PannErgy-MVLC

2020.12.07. 15:00

Fordulatos meccsen egy pont

Szombaton este a szentesi csapattal játszott hazai környezetben a PannErgy-MVLC.

Molnár István

Fotó: Ádám János

A férfi vízilabda ob I alapszakaszának 14. fordulójában, a hét végén Miskolcon a Kemény Dénes Városi Sportuszodában ugrott vízbe a PannErgy-Miskolci VLC alakulata, mégpedig a Metalcom Szentes ellen. Mindkét oldalon volt hiányzó a keretből, Lukács D., valamint Lajkó, Fülöp és Garancsy.

Négygólos vezetés

Az első negyedben a vendégek szerezték az első találatot, méghozzá Kókai (0–1), de szinte azonnal válaszolt Biros (1–1). A sötét sapkás látogatók ejtettek a kapu fölé a következő akciójukból, majd Vismeg Zs. mozdult el az emberétől, és jobb kézzel a jobb sarokba helyezett (2–1). Fórban Biros Meixnert találta el, aztán Mizsei jól mozgott a kapujában, majd Fried került tiszta lövőhelyzetbe, és nem is hibázott emberelőnyben (3–1). Biros távolról szépen tüzelt, és a kapufa is segített neki (4–1), aztán megint az MVLC hálóőre védett fejjel. Magyar sem várt arra, hogy közel kerüljön, blokk nem volt, így négygólos lett a miskolci vezetés (5–1). Vörös előnyben csökkentette a hátrányt (5–2), az utolsó pillanatban még Méhész találta el a szentesi portást.

Nem kegyelmezett

A második felvonásban a Szentes akciózhatott, de állta a sarat a hazai védelem. Semannal szemben követtek el szabálytalanságot, kiállítás; Vismeg Zs. a bal oldalról „megfésülte” Meixnert (6–2). Takács csinálta meg magának a ziccert centerben, neki is segített a léc, így befelé pattant a játékszer (6–3). Fried adott óriási passzt középre Semannak, akinek csak be kellett pofoznia a labdát az ellenfél kapujába (7–3). Elsietett egy előnyt a hazai csapat, aztán szentesi időkérés következett, fórt „csináltak”, és Hegedűs nem kegyelmezett (7–4). Hátrányban Vismeg B. halászott le egy vendégátadást, aztán nála láttak a bírók támadóhibát; az eredmény közben beállt.

Hiányzó kreativitás

A harmadik játékrész kezdetén Semanról állt ki ellenfele, ám a szlovák légiós támadóhibát követett el. Somogyi pattintott lövése után a labda a miskolci hálóban landolt, máris szorosabb lett a csata (7–5). Emberelőnyben kért időt Kis István, elmondta, mit kellene tenni, de becsúszott egy rossz keresztpassz. Hegedűs B. egytalálatnyi különbségre hozta fel együttesét (7–6), vagyis zsinórban három gólt kapott a házigazda. Nem ment a fórkihasználás az MVLC-nél, de ebben hibázott a Szentes is ekkor. A védekezés dominált ez idő tájt, és hiányzott a kreativitás a PannErgytől. A meccs első ötméteresét a látogatók kapták, Pellei F. a kapu bal oldalát választotta (7–7). Vismeg Zs. törte meg a hosszú hazai gólcsendet, előnyben (8–7), ám Somogyi is jó volt ebben a műfajban (8–8). Magyar egy az egyben telibe lőtte Meixnert, maradt a labda a pályaválasztónál, és Birosnak azért még elég volt egy remek lökethez a hátralévő pár másodperc (9–8).

Az utolsó nyolc perc kezdetén a Szentest kisegítette a kapufa, Pellei F. pedig a támadóidő lejártakor pontosan eresztette el a labdát (9–9). Még 6 perc volt a mérkőzésből, arra, hogy az MVLC legalább nagyjából visszataláljon az első játékrészben mutatott útra. Hegedűs centerből szerzett gólja azonban már vendégvezetést jelentett (9–10), és még jött is rögtön egy bosszantó hazai labdaeladás. Fór, illetve szentesi időkérést követően Vörös kapta az átadást, villant is (9–11). Magyar gólja dicsérendő volt, azonban még mindig a Szentes állt jobban (10–11). A fiatal Vismeg Zs. pillanatai következtek, előnyt hozott és gólt lőtt (11–11). A végén nagy harc folyt a győztes találatért, de azt egyik gárda sem tudta bevinni.


PannErgy-Miskolci VLC – Metalcom Szentes 11–11 (5–2, 2–2, 2–4, 2–3)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Füzesi, Rubos.

PannErgy-Miskolci VLC: Mizsei – Fried (1), Seman (1), Berki (-), Magyar (2), Vismeg Zs. (4), Biros (3). Csere: Hornyák (-), Méhész (-), Vismeg B. (-), Sisán (-). Vezetőedző: Kis István.

Metalcom Szentes: Meixner – Kókai (1), Mátyók (-), Pellei K. (-), Hegedűs B. (3), Pellei F. (2), Somogyi (2). Csere: Vörös V. (2), Bozó (-), Kürti-Szabó (-), Takács (1), Makán (-). Vezetőedző: Pellei Csaba.

Gól/emberelőnyből: 6/13, ill. 4/9.

Gól/büntetőből: 0, ill. 1/1.

Kis István: – Nagyon jó kezdés után elkezdtünk könnyelműsködni – addig a pontig azt csinálta a csapat, amit kértem –, és ekkor odalett a magabiztosság. Ezt a Szentes könyörtelenül megbosszulta, innentől bármivel próbálkoztunk, már nem jött be. Számunkra a mérkőzés tanulsága az, hogy ilyen sok rossz passzt nem lehet büntetlenül véteni, és ennyi emberfórt büntetlenül kihagyni.

Pellei Csaba: – Sokat utaztunk mostanában, megérdemeltük az egy pontot, egyébként mind a két csapatnak gratulálok. Nálunk a hiányzók miatt sokan teljesen más poszton játszottak, de küzdöttünk, hajtottunk, kiadtunk magunkból mindent.

(A borítóképen: Biros (a labdával) 3 gólig jutott a Szentes ellen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!