megemlékezés

2020.10.04. 18:30

Elhunyt Ondrasek Iván, egykori sportvezető

Nyolcvannyolc éves korában elhunyt Ondrasek Iván nyugállományú alezredes, a Miskolci Honvéd Sport­egyesület volt elnöke.

Forrás: ÉM

A sport­ember 1932. március 25-én született Miskolcon, lengyel édesapa és magyar édesanya gyermekeként. Fiatalon a hadsereg kötelékébe lépett. Hivatásos katona lett. 1957-től töltötte be a Miskolci Honvéd Sportegyesület vezetői posztját, és bár a titulusok változtak az évek során (titkár, ügyvezető elnök, elnök), de őt soha nem a tisztségek, hanem a sport szolgálata érdekelte. Vezetésével lett nemcsak Miskolc, de a megye, és talán nem túlzás azt állítani, az ország egyik ismert egyesülete a Miskolci Honvéd.

Nehéz lenne felsorolni, hogy mennyi kiváló sportoló ténykedett elnöksége alatt a klubnál. A legeredményesebb szakosztályok voltak az évek során (a teljesség igénye nélkül, mert 20 versenyszakosztály működött tevékenységének évtizedei alatt): sí (sífutás, biatlon), salakmotor, birkózás, tollaslabda, karate, női kézilabda, de a legnépszerűbb sportág, a labdarúgás képviselőire is szívesen emlékeznek a sportbarátok. Az általa vezetett klubból több országos bajnok is kikerült, néhányan az olimpiára is eljutottak. Ondrasek Iván nem csak sportvezetőként, katonaként is példaképpé vált. Igazi katona volt. Tiszteletet vívott ki magának tevékenységével sportberkekben és a hadseregen belül is.

Temetése 2020. október 7-én, szerdán 14 órakor lesz Miskolcon, a Mindszenti temető ravatalozójából.

(A borítóképen: Ondrasek Iván)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!