röplabda

2020.12.03. 14:30

Harminckét pont három szettben

A női röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonását szerdán idegenben vívta a DVTK.

Molnár István

20201119 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK - BRSE NBI női röplabda mérkőzés. képen: Kundrák eszter #10

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

A legjobb 4 közé jutásért küzdenek már a csapatok a női röplabda Magyar Kupában, és ebben a szakaszban érdekelt még a Diósgyőri VTK együttese. A piros-fehérek ellenfele a negyeddöntőben az a Swietelsky-Békéscsabai RSE, amely jelenleg vezeti az Extraligát. Toma Sándor szakmai igazgató csapata tegnap a békési megyeszékhelyen lépett pályára a párharc első meccsén.

Elhúzott a BRSE

Kétszer vezetett az első szett elején a DVTK, majd a Csaba csinált pontokat zsinórban (5–2). Nyitásokat rontott a hazai alakulat, azonban a diósgyőrieknek nem igazán sikerült blokkolniuk az ellenoldalról érkező ütéseket (9–4). A borsodiaknál Egri és Sitku érkezett a pályára, míg Beddingfield és Mészáros leült pihenni. Meg nem értés után született meg a hetedik miskolci pont (12–7), Drpa viszont megmutatta, hogy milyen energiák lakoznak benne. Kiszámított, pontos ütésekkel támadták a házigazdák a DVTK-t, miközben visszacseréket csinált Toma Sándor. Centertámadást vertek vissza a hazai hölgyek, 16–7-nél időszerű volt az időkérés, mert szépen elhúzott a BRSE. Horton okos megoldással jelentkezett, a távoli sarokba helyezte el a labdát, majd egy hosszú menetet DVTK-out zárt le. 20–8-nál is remekül védekeztek a viharsarkiak, és következett az újabb piros-fehér játékmegszakítás. Hortont nézték ki a szerváknál a csabaiak, akik biztos játékkal – már több cserével – kerültek előnybe (25–8).

Egy-egy szép momentum

A második játszmára ismét a kezdők vonultak fel, és a pályaválasztó bekezdett (4–0). Vander Weide-ék nem tudtak hibázni, egy BRSE-szervánál Horton húzta el a kezét, ellenfele ugyanis elszabta a nyitást (6–1). Az eredményjelző leállt, így a játék is, ez csak egy rövidke intermezzo volt. A Békéscsaba diktálta a tempót, biztosan tartotta kezében a meccset, ami igazából egy nagyon magas szerkezetű, tudásban bőven ellenfele felett álló csapattól nem volt meglepetés (11–2). Újfent Toma Sándor kért szünetet, alapdologban, mint például a fogadásban is sokat rontott a Diósgyőr. Egy-egy szép momentuma akadt a DVTK-nak (12–6), és a mezőnyben is igyekeztek sokat mozogni Kovács E.-ék. Cicic áthúzása színesítette a mérkőzést, Glemboczki nem „tudott” elmozdulni a nyitóhelyről, következett az újabb időkérés (17–6). A békési szakvezető nyugodtan hozhatta a fiatalokat a pályára, ennek is volt köszönhető, hogy a Diósgyőr „szorosabban” vesztette ezt a játékrészt (25–13).

Hat–hat után elléptek

A harmadik szettben újfent alapcsapatát küldte parkettre Tóth Gábor, számítva arra, hogy jelentős különbség esetén megint beküldheti a padon ülőket. Egri szerzett pontot, Kovács E. jól nyitott (3–3), úgy röplabdázhattak a vendégek, hogy nincs semmi veszítenivalójuk. Tóth R. és Horton sáncolt szépen, és jó volt az ez utáni ütés is (4–5). 6–6-ot követően két egységet gyűjtött a BRSE, időt kértek a látogatók. Beindult a Békéscsaba (11–6), haladtak az újabb biztos játszmanyerés felé (17–9). Szükség volt megint csak a diósgyőri játékmegszakításra, ami hatással nem volt a házigazda röplabdájára, és elsősorban a nyitásaiknak köszönhetően ezt a felvonást is megnyerték (25–11), a mérkőzést összességében 53 perc alatt.

A visszavágót december 16-án rendezik Miskolcon.


Swietelsky-Békéscsabai RSE – Diósgyőri VTK 3:0 (8, 13, 11)

Békéscsaba, zárt ajtók mögött. V.: Halász, Horváth.

Swietelsky-Békéscsabai RSE: Koseková 1, Drpa 12, Glemboczki 10, Pekárik 7, Vander Weide 10, Grudina 7. Csere: Molcsányi (liberó), Rády (liberó), Cicic 2, Szűcs G. 6, Tatár 2, Szatmári 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Diósgyőri VTK: Mészáros, Kiss E. 1, Szajkó 2, Kovács E. 7, Horton 8, Beddingfield 3. Csere: Dömsödi (liberó), Bertók (liberó), Sitku, Egri 1, Tóth R. Szakmai igazgató: Toma Sándor.

Tóth Gábor: – Örülök a győzelemnek, készülünk a további mérkőzésekre, mert várnak még ránk feladatok.

Toma Sándor: – A mérkőzés elején a nyitásaival teljesen elbizonytalanított bennünket a Békéscsaba. Fegyelmezetten, egységesen játszottak, és mindig ki tudták venni a kulcsembereinket. Hiába ment át a labda, a kontratámadásokból stabilan és keményen megmutatták, ki az úr ebben a teremben. Próbáltam mindenkinek lehetőséget adni, hogy a fiatalok is szokják a sebességet.

(A borítóképen: A Békéscsaba ellen maradt alul a DVTK (pirosban))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!