PannErgy-MVLC

2020.09.03. 14:30

Alulmaradtak az utolsó pillanatban kapott találattal

Szerdán Pécsett játszott ob I.-es bajnoki találkozót a Pann­Ergy-MVLC gárdája.

Molnár István

Forrás: Nemzeti Sport

A szerdai találkozó előtt a szombatra tervezettről, amikor is – a 3. fordulóban – a Szolnoki Dózsa vendége lenne a PannErgy-MVLC élvonalbeli férfi vízilabda-együttese. A Tisza-partiak közösségi oldalukon azt közölték szerdán, hogy „...előreláthatólag a 2020. 09. 09-re tervezett Miskolc elleni mérkőzés is elmarad”. Az „is”-t azért használták, mert a Dózsa szerdán sem csatázott a BVSC-Zuglóval.

Hozott első kettő

Az MVLC szerdán, pécsi fellépésén a hazaiak légiósa, Rakonjac kezdte a gólgyártást, majd Magyar és Vismeg Zs. következett, mindketten előnyből (1–2). Az 5. percben Sólyom keze sült el, egyenlített a dunántúli együttes (2–2). Az első menet utolsó 90 másodperce igazán eseménydúsra sikerült, ugyanis Kolozsi betalált fórban (3–2), de a másik oldalon Biros is kihasznált egy ilyen alkalmat, sőt egy akciógólra is telt tőle (3–4). A második felvonásban Semanról állt ki Lihotzky, Biros pedig éppen a csapatkapitányt, Semant hozta remek helyzetbe (3–5). A következő gól is az MVLC-é volt, a jó formát mutató Birosé (3–6). Turnaival szemben volt szabálytalan Berki, Kolozsi nem hagyta ki (4–6). A hátralévő két percben az eseményben változás nem történt, vagyis ezt a 8 percet is nyerte a PannErgy.

Négy hazai zsinórban

A harmadik felvonásban Zerinváry gyorsan beköszönt az ellenfél kapusának (5–6), majd PVSK-időkérést követően nem tudtak egalizálni. Rakonjac volt túl kemény Vismeg Zs.-vel szemben, ötméteres, amit Magyar értékesített (5–7). Előnyben hibáztak a felek, Kolozsi kétszer is próbálkozhatott gólszerzéssel, egyszer sem járt sikerrel. Jó hárompercnyi találatcsendet követően Zerinváry jeleskedett, így maradt szoros

a meccs (6–7). Hoferica védte Csorba kísérletét, azonban a sarokdobás után Zerinváry bevágta addigi harmadik gólját (7–7). Fórnál „időztek” a miskolciak, de nem jött be a variáció.

Az eddigiekből is kitűnt, hogy vélhetően egy-két gól dönthet a végén. Az utolsó negyedben sokáig sok-sok lehetőség kimaradt, Kolozsi ötméterest is hibázott. Sólyom és Csorba ugyanakkor akcióból akciózott (9–7), de Lukács Á. előnyből, valamint Seman büntetőből 9–9-re alakította az állást. Volt még 27 másodperc, majd 8-nál kiállítást kapott a PVSK, Csaba belőtte, így nyertek a házigazdák (10–9).


PVSK-Mecsek Füszért – PannErgy-Miskolci VLC 10–9 (3–4, 1–2, 3–1, 3–2)

Pécs, 250 néző. V.: Kollár, Marjay.

Pécs: Józsa – Kolozsi (2), Zerinváry (3), Csorba (1), Turnai (–), Rakonjac (1), Lihotzky (–). Csere: Csaba M. (1), Reisz (–), Sólyom (2), Kókai (–), Gaszt (–). Vezetőedző: Török Viktor.

PannErgy–MVLC: Hoferica – Fried (–), Seman (2), Berki (–), Magyar (2), Vismeg Zs. (1), Biros B. (3). Csere: Lukács D. (–), Méhész (–), Sisán (–), Vismeg B. (–), Lukács Á. (1), Hornyák (–). Vezetőedző: Kis István.

Gól/emberelőnyből: 2/12, ill. 5/13

Gól/büntetőből: 1/2, ill. 2/3

Török Viktor: – Az elején rossz döntéseket hoztunk, nagyon ideges volt a csapat, amit nem tudok minek betudni. Ha nem is játszottunk jól, de hatalmas szívvel küzdöttünk, ezért nagyon büszke vagyok a srácokra.

Kis István: – Gratulálok a Pécsnek, de úgy érzem, hogy saját magunkat vertük meg, mert ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni.


Az ÜT hatásköre lesz

Szerdán ülésezett a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége, és határozott a bajnokságok és a Magyar Kupa folytatásáról. A grémium szerint a kupát mindenképpen befejezik, a férfiak elődöntős és döntős napja szeptember 26. és 27. (a helyosztókat is lejátsszák), a helyszín a Hajós Alfréd Sportuszoda lesz. A bajnoki küzdelmek a hétvégén elkezdődtek, és folytatódnak is, amennyiben valamely csapatnál pozitív koronavírus-mintát produkálnak, a versenyirodának címezve az Ügyvezetői Testület hatáskörébe tartozik, hogy döntsön a halasztási kérelmekről.

(A borítóképen: Biros B. (13) három gólja is kevés volt a pontszerzéshez)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!