Aluinvent-DVTK

2020.12.23. 11:00

Biztos siker a PINKK-nél

Kedden bajnoki találkozót vívott idegenben az élvonalbeli diósgyőri kosárlabdacsapat.

Molnár István

Forrás: ÉM

A női kosárlabda NB I/A-csoport 4. fordulójából kedden játszották le a PINKK Pécsi 424 – Aluinvent DVTK összecsapást. A feldobás előtt a hazai alakulat 2/11-es győzelem/vereség mutatóval állt a táblázaton, a Diósgyőrnél ugyanez a szám 8/6 volt, vagyis a vendégek voltak a meccs esélyesei. Két hónappal ezelőtt, a két gárda miskolci meccsén a hazai piros-fehérek 90–73 arányban győztek.

Elérte, túlhaladta

Aho kezdte a meccset kosárral, de rögtön jött a válasz, Demeter triplát hintett. Beindult a PINKK, 7–2-nél nyugtatólag érkeztek Hayes pontja (7–4). A nemrég Diósgyőrbe érkezett légiós új volt a palánk alatt, ő fordította meg az állást (7–8). A baranyaiak időkérése jelezte a 4. perc végén, hogy a DVTK átvette a kezdeményezést, s ez ellen akartak valamit tenni. Dobáspontosságban jóval jobb volt a Földi-gárda, mint a pályaválasztó, de ez is csak egy szűk vezetést ért a piros-fehéreknek (11–12). Hayes elérte, és túl is haladta a tízes határt, ő volt a legeredményesebb a pályán lévők közül. Ezután védekezésben összeállt a Diósgyőr, lépésről lépésre távolodott ellenfelétől, az első dudaszóig szép előnyt dobáltak össze (18–26).

Nem tudtak kijönni

A második negyedben, 20–26-nál Pusztai nevéhez kellett beírni egy triplát, ötvenszázalékos volt ekkor ebben a mutatóban csapata. A PINKK nem tudott mit kezdeni a Diósgyőr játékával, így 13 percet követően 20–40 volt az eredmény. A pécsiek kevésszer tudtak kísérletezni, akkor is rosszul, a DVTK-nál eközben Pusztai vette át a vezető szerepkört a kispadon pihenő Hayestől. A hazaiak képtelenek voltak kijönni a gödörből – ezt nyilván a borsodiak sem hagyták – öt perc alatt elért 2 pontjuk több volt, mint beszédes. Földi Attila nyugodtan becserélhette a fiatalokat is, ettől semmi sem változott, hiába volt légiósmentes ötössel pályán az Aluinvent (27–50).

Csupán hárman nem

A harmadik játékrészben, 37 másodperc után Sarauskaite pókhálózta ki belülről a gyűrűt, de Kiss A. is hasonlóan tett a másik oldalon. A PINKK nem tudott közelebb férkőzni, a DVTK tartotta a különbséget, a hazaiaknak annyi vigaszuk volt, hogy Zubac 18 pontnál járt, ám a többiek igen messze voltak tőle (44–63). A 12-12 nevezett kosaras közül már csak 3-3 játékos nem dobott gólt ekkor, Tenyér egy pontos triplával jelentkezett, a PINKK-nek ez volt a hetedik hármasa, ebben vezettek (49–69).

A baranyaiak számára annyi maradhatott célként, hogy letornázzák a hátrányukat, amennyire csak tudják, a Diósgyőr azonban szeretett volna biztosan nyerni. Kányásiék találtak a kosárba (49–73), még 7 perc volt a mérkőzésből. Kiss A.-nak voltak jó pillanatai, majd egy egál szakasz következett, a meccset viszont – a várakozásoknak megfelelően – izgalommentesen hozta a DVTK.


PINKK Pécsi 424 – Aluinvent DVTK 63–81 (18–26, 14–24, 17–19, 14–12)

Kozármisleny, zárt ajtók mögött. V.: Tóth, Farkas, Németh.

PINKK Pécsi 424: Vorpahl (5), Vári (5), Szűcs (7/6), Demeter (9/3), Sarauskaite (6). Csere: Zubac (21/15), Jáhni (2), Tenyér (6/3), Kovács (-), Zsilinszki (-), Pucz (2), Horváth (-). Vezetőedző: Vanja Miljkovic.

Aluinvent DVTK: Medgyessy (6), Aho (4), Hayes (21), Kiss A. (13), Mokango (12). Csere: Kányási (6), Pusztai (13/6), Tóth F. (2), Vukov (4), Frindt (-), Bacsó (-), Vég-Dudás (-). Vezetőedző: Földi Attila.

Kipontozódott: Aho, a 35. percben.

Vanja Miljkovic: – Nem kezdtük rosszul a meccset, de aztán a DVTK fokozatosan átvette az irányítást. Szerettük volna jobban megszorongatni a Diósgyőrt, erre igazából nem volt sanszunk, bár a második félidőben sokkal kevesebb kosarat kaptunk.

Földi Attila: – Volt pár hibánk ez elején, de összességében jól indítottuk a mérkőzést. Tizenöt perc után kialakítottunk egy olyan előnyt, ami megnyugtató volt. Túl meg is nyugtatott bennünket, azt hittük, már ez a mérkőzés eldőlt, és elkezdtünk össze-vissza játszani. Az egész második félidei játékunk szinte értékelhetetlen kategória, fel kell zárkózniuk azoknak is, akik a padról jönnek. Győztünk, ma ez volt a legfontosabb.

(A borítóképen: Medgyessy hat pontot szerzett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!