Vegyész RC

2020.02.25. 11:00

Meglepetés MAFC-siker

Kedden a fővárosban játszott Extraliga-találkozót a Vegyész RC csapata.

Tóth Zoltán

Forrás: ÉM

Fotó: Vajda János

Az első felvonásban Blázsovics-ponttal kezdett a Vegyész, majd egy vitatott pont után már hárommal mentek a sárga-kékek (2–5). Árva-bomba után Moraes blokkolt remekül, időt is kértek a hazaiak (3–7). Mit sem segített ez rajtuk, Juhász-bombával nőtt a vendégelőny, ám jól működött a hazai védekezés, Kardos edző időt is kért (11–12). Kovács S. szerzett budapesti pontot, amire Braga válaszolt, majd az egyenlítést hozta Csoma leütése, de Braga ismét a VRCK-t hozta előnybe (15–17). Izgalmasan alakult a végjáték, Kovács S. hibáját vitatták a hazaiak, a pontot azonban a vendégek kapták (19–21), időt is kértek az egyetemisták. Ezután volt 23–23 is, végül a MAFC nyerte ezt a szettet.

Egy-egy játszma

Vegyész-pontokkal kezdődött a második szett, majd egy labdameneten belül háromszor is hárított a vendégek sánca, időt is kért Nagy Péter (1–4). Braga bombázta szét a MAFC-ot, amely ekkor még elsiette a támadásait, így egyre nőtt a borsodiak fórja, amit egy újabb időkéréssel igyekezett javítani a budapesti szakvezető (2–8). Árva bombázott a pályán kívülre, de Braga megmozdulására nem volt ellenszer (11–14), igaz, Gebhardt is betalált. Csoma folytatta a hazai pontgyártást, Gebhardt pedig már egyenlített is (16–16), ami után Marek Kardos időzött. Váltott pontok után a Vegyész-sánc működött, ám a nyitásuk a hálóban landolt (20–20). Csoma pazar ejtése és ütése ismét hazai előnyt jelzett (23–22), ki is kérte az újabb szünetet a Vegyész. Hole kapott bele egy lepattanóba, majd Gebhardt lökete zárta ezt a szettet.

Váltakozva estek a pontok a harmadik játszma kezdetén, két rontás után a vendégek kértek gyorsan szünetet (5–3). Lendületben maradt az egyetemi együttes, ászt szerváltak, sánc mellett ütöttek keresztbe (8–4), emiatt is Kardos edző újból időt kért. Braga bombái élesztették a vendégek reményeit, ám Csoma továbbra is elemében volt (9–6). 14–14-et követően Blázsovics kapott bele egy hosszúra sikerült védésbe (14–16), időt kértek a vendéglátók. Nem sokkal később már hárompontos volt a barcikai fór, de Szabó szép találataival zárkóztak a fővárosiak (17–18). Milovanovic sokadszor hozta fel csapatát, amely Efraimidis pontatlan ütése után egyenlített (20–20). 23–23-nál egy vonalon túlra ütött labda után sárga lappal figyelmeztette Blázsovicsot (24–24). Csoma hosszú labdáját követően a vendégek szépítettek.

Braga vitte a vállán

Barcikai egységek estek a negyedik felvonásban, úgy tűnt, összeállt a VRCK játéka, ám egy hálóban landoló szerva, majd Csoma ásza már egyenlítést hozott a hazaiaknak (6–6). Bragát nem tudták hatástalanítani, egymás után szerezte a pontokat, de Milovanovic is bombaformában röplabdázott, így már a fővárosiaké volt az előny (11–10). Blázsovicsot sáncolták a házigazdák, Braga viszont a vállán vitte a csapatot, igaz, a másik oldalon Csoma is ezt tette (15–15). Időt kért Marek Kardos, ami után két tovaszállt hazai ütés jött, s már kettővel ment a Vegyész (18–20). A hajrá megint szoros volt, de az egyetemisták voltak pontosabbak, és nyertek, meglepetésre.


MAFC-BME – Vegyész RC Kazincbarcika 3:1 (24, 23, -24, 26)

Budapest, 50 néző. V.: Szabó P., Kiss Z.

MAFC-BME: Szabó B. 3, Hole 1, Milovanovic 24, Kovács S. 5, Csoma 29, Gebhardt N. 21. Csere: Bene (liberó). Vezetőedző: Nagy Péter

Vegyész RC Kazincbarcika: Blázsovics 7, Juhász 6, Braga 26, Árva 4, Moraes 10, Páez 3. Csere: Vitko (liberó), Dudás (liberó), Földes, Efraimidis 5, Péter. Vezetőedző: Marek Kardos

Nagy Péter: – Gratulálok a fiúknak, pazar győzelem volt. Miután szeretnénk a négybe kerülni, minden ilyen mérkőzés nagyon fontos számunkra. Igyekeztünk agresszíven játszani, a csapat betartotta mindazt, amit megbeszéltünk, nagyon fontos meccsen sikerült diadalt aratunk.

Marek Kardos: – Minden szettben közel voltunk vendéglátóinkhoz, de sokat hibáztunk. Fogadásaink és gyenge védekezésünk miatt vesztettünk, a MAFC ebben jobb volt nálunk. Nem szoktam a bírókkal foglalkozni, most sem szeretnék, de rengeteg kétes ítéletük volt, ami borzolta a kedélyeket, s ezekből nem jöttünk ki jól. A vereséget persze nem akarom az ő nyakukba varrni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!