pályára, és 0:3 után aranyszettben kikaptak az LV Sport Pénzügyőr alakulatától, így nem jutottak be a Magyar Kupa idei döntőjébe, március 7-én a Ludovika Arénában bronzéremért fognak csatázni.

– Nagyon jól kezdtük a meccset, utána viszont görcsössé vált a játékunk, a Pénzügyőr pedig feljött, jól röplabdáztak, egyben voltak – jelentette ki Toronyai Miklós, a VRCK vezetőedzője. – Próbáltam tüzelni a srácokat, hogy csinálják tovább a dolgukat, és átlendülünk a holtponton, de ez sajnos nem sikerült. Az aranyszettben is volt még sanszunk, hét kivédekezett labdát hoztunk, de ezek többségéből out-ot ütöttünk. Az élet nem áll meg, innentől az lesz a feladat, hogy rendesen készüljünk fel a bronzmérkőzésre. Ebben a mezőnyben éremért csatázni is szép teljesítmény, fontos lenne megszerezni a harmadik helyet.

Hisz a csapatban

Árváék számára a bajnokságban, az Extraligában az a cél, hogy az alapszakaszt követően legyenek benne az első négyben. A Vegyész két fordulóval a pontvadászat nyitószakaszának végét megelőzően éppen a 4. helyen áll, de ahhoz, hogy meg is őrizze ezen pozícióját, először a Dunaújvárosi KSE-t kellene megvernie a vasárnap 17.30-tól, a Don Bosco Sportközpontban kezdődő meccsen (majd lehetőleg február 25-én a Kecskeméti RC-t is le kellene győznie).

– Sokadszor is elmondom: a sorsunk a mi kezünkben van – tette hozzá Toronyai Miklós. – Azt a formát kell elővennünk, amit több mérkőzésen is, ki kell hozni magunkból azt a tudást, ami bennünk van. Nem volt sok időnk a felkészülésre a kupamérkőzés után, de az aznap esti kesergést követően már erre a meccsre készültünk. Lényeges, hogy pszichésen mindenki legyen rendben, és soha, semmilyen helyzetben ne nézzük a parkettet, a cipőnk orrát. Hiszek a csapatban, és azt is tudom, hogy nem lesz könnyű csata a vasárnapi, mert a Dunaújvárosnak matematikai esélye még van a négy közé jutásra, és emiatt nem fogják olcsón adni a bőrüket.

(A borítóképen: Toronyai Miklós)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!