Élsportoló

2020.04.27. 12:00

Tokióba készül a népszerű sportoló

Két műtéten esett át, mégis bízik az ötkarikás szereplésben.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM

Fotó: MSUSZ_Szucs Attila

Minden kétséget kizáróan az ország egyik legnépszerűbb sportembere a békéscsabai születésű dr. Baji Balázs, aki élharcosa a Jó tanuló, jó sportoló mozgalomnak.

Gyakorolja hivatását

A világbajnoki bronz-, az Európa-bajnoki ezüst-, az Universiade-aranyérmes és a sokszoros magyar ugyan ritkán hivatkozik doktori címére, a közvélemény előtt azonban ismert, hogy három évvel ezelőtt állatorvosi diplomát szerzett, ráadásul gyakorolja hivatását.

A harmincesztendős kiválóság természetesen a tokiói olimpiára „hajt”, és a játékok 2021-re halasztása számára most gyógyírt, pluszidőt jelent a felépüléséhez. Ugyanis tavaly térdműtéteken esett át, majd hosszú lábadozását követően idén februárban indulhatott újra ismét viadalon. Baji Balázs – aki 60 és 110 gáton szerepel – már szinte minden díjat, elismerést és kitüntetést kiérdemelt, köztük a legértékesebbet, amelyet versenyző megkaphat: 2017-ben az Év sportolója címet nyerte el.

(A borítóképen: Baji Balázs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!