Kajak-kenu

2020.09.24. 17:30

Máró Anna lett az ORV legeredményesebbje

A 17 éves kajakos a Tiszaújvárosi KKSE-t képviselve bizonyult a legjobbnak Szegeden.

Berecz Csaba

Fotó: MA

Kilenc megyei versenyző vett részt a múlt hét végén Szegeden megrendezett kajak-kenu Olimpiai Reménységek Versenyén. A nemzetközi megméretésen az U15–U18-as korosztály állt rajthoz, és ennek során a Tiszaújvárosi KKSE versenyzői 7, a Borsodi Örökmozgó Vizisport Alapítvány sportolói 4, a Diósgyőri VTK lapátosai pedig 3 érmet szereztek.

Három arany, egy ezüst

Nem csak a borsodi kajak-kenusok szerepeltek jól, a több mint 100 fős magyar válogatott az első helyen zárt az országok közötti éremtáblázaton a megszerzett 42 arany-, 41 ezüst- és 26 bronz­éremmel. Az ORV legeredményesebb versenyzője pedig a tiszaújvárosi Máró Anna lett, aki három aranyat és egy ezüstöt termelt a múlt hét végén.

– Szerettünk volna jó eredményt elérni ezen a versenyen, mivel az előző években mindig négy számban indultam, és minden alkalommal 4-4 érmet szereztem, most is ezeknek a számoknak a mágiájával vagy mániájával készültünk az ORV-re – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Máró Anna. – Természetesen nagy az öröm, hogy sikerült minden számban érmet szerezni, és hogy ebből három is arany lett. Annak külön örülök, hogy ezzel én lehetettem a mezőny legeredményesebbje, de annak talán még jobban, hogy az egyes számokban jöttek az aranyak. Ugyanis ez azt jelenti, hogy folytatódott a sorozat, ahogy korábban, így most is tudtam egyéni számot nyerni.

Arra a kérdésre, hogy az érmek közül melyik csillog a legszebben, a Tiszaújvárosi KKSE kajakosa ezt felelte:

– Az 500 méteren elért egyéni elsőségemre vagyok a legbüszkébb. Azért, mert a verseny előtt két héttel megrendezett magyar bajnokságon nem sikerült aranyat szereznem, 15 ezredmásodperccel kikaptam, és ebből a lelkileg nem túl jó helyzetből kellett felállnom. Sikerült, és nagyon boldog voltam, vagyok, hogy ez összejött.

Sok munka

A tiszaújvárosi sportolót arról is kérdeztük, hogy mennyi munka van az érmek mögött, és hogy mennyire volt viszontagságos ez az évad a pandémia miatt.

– Nagyon sok munka van az elért eredmények mögött, nagyon sok méter és óra – felelte Máró Anna. – A verseny után egy nappal szinte csak azon járt a fejem, hogy milyen sok embernek tartozom köszönettel azért, hogy segített ezeknek az eredményeknek az elérésében. Sok mindenkinek meg is köszöntem a támogatást, és köszönöm ezúton is. Ez a mostani egy nagyon hosszúnak tűnő, viszontagságos év volt, sok sérüléssel, rengeteg problémával, de az évad végére meglett az eredménye, és a rövid pihenés közben nagyon jó visszagondolni, hogy mennyi érdekes dolog történt. Ahogy tavasszal a legtöbb ember életét, így a miénket is eléggé megnehezítette a vírus, azzal, hogy nem nagyon volt hol készülni, de a nyéki tavaknál lehetőséget kaptunk, és ez nagyon sokat számított. Versenyek sem voltak egy jó ideig, de szerencsére a szövetség útjára indította a tesztversenysorozatot, így volt lehetőség arra, hogy más klubok versenyzőivel is összemérjük magunkat, hogy képben legyünk azzal kapcsolatban, hogy ki hogy áll. Furcsa év volt abból a szempontból, hogy nem volt annyi verseny, mint 2020 előtt, és hogy

a vége ilyen sűrűre sikerült, hiszen a magyar bajnokság után két héttel már az ORV következett, de ezzel együtt is számomra jó véget ért

az évad.

Jöhet a suli

Máró Annától azt is megtudtuk, hogy nagyon sokan gratuláltak neki az elért eredményeihez, és hogy hamarosan visszatér az iskolapadba.

– Az ORV-re való felkészülés miatt eddig nem jártam iskolába, de pár nap múlva ez változik – mondta a tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium tanulója. – A következő hetekben a tanulásra koncentrálhatok, mert kajakban van egy kis pihenő, csak októberben folytatódik a munka a vízen. Jövőre az iskolában érettségi, kajakban pedig a portugáliai ifjúsági világbajnokság vár rám, úgyhogy kihívások lesznek bőven.


Kajak-kenu: megyeiek az ORV-n

U15

Leány K-1 500 m: 1. Horváth Maja (Tiszaújvárosi KKSE).

Leány K-1 1000 m: 1. Horváth Maja (Tiszaújvárosi KKSE).

U16

Fiú C-1 500 m: 2. Böszörményi Ben­degúz (Borsodi ÖVA).

Fiú C-1 1000 m: 4. Böszörményi Ben­degúz (Borsodi ÖVA).

Mix K-4 500 m: 4. Murvai Lúcia (Tiszaújvárosi KKSE), Németh Alma, Hidvégi Hunor, Sali Attila.

U17

Leány K-1 200 m: 2. Máró Anna (Tiszaújvárosi KKSE).

Leány K-1 500 m: 1. Máró Anna (Tiszaújvárosi KKSE).

Leány K-1 1000 m: 1. Máró Anna (Tiszaújvárosi KKSE).

Leány K-4 500 m: 1. Máró Anna (Tiszaújvárosi KKSE), Fojt Sára, Nemes Réka, Tóth Diána.

Leány C-2 200 m: 2. Erős Kinga (Borsodi ÖVA), Kálmán Brenda.

Leány C-2 500 m: 2. Erős Kinga (Borsodi ÖVA), Kálmán Brenda.

Mix C-4 500 m: 2. Erős Kinga (Borsodi ÖVA), Kálmán Brenda, Puskás Levente, Ugróczky András.

U18

Leány C-2 200 m: 2. Győri Gréta (Diósgyőri VTK), Győri Ivett.

Leány C-2 500 m: 2. Győri Gréta (Diósgyőri VTK), Győri Ivett.

Fiú K-1 200 m: 2. Orosz Ákos (Diósgyőri VTK).

Fiú C-2 500 m: 7. Berentés Szabolcs (Diósgyőri VTK), Repei Bence (Diósgyőri VTK).

(A borítóképen: Máró Anna)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!