MVLC

2020.10.19. 15:00

Az idei második győzelem a negyedik mérkőzésen

Szombaton idegenben játszott bajnoki mérkőzést a PannErgy-MVLC férfi pólócsapata.

Molnár István

Forrás: Illusztráció/MVLSZ

Az ob I 10. fordulójában Tatabányára szólította a sorsolás az élvonalbeli miskolci vízilabdagárdát, amelynek korábban több meccse is elmaradt a koronavírus miatt, így ezen csata volt csak a negyedik összecsapása a 2020/2021-es pontvadászatban. A hét közben, Szolnokon 8 ifjúsági korú vízilabdázóval a keretben álltak ki a borsodiak, ám szombaton már javult a helyzet ebben a tekintetben, ugyanis kihagyást követően már sapkát húzhatott a két sztenderd kapus, Hoferica és Mizsei, továbbá Fried, Magyar, és Vismeg B. is. Viszont még mindig hiányzott Lukács Á., Lukács D., valamint a csapatkapitány Seman.

Kezdődhetett újra

Csaknem három percet kellett várni a találkozó első góljára, ezt Szőke jegyezte, viszont Biros B. 16 másodpercen belül egyenlített (1–1). Nem sokkal később újabb találatváltás következett, Vismeg Zs. remekbe szabott gólját követően Szőke értékesítette a mérkőzés első ötméteresét (2–2).

Az első negyed utolsó perce az MVLC-é volt, megint a korosztályos válogatott Vismeg Zs. villogott, aztán a dudaszó előtt 2 mp.-cel Fried duplázta meg az előnyt (2–4).

A második játékrész elején Vismeg B. hozott emberelőnyt, Biros élt is a lehetőséggel (2–5). A következő mintegy öt percben hullámvölgybe kerültek a vendégek, mind támadásban, mind védekezésben, a Tatabánya pedig feltámadt, és Szabó B., Mladoniczky, illetve Keresztúri góljával egyenlített (5–5). Kezdődhetett újra a harc a három pontért a kezdés előtt 0 pontos hazaiak és az addig 3 egységgel rendelkező vendégek között. Ebben a felvonásban még Vismeg Zs., valamint Máthé használt ki egy fórt, így 6–6-tal mentek nagyszünetre a felek.

Rákapcsolt az MVLC

Visszaérkezve a medencébe 18 másodpercre volt szüksége ahhoz a PannErgynek, Magyarnak, hogy visszavegye a vezetést (6–7), majd csatlakozott hozzá Fried is (6–8). Nagy N. zárkóztatta a Komárom-Esztergom megyeieket (7–8), így még maradt az izgalom. Időkérést követően Vismeg Zs. nem tudott betalálni fórban, a következő ilyen alkalmat azonban már kihasználta (7–9). Lendületbe jött az MVLC, Fried örülhetett gólja után (7–10), aztán megúsztak a vendégek, és Berki be is vágta a labdát (7–11). Blank előnyt értékesített (8–11); 17 mp.-cel a negyed vége előtt időt kért a TVSE, azonban Polovic a blokkba lőtt.

A látogatók aznapi egyik remek formában lévő pólósát, Friedet nem tudták lefogni a házigazdák (8–12), a TVSE nem volt képes olyat mutatni támadásban, ami meglepő lett volna. Aztán amikor Biros B. is hálót zörgetett (8–13), végérvényesen eldőlt a mérkőzés sorsa. A felszabadult és immáron szép vízilabdát is bemutató MVLC-nél Magyar következett a gólszerzők sorában (8–14), és ezen állás maradt is a végéig.

A miskolciak különösen a második félidőben játszottak kiválóan, megérdemelten győztek, így 4 mérkőzés után 6 pontjuk van.

Tatabányai VSE – PannErgy-Miskolci VLC 8–14 (2–4, 4–2, 2–5, 0–3)

Tatabánya, zárt kapuk mögött. V.: Petik, Juhász.

Tatabánya: Barabás – Mladoniczky (1), Keresztúri (1), Szőke (2), Korbán (-), Márkus (-), Máthé (1). Csere: Moravcik (k), Polovic (-), Tanczer (-), Szabó B. (1), Nagy N. (1), Blank (1). Vezetőedző: Zantleitner Tamás.

MVLC: Hoferica – Fried (4), Berki (1), Magyar (2), Vismeg B. (-), Vismeg Zs. (4), Biros (3). Csere: Mizsei (k), Hornyák (-), Sisán (-), Méhész (-). Vezetőedző: Kis István.

Gól/emberelőnyből: 3/7, ill. 3/9.

Gól/büntetőből: 1/1, ill. 0

Zantleitner Tamás: – Elrontottuk már az elején, különösen a védekezésünk volt gyámoltalan, de ezt még valahogy kibírtuk. Aztán elfogyott a hitünk is.

Kis István: – Nagyon fontos sikert arattunk a tatabányai oroszlánbarlangban úgy, hogy egy hetünk volt a felkészülésre, miközben három játékosom még karanténban tartózkodik vagy orvosi felügyelet alatt áll. Csapatom maradéktalanul betartotta és meg is valósította a megbeszélteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!