Miskolc Steelers

2020.11.14. 14:30

Elődöntőt játszik a Steelers

A miskolci acélosok Diósdon lépnek pályára a 2020-as divízió I-es fináléért.

Molnár István

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az idén a divízió I. jelenti, jelentette a legmagasabb osztályt a honi amerikaifutball-életben, mi­után a HFL (Hungarian Football League) nem indult, indulhatott el tavasszal a koronavírus miatt. Több csapat sem vállalta az indulást a divízió I.-ben, azonban a korábbi, 2016-os magyar bajnok Miskolc Steelers igen. Az acélosoknak előbb a Budapest Wolves II-vel kellett volna megmérkőzniük, ám a meccs elmaradt, mert a Steelersnél fertőzésgyanú merült fel. A menetrendhalasztásra nem kínált lehetőséget, így a mérkőzést 20–0-val a fővárosiak kapták. A Steelers a második összecsapásán 36–22-re kikapott a Győr Sharkstól, aztán halasztaniuk kellett a harmadik, DEAC Gladiators elleni összecsapásukat. Ezen csatát a múlt hét végén pótolták a Hajdúságban, nyertek a miskolciak 28-7-re, így elődöntősök lettek.

Visszalépett a Wolves

Időközben új helyzetet teremtettek a kormányzati szigorítások, amelyek után a honi szövetség, a MAFSZ úgy határozott: a divízió I-et befejezik, de csak azokkal a csapatokkal, amelyek vállalják a folytatást. Ez három gárda lett. A Budapest Wolves visszalépett, így mérkőzéseik eredményeit törölték, ennek nyomán a Keleti csoport első helyezettje a Miskolc Steelers lett. A Nyugati csoportból a Győr Sharks az ugyancsak kiszálló Debrecen miatt elődöntő nélkül jutott a fináléba. A Miskolcnak pedig a másik ágon a szombathelyi NBA Crushersszel kell megküzdenie az elődöntőben, melynek időpontja és helyszíne: november 15., vasárnap, 14.00, Diósd. A győztes november 28-án vívhat meg a győri cápákkal az elsőség megszerzéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!