DVTK röplabda

2020.09.18. 09:30

Felkészülési torna után kupameccsre mennek

A DVTK női röplabdacsapata pénteken és szombaton tornázik, vasárnap pedig tétmeccset játszik.

Berecz Csaba

Forrás: ÉM-archívum

Vasárnap játssza a 2020/21-es évad első tétmérkőzését a Diósgyőri VTK élvonalbeli női röplabdaegyüttese. A piros-fehérek a harmadik osztályban szereplő Delta RSE együttesének vendégei lesznek Érden, 16 órától, a 16 közé jutásról döntő párharcban, amelyben ez az egy mérkőzés dönt a továbbjutásról (a győztes a nyolcaddöntőben a második vonalban szereplő Jászberényi VT együttese ellen szintén egymeccses csatát játszik, ugyanis oda-visszavágós kupacsatákat csak az azonos osztálybeli gárdák vívnak).

Ám ez előtt közvetlenül, pénteken és szombaton Nyíregyházán, pénzdíjas felkészülési tornán, a Fatum Kupán vesz részt a diósgyőri együttes további három extraligás együttes társaságában. A DVTK sorrendben, pénteken 19.00-tól a házigazda, a Fatum Nyíregyháza ellen lép pályára, szombat dél­előtt 9 órától az Újpesti TE ellen, majd 14 órától pedig a Szent Benedek RA Balatonfüred ellen.

Horton is edzésben

– Nem lebecsülve a kupaellenfelünket, az, hogy pénteken és szombaton élvonalbeli csapatok ellen játszunk, nem jelenthet problémát a továbbjutás kiharcolását illetően – jelentette ki Toma Sándor, a DVTK szakmai igazgatója. – Beszéltem az érdiek edzőjével, Mátrai Beával a meccs időpontjának egyeztetése kapcsán, viszonylag hosszan, mivel egykor ő is játszott Miskolcon, az MVSC-ben, és tőle tudom, hogy elsősorban az NB II.-es bajnokságban szeretnének jól szerepelni csapatukkal. Mivel egy iskolában edzettek eddig, és ott is játszották a meccseiket, ám ott most a koronavírus miatt nem szerepelhetnek, ezért egy számukra is kicsit idegen helyen, az érdi nagy sportcsarnokban kell játszaniuk. Azt nem tudom megmondani, hogy a teljes csapattal tudunk-e kiállni, az amerikai légiósaink közül Beddingfield pályára lépésére jóval nagyobb az esély, Horton szerepeltetése mind szakmailag, mind adminisztratív okok miatt kétséges.

Először a csapattal

A fentieket azzal egészítette ki Toma Sándor, hogy Horton játékengedélyével nem rendelkeznek, és mivel a légiós még csak tegnap edzett először a csapattal, a hosszabb szünete után nem szeretnék, ha sérülést szenvedne, ezért az sem biztos, hogy Nyíregyházán játéklehetőséget kap, de ott lesz a DVTK-val, hogy megismerje a bajnoki ellenfeleket.

A bajnoki nyitányról

A Diósgyőr VTK extraligás női röplabdacsapata a 2020/21-es évad első bajnokiját október első hét végéjén játssza, az 1. fordulóban Balatonfüreden, a Szent Benedek RA gárdája ellen lépnek pályára. De nem a korábban tervezett időpontban, október 2-án pénteken, hanem két nappal később, vagyis október 4-én, vasárnap, 17 órától. A változás oka az, hogy a füredi csapatnak teremproblémái adódtak, emiatt kellett két nappal elcsúsztatni a bajnoki nyitányt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!