Vegyész RC Kazincbarcika

2021.01.25. 14:30

Ez a rangadó is elúszott

Négy játszmában veszítette el vasárnapi találkozóját a Vegyész.

Molnár István

Forrás: VRCK/Tóth Milán

A férfi Extraliga 9. fordulójában vasárnap rang­adót játszott egymással a Fino Kaposvár, illetve a Vegyész RC Kazincbarcika a somogyi megyeszékhelyen. A VRCK-nál Budai B.-re nem számíthatott a szakvezetés, Mihalj bokája pedig nem volt még tökéletes állapotban (a Kistext elleni kupameccsen sérült meg), de vállalni tudta a játékot. Kétpontos előnnyel kezdte a mérkőzést a Barcika (2–4), majd rövid idő múlva egyenlő lett az állás (5–5). Melnikov nyitásai ültek, két ász is volt közte, 9–5-nél időt kellett kérnie Toronyai Miklósnak. Mihaljék jó sánccal jelentkeztek, ennek is köszönhetően csökkent a hátrány (9–7). Látványos menet zárult Fino egységgel (11–9), aztán VRCK-pontok jöttek (11–11). Az első szett első szakasza kiegyenlített volt, majd Ciupa labdája volt pontos nyitóhelyről, ezúttal a hazaiaknak volt szüksége időkérésre (12–14). Szabad labdát húzott be Juhász, Ciupa keze pedig újra elsült (12–16). Tartotta a jó formát a Vegyész, és 15–20-nál ismét kellett a tanácsadás a kaposvári oldalon. 18–22-nél még valamelyest bizakodhatott a vendéglátó, de Páezék megcsinálták a még szükséges pontokat (19–25).

Kissé szétesett

A második játszmát is felpörögve, taktikusan kezdte a Vegyész, így 0–4-nél máris kellett a somogyi időzés. Feljebb is kapaszkodtak a kaposváriak, olyannyira, hogy egy hiba után már egál is lett az eredmény (6–6). 7–6-nál már a borsodi szakvezetőnek kellett beavatkoznia, de lendületben maradtak Melnikovék (9–6). A kaposvári megoldások jöttek be, kissé szétesett a Vegyész, jött is cserébe Csizmadia feladóba (13–8). Ez is hozzátett a borsodiak zárkózásához (13–11), de tartotta a fórt a Finóba. Ouyachi egyes sánca volt rendben, 17–13-nál megint szünetet kért Toronyai Miklós. Két borsodi egység azt jelentette, hogy még minden lehet a játszmában, 21–17-nél azonban ez már nem úgy tűnt. Bibók is lehetőséget kapott, Csizmadia ászt nyitott, azonban ezt a támadást is visszaverte a Fino és egyenlített (25–21). A harmadik játékrész 4–4-gyel indult, a látványos megoldások sem hiányoztak. Ide-oda születtek a pontok (7–7), majd kissé ellépett a pályaválasztó (11–9). Guilherme sáncos ütése után 12–12-re alakult az állás, nem volt különbség a játékban, annak minőségében sem ide, sem oda (15–15). Páez szervája ült a hazai térfélen (17–17), azonban 19–17-nél a borsodiak edzője időt kért. 19–19-nél a Fino tette ugyanezt, aztán picivel később a beálló Csizmadia szervált ászt (20–21). 23–24-nél a VRCK-nak volt szettlabdája, nem sikerült befejezni a játszmát, a Kaposvár viszont 25–24-nél megtette (26–24). A negyedik játékrészt jobban indította a Kaposvár (4–2), és miután nem jöttek be a dolog a Barcikánál, 9–3-nál időt kellett kérnie Toronyai Miklósnak. Persze, hogy mindent meg akart tenni a Vegyész a meccsben maradásért, Ciupa szinte ki is ütötte a labdával riválisának egyik játékosát. 10–7-nél Wolochin mester akarta kizökkenteni a vendégeket, azonban egypontnyira felzárkóztak Guilherme-ék (12–11). Innen megint a Fino mozdult el, 15–11-nél Toronyai Miklósnak kellett felráznia csapatát. Egy Árva-Juhász sánc adott reményt, azonban 19–12-nél már kevés volt az esély a fordításra. Tetemes előnyükből a somogyiak nem engedtek, biztosan hozták a szettet és a meccset is (25–17). A VRCK hat nap alatt a második rangadóját veszítette el, úgy, hogy pontot sem szerzett.


Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika 3:1 (-19, 21, 24, 17)

Kaposvár, zárt ajtók mögött. V.: Bátkai-Katona, Halász.

Fino Kaposvár: Keen 5, Melnikov 14, Makarov 3, Bögöly 13, Horváth K. 19, Veletsky 2. Csere: Bozóki B. (liberó), Kiss M., Ouyachi 14, Kalmár 1, Iván G. Vezetőedző: Ruben Wolochin.

Vegyész RC: Páez 1, Juhász 11, Guilherme 11, Ciupa 17, Mihalj 6, Árva 17. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia 2, Bibók 1, Péter. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Ruben Wolochin: – Nagyon meglepett minket a Kazincbarcika az agresszív szervájával, nem tudtuk, hogy erre valóban képesek. Miután megnyugodtunk, megértettük, hogy mi folyik a pályán, kezelni tudtuk ezt a kemény szituációt, kevesebbet rontottunk, és nagyon fontos három pontot szereztünk.

Toronyai Miklós: – A taktikát az elején betartjuk, sül minden, majd érthetetlenül váltunk. Ez már nem az első, és nem is a második eset, mintha mindenki meg akarná váltani a világot. Csalódottak vagyunk, vissza kell nézni a találkozót, de a legfontosabb, hogy a megbeszélteket be kellene tartani.

(A borítóképen: A vendégek csak egy szettet nyertek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!