röplabda

2020.11.30. 13:30

A tizediken is diósgyőri vereség

A harmadik játszmában csak egy pici hiányzott a részsikerhez a DVTK csapatának.

Berecz Csaba

20201122 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország DVTK - MTK Budapest női extraliga röplabda mérkőzés. képen: DVTK csapat

Forrás: ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

A női röplabda Extraliga 10. fordulójában, a december első vasárnapjáról előre hozott mérkőzésen, az év utolsó bajnokiján lépett pályára tegnap a Diósgyőri VTK együttese. Az eddigi kilenc meccsen nyeretlen piros-fehérek az élvonal négy legerősebb gárdája közé tartozó 1. MCM-Diamant Kaposvár vendégei voltak. A somogyi együttes szombaton is bajnokit játszott Balatonfüreden, és három játszmában nyert a Szent Benedek RA gárdája vendégeként.

A vasárnapi meccs első szettjének elején Szedmák hibája és Kovács E. jó blokkja után a vendégek vezettek (0–2), ám innen zsinórban 5 hazai egység következett, csak hogy minden a papírforma szerint alakuljon. A hazaiak ekkor talán úgy gondolták, hogy helyre állt a világ rendje, de a piros-fehérek 8–4 után nem adták fel, Beddingfield pontjaival 9–8-ra felzárkóztak. Ám a folytatásban utóbbi játékos rontott, előbb szervát, majd ütést, így az igazi feltámadás elmaradt, viszont a DVTK játékosai lelkesen játszva tartották a lépést a Kaposvárral, elsősorban Kovács E. jó megmozdulásaival (13–11). Mivel ezt követően két hazai pont született, Toma Sándor időt kért, és mert Beddingfield ügyeskedett, nem tudott ellépni a hazai gárda (19–16). Azonban Djuric két egysége után újra tisztes lett a somogyiak előnye, és hiába kérte ki második idejét a vendégek szakvezetője, a kaposváriak további szerb légiósaik révén, Matic pontos ütéseivel és Klisura két ász nyitásával behúzták

a szettgyőzelmet (25–16).

A játszmák elején

Hazai ponttal indult a második játszma, majd a vendégek következtek, akik a hálónál rendkívül jól dolgoztak és Kovács E. remek sáncaival megléptek (1–5). Aztán elkezdtek ébredezni a kaposváriak, 8-nál be is érték a diósgyőrieket, és amikor Matic bombája után visszavették a vezetést, vendég időkérés következett (9–8). A pauza után sem változott a játék képe, többségében ismét hazai pontokat lehetett feljegyezni, így újra szünetért folyamodott Toma edző (13–9). Aztán már csak csere jöhetett szóba a vendégeknél, éltek is ezzel a lehetőséggel, de ez sem segített. 6–8-as állásról nagyot változott a meccs, amíg a diósgyőriek egy jó blokkal csak 1 pontra voltak képesek, ezzel szemben a somogyiak 10 egységet hoztak (16–9). A vendéglátó csapat szerb légiósai ekkoriban a tőlük elvárható szinten játszottak, és így meneteltek

az újabb szett siker felé, amit 20 perc alatt értek el (25–11).

A harmadik játszma elején is a DVTK jutott előnyhöz, részben azért, mert a hazaiak pontatlanul játszottak. Aztán amikor Kiss E. két pontja és két jó vendég bomba után hatpontosra nőtt a piros-fehérek előnye, a hazai szakvezető időt kért (4–10). A visszatérés után Kovács E. és Horton volt eredményes, és mivel ütőhelyen ezután is jól teljesített a Diósgyőr, belátható távolságra került a szettgyőzelem megszerzése (7–14). A folytatásban a jól játszó Kovács E. szerzett pontokat, de a hazai csapat, elsősorban Szedmák találataival elkezdte csökkenteni hátrányát. Király-Tálas pontjával 19-nél érte be ellenfelét a Kaposvár, és a lendületbe jött hazai csapat ekkoriban szinte nem is hibázott, nagy elánnal küzdve megszerezte az újabb szettet, és ezzel együtt a győzelmet is (25–21).


1. MCM-Diamant Kaposvár – Diósgyőri VTK 3:0 (16, 11, 21)

Kaposvár, zárt ajtók mögött. V.: Halász, Bátkai-Katona.

1. MCM-Diamant Kaposvár: KLISURA 15, SZEDMÁK 15, Kump 9, Matic 8, KIRÁLY-TÁLAS 2, Djuric 9. Csere: Szpin (liberó), Kalmár, Hegyi (liberó). Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Diósgyőri VTK: Mészáros, Kiss E. 2, KOVÁCS E. 13, HORTON 8, Beddingfield 10, Szajkó 3. Csere: Dömsödi (liberó), Sitku, Egri. Vezetőedző: Toma Sándor.

Sasa Nedeljkovic: – Gratulálok a csapatomnak, és az ellenfélnek is. Az előző napi meccs fáradtságának a jelei a harmadik szettben mutatkoztak meg, de végül sikerült ezt leküzdeni.

Toma Sándor: – Két olyan szett volt, amikor komoly előnyt tudtunk szerezni, de a befejezésekkel, a kontratámadásokkal olykor problémáink voltak. A csapat önmagához képest nem játszott rosszul, hosszú labdameneteink voltak, de vannak képességbeli korlátaink. Remélem, hogy ezeket sikerül tágítani, csapatszinten kell egységesnek lenni, hogy ez sikerüljön.

(A borítóképen: Voltak jó megmozdulásaik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!