Mezőkövesd Zsóry FC

2020.06.12. 22:23

Most sem sikerült a Honvéd ellen

A Mezőkövesd 2-1-re kikapott a Budapest Honvédtől a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának nyitómérkőzésén pénteken.

Budapest, 2020. június 3. A kispesti Batik Bence (b) és a mezõkövesdi Andrij Neszterov (b2) a labdarúgó Magyar Kupa döntõjében játszott Budapest Honvéd - Mezõkövesd Zsóry FC mérkõzésen a Puskás Arénában 2020. június 3-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A kövesdiek ezzel immár öt bajnoki mérkőzés óta nyeretlenek, saját stadionjukban ez volt sorozatban a negyedik összecsapás, melyet nem tudtak diadalmaskodni.

A Honvéd – amely a Magyar Kupa döntőjében szintén 2-1-re verte a Mezőkövesdet – két nyeretlenül megvívott bajnoki meccs után győzött ismét.

Az első félidőben kiegyenlített labdabirtoklási arány mellett veszélyesebben futballozott a vendégcsapat, amely a hazaiak két védekezési hibáját kihasználva kétgólos előnnyel vonulhatott el a szünetre. A Mezőkövesd támadásban pocsékul teljesített, kapura lövéssel is csak kétszer próbálkozott a 45 perc alatt, de ezek egyike sem találta el a kaput.

Fordulás után valamivel lendületesebben folytatta a meccset a hazai együttes, de még így is a Honvédnak volt újabb nagy gólszerzési lehetősége. A 68.percben a játékvezetőnek a villámlás és a viharos esőzés, valamint a világítás meghibásodása miatt félbe kellett szakítania a találkozót, amely nagyjából hét perc kényszerszünet után, a zuhogó esőben folytatódott.

A lefújásig az egyetlen említésre méltó esemény a hazaiak 93. percben szerzett szépítő gólja volt, ez azonban azon már nem változtatott, hogy a fővárosiak elvitték a három pontot Mezőkövesdről.

Mezőkövesd Zsóry FC – Budapest Honvéd 1-2 (0-2)

Mezőkövesd, 1200 néző. V.: Vad II. (Szert, Szalai D; Karakó, Lovas).

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (5) – Farkas D. (5), Pillár (6), Karnitski (6), Vadnai (5) – Meskhi (4) – Cseri (5), Nagy D. (5), Besirovic (4) – Zivzivadze (5), Jurina (5). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Budapest Honvéd FC: Tujvel (6) – Mezghrani (6), Batik (6), Kamber (6), Lovric (5), Uzoma (6) – Nagy G. (5), Hidi (6), Szendrei (5) – Gazdag (6), Ugrai (6). Vezetőedző: Pisont István.

Csere: Meskhi helyett Vajda (5) a 46., Nagy G. helyett Kesztyűs (5) az 59., Nagy D. helyett Takács T. (-) a 67., Gazdag helyett Irimiás (-) a 70., Ugrai helyett George (-) a 70., Farkas D. helyett Pekár (-) a 72., Zivzivadze helyett Dragóner (-) a 83. percben.

Sárga lap: Nagy G. a 35., Besirovic a 45+2., Tujvel az 58., Dajka (a kispadon) a 89. percben.

Gólszerző: Ugrai (0-1) a 11., Gazdag (0-2) a 38., Dragóner (1-2) a 93. percben.

A gólok története

11. perc: A hazai védelem nem tudta kivágni a labdát a védőharmadából, így balról, 17 méterről Hidi vállalkozott lövésre. Bombáját Szappanos csak kiütni tudta, a játékszerre Ugrai csapott le, aki jobbról, 12 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt, 0-1.

38. perc: Meshki könnyelműen elpasszolta a labdát a felezővonalnál, ami után Ugrai iramodhatott meg a kapu felé. A csatár kb. 30 méteren át vezette a lasztit, majd jól ugratta ki az akciót kísérő Gazdagot, aki középről, 10 méterről, a kivetődő Szappanos fölött a kapuba perdített, 0-2.

93. perc: Vajda baloldali szögleténél a labda leült az ötösön belül a vízben, a játékszerre Dragóner csapott le, aki közelről a gólvonalon túlra piszkálta a labdát, 1-2.

Részletes beszámoló hamarosan!

(Borítóképünk illusztráció, a Magyar Kupa döntőjén készült)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!