PannErgy-MVLC

2020.12.12. 11:00

Fellelkesíti csapatát és önmagát a tréner

Szombaton 13 órától az UVSE lesz a vendége a Pann­Ergy-Miskolci VLC ob I-es férfi pólócsapatának.

Molnár István

20201205 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország PannErgy-Miskolci VLC – Metalcom Szentes vizilabda mérkőzés. képen: Mizsei Márton #1

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

A 2020/2021-es élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság őszi idényének utolsó, 15. fordulóját rendezik meg a hét végén. A PannErgy-Miskolci VLC alakulata hazai környezetben – zárt ajtók mögött – búcsúztatja az óévet, mégpedig a Kemény Dénes Városi Sportuszodában 13 órától sorra kerülő UVSE Hunguest Hotels elleni összecsapással.

Csalódott volt

A miskolciak az előző körben is saját környezetben ugrottak medencébe, s értek el 11–11-es döntetlent a Metalcom Szentes ellen. Azon a mérkőzésen Semanék már 5–1-re és 7–3-ra is vezettek, azonban az alföldiek felzárkóztak, sőt fordítottak is (9–11), így a pályaválasztónak „rohannia kellett az eredmény után”.

– Csalódott voltam, ugyanis a döntetlen vereséggel ért fel – nyilatkozta Kis István, az MVLC vezetőedzője. – Az első két negyed mutatott játéka alapján nyernünk kellett volna, az azt követő két negyedben már nem tudtuk azt a játékot nyújtani, mint addig. Vannak holtpontok, ez bármikor előjöhet, de szerintem az egy héttel ezelőtti mérkőzést 7–3-nál le kellett volna zárni. Az viszont egy nagy pozitívum, hogy az utolsó négy percre még felszívta magát a csapat, és 9–11-es állásról volt ereje egyenlíteni. A többgólos vezetés utáni leállást a játékosok később elsősorban pszichés fáradtsággal indokolták. Ne felejtsük el, ez egy igen hosszú félév volt, hiszen volt egy mag, amely április vége óta edzett. Június elején aztán becsatlakoztak az újak, és gyakorlatilag utána következett a nyárra eltolt Magyar Kupa-sorozat, amelyben összesen 11 meccset vívtunk meg. Az ősz elején bejött a koronavírus is, aminek volt hatása a munkára, a magán­életre egyaránt.

Fáradtnak érezte magát

A szakemberrel beszélgettünk arról is, hogy mostanában Mizsei Márton kap kezdőként lehetőséget a kapuban, és nem a sok meccsen sziporkázó szlovák légiós, Tomas Hoferica.

– Tomassal volt egy beszélgetés az egyik mérkőzés után, ugyanis láttam, hogy kissé bágyadt, és ő nem szokott ilyen lenni – avatott be a részletekbe Kis István. – Elmondta, fáradtnak érzi magát, nagyon sok volt neki az edzés, és sok volt a mérkőzés. Megértettem, így jött be Mizsei Marci, aki a bajnokságban addig kevesebb lehetőséget kapott, azok után, hogy a Magyar Kupa-szereplésből – amikor felváltva mindketten a kapuban voltak – az egymás elleni vetélkedésből Tomas jött ki jobban.

Otthon, uszoda, meccs

A mostani riválissal, az Újpesttel az elmúlt fél évben tétmeccsen nem találkozott az MVLC: egy nap volt, amikor Vismegék „felmentek” edzőmeccsre hozzájuk a fővárosba.

– Ez még a kezdet kezdetén volt, úgyhogy abból, hogy akkor mit láttunk, tapasztaltunk, nem lehet kiindulni – közölte Kis István. – Az UVSE egy fiatal gárda, tele vannak energiával, hogy bebizonyítsák, szeretnének jó vízilabdázók lenni. Van egy nagyon jó edzőjük Vincze Balázs személyében, és volt egy kiváló trénerük Benedek Tibi személyében... Egy lelkes UVSE fog ellenünk kiállni, és ha mi is így állunk bele ebbe a meccs­be, akkor meg lehet nyerni a mérkőzést. Semmi máson nem fog múlni, csak azon, hogy melyik csapat fog türelmesebben pólózni, s kiben lesz nagyobb a nyerni akarás. Miután ezzel a harminckét perccel zárjuk az esztendőt, megpróbálom még utoljára felspannolni a játékosokat, illetve egy picit magamat is, mert úgy érzem, hogy ebben a menetben én is elfáradtam. Mindenki számára formabontóak voltak a mögöttünk hagyott hetek, hónapok, szinte csak az otthon és az uszoda között mozogtunk, illetve játszottuk a találkozókat. Nem lehet, lehetett menni sehová, s ez azokat a játékosokat viseli meg a legjobban, akik egy tíz négyzetméteres hotelszobában laknak. A csapat nem tud, tudott elfogyasztani egy közös vacsorát sem, ami feltöltődésnek, lazításnak jó lett volna, sokat dobott volna a hangulaton. De mindegy, ez van, reméljük, hamarosan elmúlik ez az időszak.


A továbbiakról

Munka a két ünnep között

A játékosok számára a mai összecsapással nem ér véget a 2020-as év, ugyanis jövő péntekig, december 18-ig még levezető edzések lesznek. Nyolc nap szünetet követően, a tervek szerint december 27-én, 28-án, 29-én és 30-án lesznek foglalkozások, aztán újabb négy nap pihenőt kapnak a pólósok (december 1., január 1, 2 és 3), az új évet január 4-én nyitják a Pann­Ergy-MVLC-nél. Ugyanis január 16-án jön a 16. forduló a bajnokságban.

(A borítóképen: Nyerni akarnak a miskolciak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!