dvtk

2020.12.17. 11:00

DVTK: Leisztinger Tamás kiszáll

Kecskemét 2012 03 04 Labdarúgás NB1 OTP Bank liga mérkõzés Kecskeméti TE Diósgyõr DVTK Leisztinger Tamás

Forrás: ÉM

Több mint 10 év után új tulajdonosi háttere lesz a Diósgyőri VTK NB I.-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságnak. A Diósgyőr FC Kft.-ben 2010. szeptember 17-én szerzett 51,6 százalékos tulajdonrészt a Borsodsport Invest Kft., ez utóbbi cégnek az Arago Befektetési Holding Zrt. a tulajdonosa, ami mögött Leisztinger Tamás nagyvállalkozó áll. A Bor­sodsport Invest Kft. – amelynek ügyvezetője Sántha Gergely, aki egyben a DFC Kft. ügyvezető igazgatója is – a DFC Kft.-ben a mai napig többségi tulajdonrésszel rendelkezik, amellett, hogy az elmúlt évtizedben a salgótarjáni és az egri NB III.-as labdarúgócsapatokat működtető gazdasági társaságok, valamint a kassai, a szlovák másodosztályban szereplő labdarúgócsapat működtetésébe is beszállt résztulajdonosként, és mindezek mellett a diósgyőri női kosárlabdacsapatot működtető, valamint a diósgyőri jégkorongegyüttest működtető kft.-kben is tulajdonos. Az Észak úgy tudja, hogy a Borsodsport Invest Kft. eladásáról zajlanak a tárgyalások, vagyis a komoly érdeklődőt – akinek van megyei érdekeltségű vállalkozása is – nem kizárólag a DVTK labdarúgócsapata, hanem a teljes multisport klub jövőbeni birtoklása érdekli, és ezekben a napokban a komplett diósgyőri sportvállalkozás pontos anyagi helyzetének feltérképezését végezteti, a jelenlegi tulajdonossal együttműködve.

A küszöbön álló tulajdonosváltásról – az Észak-Magyarország információi szerint – Leisztinger Tamás kedden este személyesen tájékoztatta a klub menedzsmentjét, aki tulajdonképpen elköszönt a klub szűk vezetésétől. Az Észak úgy tudja, hogy a klub menedzsmentje folytathatja munkáját, Sántha Gergely marad a Borsodsport Invest Kft. ügyvezetője. Az Észak-Magyarország értesülései szerint az adásvétel tárgyában közel állnak a megegyezéshez a felek, és ha valami nagyon váratlan esemény nem történik, még az idén sor kerülhet az üzletrész átruházásra. Az adásvétellel kapcsolatos érdekesség, hogy egy héttel ezelőtt a Borsodsport Invest Kft. eddigi 100 millió forintos jegyzett tőkéjét 1 milliárd 350 millió forintra emelték meg.

(A borítóképen: Leisztinger Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!