Extrém sport

2020.10.27. 17:30

Mádi siker a siklósi várban

A nemzetközi porondon is bizonyítani akar a triplázó Juhász Péter.

Forrás: Olvasónk küldte

Az erős embernek hívott mádi versenyző az egyéni és a páros országos bajnoki cím után a hét állomásból álló Prémium Liga döntőjét is megnyerte.

Előre tudta

A napokban a siklósi várban ért véget az idei idény. A versenysorozat döntője kétnapos volt, a finálét – ahogyan a korábbi hat állomásból egy kivétellel mindegyiket – Juhász Péter nyerte.

– Különleges kihívás volt számomra a döntő – nyilatkozta a civilben tiszaújvárosi tűzoltóként dolgozó győztes. – Egyfelől szokatlan volt ismét két napon át versenyezni, másfelől a helyszín is extra kihívásokat tartogatott. Az első nap nem a kedvenc számaimat hozta, de összetettben így is a harmadik helyen álltam, négypontos lemaradásban a listavezető mögött. Tudtam, hogy a második nap jobb lesz, és megfelelő koncentrációval négyből akár négy számot is nyerhetek. Boldog vagyok, hogy összejött a végső siker.

Juhász Péter hozzátette: kifejezetten jól jött számára, hogy a hagyományos lebonyolítás értelmében egy szám győztese a következő számnál utolsóként került sorra, így vasárnap szinte végig úgy versenyezhetett, hogy előre tudta, milyen eredményt kell elérnie.

Meghívásokra vár

A huszonhat esztendős sport­ember mesterhármasa után elmondta még:

– Szerettem volna egy tökéletes évet, persze ahogyan a 2020-as év alakult, így is elégedett lehetek. Tavasszal még az sem volt biztos, hogy végig megy az idény, és ha igen, milyen körülmények között. Hiába voltak versenyeink, nézők nélkül furcsa nyerni. Jövőre ismét az lesz a fő célom, hogy itthon hibátlan évem legyen, és szeretnék külföldön is bizonyítani, ha a koronavírus-helyzet ezt megengedi. Jó lenne néhány tengerentúli versenyen elindulni, elsőre már azzal is nagyon elégedett lennék, ha a középmezőnyben megállnám a helyem és felmutatnék néhány olyan eredményt, amely után folyamatosan kapnám a meghívásokat. Most ősszel is lett volna néhány lehetőség külföldön versenyezni, de ezt a vírus miatt nem tudtuk vállalni.

Kollégái segítik

Juhász Péter arról is mesélt, mekkora kihívás összeegyeztetni az erősportot és a tűzoltói hivatását:

– Vannak a helyzetnek előnyei is. Például a kötelező sport: én ilyenkor nem futballozom vagy labdajátékokat űzök, mint a bajtársaim többsége, hanem készülök a saját felszereléseimmel. Télen-nyáron megvan a lehetőségem arra, hogy gyakorolhassak, és ez előnyt jelent. Persze amikor bevetés van, akkor ezt kell csinálnom, ami nem egyszerű, hiszen százharminc kilómmal kell rohannom. A kollégáim nagyon segítőkészek, előfordul, hogy a versenyek miatt az utolsó pillanatokban kell átszervezni a műszakokat, de mindig akad, aki kisegít, a teljes állomás támogat.

Erősport, HSMA Prégium Liga

A döntő végeredménye: 1. Juhász Péter (Mád) 58 pont, 2. Véró Alex 53, 3. Molnár Zsolt 47, 4. Hegedűs Ádám 34, 5. Kónya Gergő 31, 6. Lovász Imre 29.

(A borítóképen: Útban a győzelem felé)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!