PannErgy-MVLC

2021.02.03. 12:30

Az ősszel nem, most viszont igen

Szerdán Egerben játszik bajnoki meccset a Pann­Ergy-Miskolci VLC férfi pólógárdája.

Molnár István

20210130 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország MVCL - Szolnok férfi OBI vízilabda mérkőzés. képen: Berki Richárd #8 Angyal Dániel #2

Fotó: Ádám János

A férfi élvonalbeli vízilabda-bajnokságban, a 18. fordulóban, a múlt szombaton az éllovas Szolnoki Dózsa együttesét fogadta hazai környezetben a PannErgy-Miskolci VLC csapata. Az erőviszonyok alapján biztos, többgólos Tisza-parti siker volt várható, ezzel szemben a 10. helyen álló házigazdák alaposan megszorongatták a bajnoki cím egyik várományosát, a világ- és olimpiai bajnok aranyérmeseket a soraikban tudó látogatókat, akik csak „kiizzadni” tudtak egy 11–10-es győzelmet.

– Nagyon jó, harcos meccset játszottunk, mindenki megpróbálta azt megcsinálni, amit előtte megbeszéltünk – mondta Kis István, a Pann­Ergy-Miskolci VLC vezetőedzője. – Az első negyedben sajnos kaptunk két gólt a világklasszis Filipovic­tól, akire nem figyeltünk úgy, ahogyan kellett volna, és amely találatokkal 3–1-re ellépett a Szolnok. Utána viszont összeszedtük magunkat, és volt, amikor két góllal, 6–4-re is vezettünk. Sok volt a mozgás, sok kiállítást csináltunk és többször be tudtuk adni a labdát a centerünknek a zóna ellenére is. Jó volt látni az akaratot, a hozzáállást, az eredménnyel elégedett voltam és vagyok, lehetett volna akár döntetlen is a vége, de az nem lett volna reális, hiszen azért a Dózsa mégiscsak egy magasabban jegyzett csapat, amely még az Európa-kupában is szerepel. Kár, hogy nem látták a nézők, jó élmény lett volna nekik, lehet, hogy belehajszolták volna a srácokat a pontszerzésbe.

Nem lesz újdonság

A miskolciak délben a szomszédvár Egernél játszanak, de nem a Bitskey Aladár Uszodában, hanem a termálfürdő egyik medencéjében, sátor alatt. A két alakulat tavaly ősszel, szeptember 12. helyett – a koronavírus miatt – csak október 24-én tudott találkozni Miskolcon, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában, és az a 32 perc 9–9-es döntetlennel fejeződött be.

– A bajnokság második fordulóját, körét nem kezdtük rosszul, hiszen egy góllal kaptunk ki a Honvédtól, majd egy parádés 7–0-s szakasznak köszönhetően megvertük a Pécset, és következett ez a Szolnok elleni szoros mérkőzés – tette hozzá Kis István. – Egy ilyen, egygólos vereség még a korábbi, úgymond nevesebb játékosokból álló csapatunknak sem igazán jött össze, tavaly februárban otthon győzött ugyan a Szolnok 16–15-re, azonban 16–11-nél, 3 perccel a vége előtt már kevésbé figyeltek a védekezésre. El nem bízhatjuk magunkat amiatt, ahogyan játszottunk szombaton, hiszen az Eger jó csapat, főleg saját medencéjében. Most kevesebb idő volt a felkészülésre, hiszen hétközi meccsről van szó, de várjuk a kihívást, megpróbálunk ismét elérni egy jó eredményt. A sátor nem lesz újdonság, mert az év első kétkapuzását ott játszottuk, velük szerveztük le, Tatabányán és Szegeden szintén sátor van, úgyhogy alkalmazkodunk a körülményekhez. Az őszi mérkőzésen nem voltam jelen betegség miatt, Popovics Miklós másodedző kollégám helyettesített a kispadon. Azonban nem csupán én nem voltam a helyszínen, hanem Lukács Á., Lukács D. és Seman sem. A találkozót utólag láttam, mind a két csapat sokat hibázott, így igazságos döntetlen lett a mérkőzés vége.


Biros Barnabásról

A Szolnok elleni összecsapást kihagyta az MVLC egyik húzóembere, Biros Barnabás. A 23 esztendős szélső korábban, egy edzőmérkőzésen ujjsérülést szenvedett, azonban a Pécs elleni alsóházi rangadót még ilyen állapotban is vállalta.

„Nagy szívvel játszott akkor, az egész csapat nevében mondhatom, hogy köszönjük neki, példaértékű cselekedet volt. A varratot szerdán kiveszik a kezéből, lassan mehet majd vízbe. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy Eger után lesz egy hosszabb szünet, lesz ideje felépülni” – mondta Kis István.


Szünet következik

Válogatottprogram, illetve Bajnokok Ligája- és Európa-kupa-forduló miatt csak február 27-én rendezik majd a következő fordulót az ob I-ben. A PannErgy-Miskolci VLC ekkor az OSC Újbudát fogadta volna, de mivel akkor a fővárosiak Ek-meccset vívnak a francia Pays d’Aix Natationnal, így a bajnokit az ő kérésükre március 3-ra halasztják. A miskolci játékosok az egri találkozó után négy nap szünetet kapnak, és hétfőtől folytatják a munkát. Február 14-én, vasárnap Martfűre utaznak edzőtáborba, amely február 19-ig tart; ez alatt az idő alatt kétkapuznak majd a Szegeddel, a Szolnokkal és a Szentessel is.

(A borítóképen: Legutóbb, a Szolnok ellen szoros meccsen kapott ki az MVLC)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!