VRCK

2020.03.13. 08:40

Profi sportoló és az ismérve

Péntek Kaposváron lép pályára a Vegyész RC a férfi csapata a röplabda Extraligában.

Molnár István

Forrás: Illusztráció/ÉM-archívum

A Magyar Röplabda Szövetség március 11-től – a COVID-19 koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében, a Magyar Kormány 40/2020. (III. 11.) számú Kormányrendelete alapján – felnőtt és utánpótlás bajnokságaiban, illetve az általa szervezett egyéb sportrendezvényein elrendelte, hogy minden felnőtt és utánpótlás bajnoki vagy egyéb MRSZ által szervezett mérkőzést zárt kapuk mögött kell lebonyolítani. Azaz a találkozón kizárólag a sportolók, a szakmai stábok, valamint a hivatalos személyek, illetve a mérkőzés közvetlen lebonyolításához szükséges személyek lehetnek jelen. Így nem láthatják drukkerek a helyszínen a pénteken 17 órára, Kaposvárra kiírt Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika Extraligás meccset sem. A VRCK egyébként március 19-én, jövő csütörtökön 20 órától a HÉP-Kecskeméti RC-t fogadja a Don Bosco Sportközpontban, zárt kapuk mögött. A találkozót a kapos.hu a tervek szerint közvetíti, a jövő heti mérkőzést pedig eredetileg az M4 Sport csatorna tűzte műsorára.

Taktikai módosítás

– Fura lesz így játszani, most Kaposváron, illetve majd a jövő héten hazai pályán is – mondta lapunknak Hollósy László, a VRCK vezetőedzője. – A közönség mindig igyekszik támogatni a saját csapatát, jelent egyfajta pluszt, és ez a meghozott döntéssel elveszlik, hiányozni fog. Ugyanakkor azt is hozzátenném: ha egy játékos extázisban, koncentráltan röplabdázik, akkor nem igazán fogja fel, hogy mi történik, vagy mi nem történik a pálya szélén, a csarnok egyéb részein. Bízom abban, hogy leszünk ilyen, ennyire áldott állapotban. A profi sportoló ismérve, hogy minden körülmények között azzal foglalkozik, arra figyel, ami a feladata, az erre való maximális koncentrálás jellemzi.

A Vegyész az élvonal legutóbbi körében Debrecenben lépett parkettre, s ugyan 3:0-s sikert aratott, de az első felvonás, szett igencsak szoros volt, ,,csupán” 29-27-nél dőlt el, 28 perc után a címvédő borsodiak javára.

– A nyitó játszmában a DEAC extázisban játszott, nem véletlenül hangsúlyoztam azt a felvezetés során, hogy vigyázni kell ellenfelünkkel, mert előtte a Kecskemétet és a MAFC-ot is meglepték otthon. Nagyon veszélyes csapat a Debrecen, ezen kívül lelkesen álltak bele abba a mérkőzésbe – fogalmazott mindezzel kapcsolatban a VRCK szakmai munkájának felelőse. – Az első játszmát követően kellett egy kis taktikai módosítást csinálnunk, és úgy gondolom, hogy onnantól kezdve már megfelelő kontroll alatt tartottuk a következő két felvonást.

Nem tesz terhet

A Pénzügyőrtől már nagyon nehezen lehet elvenni az első helyet (bár még minden megeshet), így a második helyért nagy harcot folytat éppen a Fino, valamint a Vegyész.

– Valóban, nem túlzás azt mondani erre az összecsapásra, hogy rangadó – közölte Hollósy László. – A tét az, hogy ki várhatja majd pályaelőnyből az elődöntőt, de igazából nem szeretnék semmilyen terhet sem a játékosok vállára rakni. Az számít, hogy működik-e majd az a taktika, elképzelés, amit kidolgoztunk, hogy pontosan végre tudjuk-e hajtani. Ez még magában nem biztos, hogy elég, kell majd extra mind védekezésben, mind támadásban. Ha ez összejön, megvalósul, akkor lehet esélyünk a sikerre. De tényleg inkább azt hangsúlyoznám, hogy bátor, felszabadult röplabdát várok el a srácoktól.

Az Extraliga állása

1. Pénzügyőr SE 8 3 3 1 – – 1 21:8 20

2. Vegyész RCK 9 5 1 – 1 2 – 22:10 19

3. Fino Kaposvár 7 3 2 – 1 1 – 18:8 16

4. HÉP Kecskeméti RC 9 3 – 1 – 2 3 14:17 11

5. Debreceni EAC 9 1 1 1 – 1 5 10:21 8

6. MAFC-BME 8 – 1 1 2 2 2 12:21 7

7. Utánpótlás válogatott 4 –

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!