PannErgy-MVLC

2021.01.18. 09:30

Egy találat döntött, oda

Szombaton délután hazai bajnoki meccset vívott a PannErgy-Miskolci VLC pólócsapata.

Molnár István

Fotó: Bujdos Tibor

Az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság 16. fordulójában, a 2021-es nyitányon a hétvégén hazai környezetben játszott a PannErgy-MVLC együttese. A borsodiak azt a Budapest Honvédot fogadták, amelyet a pontvadászat nyitókörében, a fővárosban legyőztek, és akiknél betegség miatt hiányzott a legnagyobb ,,ász”, Hosnyánszky Norbert.

Gól nélküli nyitó

Kétszer támadhatott a meccs elején a házigazda, eredménytelenül, viszont Fejőst szépen szerelték centerben. Első előnyéből a kapufát találta el az MVLC, ilyen sanszot a vendégek is kaptak, de szabálytalanok voltak. Majdnem négy perc után Ekler púpozta ki a miskolci hálót (0–1), a fehér sapkás vendéglátók pedig a második fórt is elhibázták. A PannErgy három kapufánál tartott, Decker A. pedig védéseknél, a támadásbefejezés azonban a Honvédnak se ment igazán. Így aztán futballeredménnyel, hazai találat nélkül zárult az első felvonás.

A második negyed kezdetén is jól hatástalanítottak egy fővárosi akciót a miskolciak, de a vendégkapunál nem volt jó a bejátszásuk. Ekler túl nagy erőt tett a lövésbe, a vízről magasra pattant a játékszer, és nem a hálóba. Aztán újabb előnyt hibázott az MVLC. Hoferica jól élt a meccsel, de a Honvéd bekkjei is. Biros csent labdát budapesti fórban, aztán lőtt a másik oldalon, pontatlanul. A hazaiak védőmunkájában nem volt kivetnivaló, és Biros végre betalált, 13 és fél perc játék után (1–1). Lukács D. csatlakozott hozzá, így máris szépen nézett ki az állás (2–1). Magyarnak is megjött a lövőkedve (3–1), majd Manhercz Á. szépített (3–2). A házigazda jól pólózott ebben a játékrészben, nem érdemtelenül fordított.

Biros–Vismeg Zs. akció

A harmadik felvonásban Illés a dudaszó pillanatában engedte el a labdát, gól lett, megadták a játékvezetők (3–3). Seman elől szedtek le bejátszást a vendégek, és hiába úsztak meg, Hoferica védett. Biros kegyetlenül kilőtte a Honvéd kapujának bal oldalát (4–3), a látogatók fórból egyenlítettek Manhercz Á. révén (4–4).

Hátul megvolt az összhang az MVLC-nél, de a támadásokba bele-belerontottak. Hornyák kipontozódott, aztán Ekler élt egy fórral a szélen (4–5). Emberelőnybe került az MVLC, Biros az egyik irányba nézett, de a másikba, Vismeg Zs.-nek adta a játékszert, aki be is vágta a labdát (5–5).

Az utolsót a Honvéd

Az utolsó negyed előtt az volt a kérdés, hogy a tabellán több pont előnnyel az MVLC előtt lévő fővárosiak vissza tudnak-e vágni a korábbi vereségért Hosnyánszky nélkül, vagy a lehetőséget megérző hazaiak ismét nyernek. Remegtek a kezek a zárófelvonás első szakaszában, kimaradtak helyzetek itt is, ott is. Páros kiállítás színesítette a csatát, Biros löketét Decker A. fogta. A játékrész fele lement gól nélkül, fórban Vismeg Zs. kapott blokkot. Fáradtan nagyot harcoltak a csapatok, Berki gyönyörű egyéni akcióból szerzett vezetést (6–5). 2:41 perc volt még a meccsből, azonban Simon is jó helyen volt a másik oldalon (6–6). Aztán a hajrában, amikor 46 másodperc volt vissza, Fejős jól pöcizett a labdába középen (6–7). A végén előrement az MVLC, de labdát vesztett, és a Honvéd lepörgette az időt.

(A borítóképen: Fried (a labdával) a Honvéd elleni bajnokin nem tudott a kapuba találni)


PannErgy-Miskolci VLC – Budapest Honvéd 6–7 (0–1, 3–1, 2–3, 1–2)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Csizmadia, Csanádi.

PannErgy-Miskolci VLC: Hoferica – Fried (-), Hornyák (-), Seman (-), Magyar (1), Vismeg Zs. (1), Biros (2). Csere: Berki (1), Lukács D. (1), Lukács Á. (-), Sisán (-), Vismeg B. (-). Vezetőedző: Kis István.

Budapest Honvéd: Decker A. – Ekler (2), Decker Á. (-), Illés (1), Fejős (1), Molnár G. (-), Manhercz Á. (2). Csere: Gregor (-), Kevi (-), Szirányi (-), Simon (1), Chilkó (-). Vezetőedző: Szivós Márton.

Gól/emberelőnyből: 1/9, ill. 2/11.

Kis István: – Idény eleji meccs volt, ami annál is nehezebb volt, ugyanis csak pár napot tudtunk rá készülni. Mindent megtett a csapat azért, hogy bravúrt csináljon, ugyanúgy, mint Budapesten, de ez most nem sikerült, mert az utolsó negyedben elkövettünk két védekezési hibát, és ez keresztülhúzta a számításainkat. A csapatnak gratulálok a küzdeni tudásért az akarásért, és gratulálok a Honvédnak is a győzelemhez.

Szivós Márton: – Olyan mérkőzés volt, mint amilyen egy szünet után szokott lenni, mind a két csapat kereste a játékát. Ki-ki találkozó volt, fej fej mellett haladtak a csapatok. Sok sebből véreztünk a meccs előtt, de megmutattuk, hogy tudunk egymásért küzdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!