DVTK

2020.06.24. 11:30

Brkovic és Tabakovic is kikerült

A vasárnapi, DVSC elleni vereséggel két játékos diósgyőri pályafutása ért véget.

Berecz Csaba

Forrás: Homoky György

A labdarúgó NB I. utolsó előtti, 32. fordulójában is a zárómérkőzést játssza a Diósgyőri VTK csapata. A koronavírus-veszély miatt félbeszakított bajnoki küzdelmek május végi újraindítása után harmadszor, és ahogy eddig mindig, így most is idegenben. A szerdán 21.05-kor kezdődő összecsapáson a már bennmaradónak számító piros-fehérek a kiesés elől menekülő Paksi FC vendégei lesznek. A diósgyőriek számára túl sok babér nem termett ezeken az éjszakába nyúló mérkőzéseken, előbb a Ferencvárosi TC otthonában kaptak ki 3–0-ra, három napja a Debreceni VSC vendégeként pedig 4–0-ra. Elsőként ez utóbbi meccsről kérdeztük volna Feczkó Tamást, azzal felvezetvén, hogy vasárnap este meglehetősen röviden nyilatkozott, és szakmailag nem értékelte a történteket. A diósgyőri szakvezető először elnézést kért emiatt, majd azt mondta, hogy most sem tudna, nem akar annál többet mondani, mint amit a meccs után nyilatkozott, majd hozzátette, hogy a klub kiadott egy közleményt, és ezzel a maga részéről lezártnak tekinti azt a mérkőzést.

Éjszakai, negatív

Arra a kérdésre, hogy mekkora jelentősége, szerepe van az eredményekben a késői kezdésnek, ezt felelte a diósgyőri tréner:

– A tétmérkőzések közötti időszakra vonatkozó nemzetközi szabályok, az, hogy két találkozó között meg kell lennie a 72 órának, többször sem érvényesült a mi esetünkben, ez tény. Ugyanis volt, hogy 66 óra és volt, hogy 70 óra volt a meccseink között. De ezt nem kifogásként, csak érdekességként mondom, nem ezek miatt kaptunk ki.

Felvetettük a vezetőedzőnek, hogy a DVTK-nak a múlt vasárnapi, a hajdúságban elszenvedett veresége zsinórban a harmadik volt – másfél hete a sereghajtó Kaposvári RFC-nél 3–0-ra, aztán hazai környezetben a Puskás AFC-től 2–1-re, legutóbb pedig Debrecenben maradtak alul –, és ilyenre, amióta átvette a csapatot, nem volt példa.

– Évekre visszamenőleg, korábban sem nagyon, már szinte el is felejtettem, hogy mennyire rossz érzés ilyen szériában lenni – mondta Feczkó Tamás. – A sűrű bajnoki program miatt viszont nincs idő ezen meditálni, és abból a szempontból jó, hogy egymást követik a meccsek, hiszen máris itt a lehetőség a javításra. Meg kell találnunk az ebből a helyzetből kivezető utat, és mivel nem nagyon van edzési lehetőség, mert egymást követik a mérkőzések, most egy picivel több beszélgetéssel tudjuk maguk mögött hagyni ezeket a nehéz napokat.

Kétarcú

Megkérdeztük az edzőt arról is, hogy amikor ilyen rövid idő van két tétmérkőzés között, mennyi ideig van napirenden az előző találkozó, és mikortól figyelnek a következőre.

– A meccset követő első edzés végén le kell zárni a múltat. Ez megtörtént. Konstatáltuk, hogy a szenvedély hiányzott, ami nélkül a DVTK-mezt nem lehet felvenni – felelte Feczkó Tamás, aki arra a kérdésre, hogy a hátralévő két bajnoki annak a jegyében telik-e majd, hogy igazolni akarják, többre képesek annál, mint amit az előző fordulókban mutattak, ezt válaszolta: – kétarcú a helyzet, mert amióta 12 csapatos a bajnokság, a mostanit megelőzően csak egyszer fordult elő, hogy nem az utolsó fordulóban dőlt el a csapat sorsa. Ugyanakkor az utóbbi meccsek eredménytelensége miatt hatalmas a csalódás mind az öltözőben, mind a szurkolók körében. Ebben a helyzetben azt szeretném, ha a csapat azt az arcát mutatná, amivel visszacsalogatta a szurkolókat a stadionba. A vírus megjelenése előtti időket kellene idéznünk a hátralévő mérkőzéseken.

Az utolsó szalmaszál

A keretről szólva azt tudtuk meg, hogy a tegnap innen kitett Brkovic és Tabakovic mellett sárga lapos eltiltása miatt Kiss T. sem játszhat, és a sérüléssel bajlódó Shestakov és Rui Pedro szerepeltetése kérdéses.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy milyen Paksra számít a diósgyőri szakvezető.

– Az életükért küzdenek, az utolsó szalmaszálban szeretnének megkapaszkodni. Többször bizonyították, hogy van tartásuk, hogy az utolsó másodpercig küzdenek, hiszen kétgólos hátrányból is vissza tudtak jönni, nem is egyszer – mondta Feczkó Tamás. – Nagyon koncentráltnak kell lennünk ellenük, mert szeretnénk az évad utolsó két meccsén olyan teljesítményt nyújtani, ami a bajnokság nagy részében jellemzett minket.


A várható kezdő

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Danilovic – Shestakov (Vági), Polgár, Szűcs K., Vági (Memolla) – Márkvárt, Iszlai – Korbély, Rui Pedro, Hasani – Ivanovski.


Közleményt adtak ki

A Diósgyőri VTK kedden közleményt adott ki, amely így kezdődik:

„A DVSC – DVTK mérkőzés után a DVTK vezetése úgy döntött, hogy nem kívánja meghosszabbítani Dusan Brkovic 2020. június 30-án lejáró szerződését. A kerettel kapcsolatos hír továbbá, hogy a mai nappal átadólistára került Haris Tabakovic, aki megfelelő ajánlat esetén szabadon távozhat.” A kiadott nyilatkozatban azt is felidézték, hogy melyik játékos mikor került ide, és hány mérkőzésen lépett pályára (Brkovic 2018 elején jött, 63 bajnokin összesen 5578 percet játszott, és ez alatt 7 találatot ért el, Tabakovic 2019 nyarán jött, 20 bajnokin összesen 709 percet játszott, és ez alatt 2 gólt szerzett), illetve azt is, hogy az idény végéig egyikük sem lesz a keretben. Az viszont nem szerepel a közleményben, hogy mindkét labdarúgó éveken át a DVSC játékosa volt, Brkovic 2013-től négy éven át, ami után egy pár hónapos, az FC Riga csapatánál eltöltött idő után a DVTK-hoz igazolt, Tabakovic pedig két évadon át volt a hajdúságiak játékosa, és onnan érkezett Diósgyőrbe.

A két labdarúgó közül Brkovicnak a mostani hónap végén, vagyis a jövő héten kedden jár le a szerződése, és bár korábban a DVTK ajánlatot tett neki a hosszabbításra, azt eddig nem fogadta el, nem írta alá, és most már a Diósgyőr sem szeretné a közös együttműködést (lapunk értesülése szerint a Kisvárda MG és Budapest Honvéd is szívesen látná). Úgy tudjuk, hogy Tabakovicnak a következő évadra is érvényes szerződése van a DVTK-val.

A diósgyőri klub közleményével kapcsolatban szerettük volna megkérdezni a vezetést, de azt a választ kaptuk, hogy a kiadott nyilatkozaton túl nem kívánnak egyebet közzé tenni.

(A borítóképen: Rui Pedro (sötét mezben) minden bizonnyal kezdő lesz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!