Vegyész RC Kazincbarcika

2020.12.19. 12:00

Újra a DEAC ellen, de idegenben

Debrecenben zárja az évet a Vegyész RC Kazincbarcika élvonalbeli férfi röplabdacsapata.

Molnár István

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A férfi röplabda Extraliga 7. fordulójának keretében szombaton 17.00-tól a Debreceni EAC vendége lesz a Vegyész RC Kazincbarcika együttese. A két csapat hat nappal ezelőtt Barcikán mérkőzött meg egymással, és akkor három szettben, bő egy óra alatt hazai siker született, és ezen eredmény miatt a debreceniek maradtak nyeretlenül sereghajtók, a VRCK pedig az évad negyedik bajnokiján megszerezte a második győzelmét.

– A múlt hét végi, nálunk elszenvedett vereség után otthon biztosan még jobban hajtani fog a Debrecen, amely a Pénzügyőrtől is elvett egy szettet – így Toronyai Miklós, a VRCK vezetőedzője. – Minden meccset annyira kell megnyerni, amennyire csak lehet, én ezt vallom, remélem, ezt a fiúk is így gondolják. Egy ugyanolyan nagy, mégis más teremben játszunk, amihez ők jobban hozzá vannak szokva, és jobban is szoktak odahaza teljesíteni. Azt mondják, minden csapat annyit játszik, amennyit hagynak neki, legutóbb pedig mi nyertünk 3:0-ra. Az akkor nekünk elég volt, de még mi is tudunk fokozni a tempón, ha az ellenfél megköveteli. Azért a játékosok most már látják az erőviszonyokat, tudják nagyjából, mire számíthatnak a DEAC ellen. A Debrecen nem rossz együttes, de papíron nekünk jobb csapatunk van, ezt pedig újfent szeretnénk bebizonyítani.

Jövőre

A két csapat összecsapása lesz az idei év utolsó mérkőzése a férfi röplabda Extraligában. A VRCK a jelenleg érvényes program szerint legközelebb január 14-én, 18.00-tól hazai környezetben játszik tétmeccset, a Kistext elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóját, míg bajnokit január 24-én, a Fino Kaposvár vendégeként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!