Ökölvívás

2020.11.03. 09:30

Egy aranyérem és két ezüstmedál az ob-ről

Mezővári Kinga legyőzte soproni riválisát, így elhozta az első helyet az STC-nek.

Molnár István

Forrás: ÉM-archívum

Szerdától szombatig Győrben rendezték meg az idei felnőtt ökölvívó országos bajnokságot, amelyen többen is képviselték Borsod-Abaúj-Zemplén megyét. A hölgyeknél érdekelt volt a szombati finálék során Mezővári Kinga, a Sárospataki TC bokszolója, aki a 60 kilo­grammos döntőben Pribojszki Katával (Sopron Gyevát) találkozott, és győzte le 5:0-s pontozással. Mezővári Kinga edzője, Szabó Teréz az alábbiakat nyilatkozta:

„Kinga egy fantasztikus mérkőzést vívott a döntőben! A sok belefektetett munka végre meghozta az eredményét, zseniális volt ma is. Elindult felfelé a bokszban. Büszke vagyok rá!”

Döntő fölényt

A férfiaknál a szikszói bejegyzésű Hell Fight Club két súlycsoport aranycsatájában is ott volt versenyzőjével. Az 52 kilogrammban Csóka Nándor a Budapest Honvéd bokszolójával, Virbán Martinnal nézett farkasszemet a ringben, és kapott ki 1:4-re, így ezüstérmet szerzett. Az ugyancsak „helles” Mester Soma a 75 kilósok között harcolt a legfényesebb medálért, azonban Benkő László (Kanizsa BK) a második menetben döntő fölényt harcolt ki, így a borsodi bunyós a második helyen végzett az ob-n.

(A borítóképen: Mezővári Kinga)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!