teke

2020.04.08. 09:30

Még lenne jó pár meccsük

A Kazincbarcikai VTSE élvonalbeli csapatánál is megszűntek az edzési lehetőségek.

Molnár István

Forrás: ÉM-ARCHÍVUM

Miként minden más sportág, úgy a teke is „leállt” hetek óta, nem rendeznek sem csapatbajnoki, sem egyéni küzdelmeket. Megyénket a legmagasabb szinten, a Szuperligában a Kazincbarcikai VTSE alakulata képviseli a férfiaknál. Az Észak Orosz István szakosztályvezetőt kereste meg, hogy érdeklődjön többek között arról, hogy mikor szakították félbe a pontvadászatot.

A nyíregyházi után

– A tekében is felfüggesztették a bajnokságot, ezen döntést a Magyar Teke Szövetség elnöksége március 13-án hozta meg – kezdte a sportszakember. – Csapatunknak egy szoros, az úgynevezett keleti rangadó után a nyíregyházi, idegenbeli mérkőzést követően kellett kényszerpihenőre mennie. Pedig egyesületünk már gőzerővel készült a március 14-én, hazai környezetben megrendezésre kerülő csatára a Ferencváros ellen. A 2019–2020-as versenyszezonból, az alapszakaszból még öt forduló lenne hátra, ezeknek a meccseknek a pótlására kellene majd szabad hétvégéket találni. A Magyar Teke Szövetség mindenképpen arra próbál törekedni, hogy a bajnoki szezont a mérkőzések pótlásával lezárhassa. Erre legkésőbb 2020. július 1-ig sort kellene keríteni, ugyanis a következő szezon a tekések életében mindig július 1-gyel kezdődik, értem ezalatt a nemzetközi és a hazai nyári átigazolási időszakot, a pályahitelesítések időszakát, ugyanis a tényleges bajnoki hétvége mindig szeptember első hétvégéjével kezdődik. Bár a jelenlegi helyzet sajnálatos módon nem azt mutatja, hogy erre lehetőségünk lesz, de bízzunk benne, hogy sikerül a normális kerékvágásban befejezni a bajnokságot minden osztályban.

Orosz István beszélt a helyezésükről, magáról a bajnokságról.

– Jelenleg a 12. helyen állunk, ami sajnos a kiesést jelenti a csapatunk számára, de a tekében egy-két bajnoki győzelemmel sokat lehet a táblázaton előre jutni – nyilatkozta a szakosztályvezető.

– A Szuperligában a bajnokság kicsit kettészakadt, értem ez alatt azt, hogy vannak az úgynevezett nagy csapatok, a Szeged, a Zalaegerszeg, a Ferencváros és a Répcelak, amelyek ellen élmény játszani, de őket megverni számunkra lehetetlen. Viszont a maradék nyolc csapat szinte egyforma erőt képvisel, ezért is mondtam, hogy egy-két sikerrel át lehet írni a tabellát könnyedén, és még a hátralévő öt fordulóban sok minden változhatna, ha sikerülne befejezni a bajnoki szezont. A Vegyész sajnos igen kis költségvetéssel gazdálkodik, és ilyen háttér mellett szerepelni a Szuperligában, a legmagasabb bajnoki osztályban igencsak elismerésre méltó. Az eddigi bajnoki mérkőzéseken egyesületünk átélt mindent, amit csak a tekében lehetséges, sok szoros bajnoki mérkőzés volt, amik sajnálatos módon nem mindig nekünk kedveztek, a végső gurításoknál ugyanis megremegtek a kezek. De voltak sikeres pillanatok is, amikre szívesen gondol vissza az ember, és az sem mellékes, hogy mint tudjuk, a magyar válogatott a szuperligás játékosokból tevődik össze, jó érzés volt ellenük a bajnoki mérkőzéseken megküzdeni. Kimondani azt, hogy ki a legjobb az egyesületben igen nehéz, ugyanis van, hogy egy játékosnak az egyik hétvégén jobban megy a gurítás és a következő hétvégén pedig kicsit gyengébben szerepel.

Ezért is tartom fontosnak a csapategységet inkább, hogy egymást segítsük a mérkőzés alatt, ugyanis a végeredményt a hat játékos eredménye alkotja majd a végén. Az egyéni versenyek folyamán örömmel mondhatom, hogy mind a négy utánpótláskorú játékosunk az országos egyéni bajnokságig menetelt, valamint Ivanyik Richárd bekerült az ifjúsági válogatott keretbe, ami külön öröm egyesületünk számára.

A pálya is zárva

A szokásos felvetés Orosz Istvánhoz is szólt, mégpedig, hogy tudnak-e azért valahogy valamit edzeni.

– Sajnos ez az időszak nagyon nehéz az egyesület számára, ugyanis az edzési lehetőségek megszűntek, mivel a pályánkat sem lehet nyitva tartani. Így minden játékos kényszerpihenőre szorult, de bízunk benne, hogy a lehető legrövidebb időn belül sikerül majd folytatnunk az edzéseket – reménykedett a szakosztályvezető.


A férfi Szuperliga állása

  • Zalaegerszegi TK 17 16 – 1 286-122 32
  • Zengő Alföld Szegedi TE 17 16 – 1 285-123 3
  • Répcelaki SE 17 15 – 2 254,5-153,5 30
  • Ferencvárosi TC 17 12 – 5 248-160 24
  • Győr-Szol TC 17 9 – 8 203-205 18
  • Szolnoki MÁV SE 17 7 2 8 178,5-229,5 16
  • Thermalpark-Szentgotthárdi VSE 17 5 2 10 178,5-229,5 12
  • Nyíregyházi TK 17 5 – 12 165-243 10
  • Köfém SC 16 4 2 10 151-233 10
  • Közutasok 1. MCM Kaposvári TK 17 2 3 12 158,5-249,5 7
  • Ajka Kristály SE 17 2 2 13 161-247 6
  • Kazincbarcikai VTSE 16 2 1 13 155-229 5
  • A február 8-9-re kiírt Köfém SC–Kazincbarcikai VTSE-mérkőzés a pálya meghibásodása miatt elmaradt. A mérkőzés új időpontja a két csapat közös megegyezése után kerül(het) kijelölésre.

    (A borítóképen: A barcikai csapat)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!