Labdarúgás

2020.08.01. 14:30

Indul a labdarúgó Mol Magyar Kupa sorozat

A huszonhárom megyei selejtezősből egy kiemeltként már a 2. körben vár ellenfélre.

Berecz Csaba

Szerencs VSE vs. Sárospataki TC

Forrás: Illusztráció

Fotó: Vajda János

Szombaton megkezdődik megyénkben a labdarúgó Mol Magyar Kupa 2020/21-es évadja. Összesen 11 meccset rendeznek ezen a hétvégén, és a párharcok továbbjutói egy hét múlva is pályára lépnek, a megyei selejtező 2. körében, csatlakozva a kiemeltként már ott várakozó Cigánd SE gárdájához (a jövő hét végi program sorsolását augusztus 4-én tartják). Az innen továbbjutó hat együttes közül három kerül fel az országos főtáblára, a 128 csapatos mezőnybe, az augusztus 19-én lejátszandó meccsek után.

Egy mérkőzésen dől el

Fontos tudnivaló, hogy a megyei selejtezősorozatban, mind a három fordulóban egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától –, hosszabbítás nincs, a továbbjutásról 11-es rúgásokkal döntenek.

Mivel a megyei selejtezőből három gárda jut tovább, ez egyben azt is jelenti, hogy a mostani évadban összesen 10 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei csapat küzdhet az országos sorozatban, ugyanis az NB-s együttesek alapból főtáblások, kivéve a tartalékcsapatokat (az élvonalbeli Diósgyőri VTK és Mezőkövesd Zsóry FC mellett az NB II.-es Kolorcity-Kazincbarcikai SC, valamint az NB III.-as Putnok FC, Sajóbábonyi VSE, Tállya KSE és Termálfürdő Tiszaújváros biztos MK-résztvevő, viszont a szintén NB III.-as Diósgyőri VTK tartalék és a Mezőkövesd Zsóry FC tartalék nem indulhat a sorozatban).

Labdarúgó Magyar Kupa hétvégi program

Szombat

16.00: Parasznya SE – Mád FC

Vasárnap

17.00: Hernádnémeti SE – Bőcs KSC

17.00: Emődi ÁIDSE – BTE Felsőzsolca

17.00: Szerencs VSE – Edelény-Borsodszer

17.00: Alsózsolcai KSC – Encs VSC

17.00: Sajóvámosi SK – Gesztelyi FC

17.00: Onga SE – Hidasnémeti VSC-Polgári

17.00: Mezőcsát VTSE – Mezőkeresztes VSE

17.00: Aszaló SE – MVSC-Miskolc

17.00: Abaújszántó VSE –Nyékládházi DE

17.00: Bükkábrányi SC – Sárospataki TC

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!