Cselgáncs

2020.11.04. 14:30

Négyen lépnek tatamira az Európa-bajnokságon

A miskolciak pontokért, éremért és rutinszerzésért utaztak az Adriai-tenger partjára.

Kolodzey Tamás

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Szerdától egy hétig két kontinensbajnokságot rendeznek a horvátországi Porecben. A junior Eb-t november 4–6., az U23-as viadalt pedig november 9–10. között tartják.

Szerdától jövő keddig

A Miskolci VSC tagjai közül ez előbbin Kriza Anna 52 kilóban szerdán, Czerlau Jennifer 70 kg-ban csütörtökön, Sáfrány Péter pedig a 90 kilogrammosok között pénteken szerepel. Az U23-as viadalon Czerlau Jennifer szintén 70-ben november 10-én és Tóth Apor 90 kilóban szintén jövő kedden próbál szerencsét.

– A juniorok mezőnyében mindhármuktól pontszerzést remélünk – mondta Illyés Miklós, az MVSC elnöke, majd hozzátette: – U23-ban Czerlaut a tapasztalatszerzés érdekében indítjuk, Tóth azonban akár érmet is kiharcolhat.

Az Eb-ket a koronavírus-járvány miatt úgynevezett buborékban, azaz nézők nélkül, szigorú biztonsági körülmények között tartják. Ami pedig a pandémiát illeti: ezen Czerlau, Sárfány és Tóth is átesett, ezért már a nyáron négy hetet hagytak ki.

Újság még a dzsúdósok világában, hogy a november végére Tallinnba tervezett ifjúsági Európa-bajnokságot az egészségügyi krízis miatt lemondták, így a miskolciak szereplése is meghiúsult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!