VRCK

2020.01.27. 15:30

Miként a korábbi években

A DEAC-ot fogadta vasárnap a Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Extraligában.

Molnár István

Magabiztos győzelem

Fotó: Kozma István

A címvédő barcikaiak az ezen csatát megelőző három meccsen hét, a hajdúságiak két mérkőzésen három pontot gyűjtöttek, de nem csak emiatt, hanem minden más szempontból a VRCK számított az összecsapás egyértelmű esélyesének. A Debrecennél a névsorban volt az észak-borsodi drukkerek által is jól ismert, korábban a Vegyészben is játszó Csizmadia János, valamint Mészáros Zoltán.

Összesen huszonhármat

Nem meglepően a Barcika kezdett jobban (5-2), a kidolgozott akciókból beütötték a labdákat, amelyek a másik oldalon el-el pattantak ide-oda. A vendég feladónak sokat kellett mozogniuk, de volt, hogy nem is jutottak el addig a látogatók, hogy támadást vezessenek, mert Páez szerváját nem tudták fogni. Csizmadia nyitása sem volt csúnya, pont lett belőle, aztán Braga vágta a játékszert a hálóba (9-7). Az adódó lehetőségeket igyekezett megragadni a DEAC, és vállalható különbségen belül volt (12-9). A házigazda blokkokról jobbára kipattant a labda, Moraes azonban kis híján a háló fölé emelkedett. Nem voltak óriási labdamenetek, hamar zárultak a játékok, például Páez újabb ásza miatt, így 18-12-nél időt kért a Debrecen. Csizmadia gondolatát olvasták a hazaiak, a venezuelai légiós még mindig maradt a nyitóhelyen (22-12), megint mondandója volt Fodor Antalnak. A játszma viszont rövidesen véget is ért (25-13).

A második menet elején a háló is a Vegyésszel volt, majd Blázsovics szállt a levegőben a vonalon túlról (4-1). Blokkban, és egyéb minden másban is jobb volt a Kardos-gárda, a vezetőedző nyugodtan behozhatta Moraes helyett Péter M.-tt centerbe (9-3). Széleseket ütöttek a látogatók, nem találták a maguk ritmusát, volt miről tanácskozni 11-3-nál. Dudás is jött Vitko váltójaként, a korábbi évekhez hasonló volt a két csapat meccsének forgatókönyve: a borsodiak erős félgőzzel is simán vezettek (14-5). 22-8-nál azért másodszor is időt kért a hajdúsági mester, a hazaiaknak szűk 40 perc elég volt a 2:0-hoz (25-10).

Az elképzeltek szerint

A harmadik játszmát a kezdők nyitották a VRCK-nál, Moraes és Braga kettős sánca élményszámba ment, míg egy hosszú menet végére Árva tett pontot (3-0). Egy-két apró hibát leszámítva az elképzeltek szerint haladtak Blázsovicsék (6-3), még egy Páez áthúzás is belefért. Egy kavics sem volt a barcikai fogaskerekek között, 11-5-nél már jöhetett Péter M. és Budai is a játéktérre. Tiszta ütőhelyzetben is rontottak a debreceniek, jóformán csak időhúzás volt az időkérésük (14-5). Csizmadia T. váltotta feladóban Páezt, a vendégek meg szorgoskodtak egy kicsit (17-10). Ennyi volt a fellángolás a DEAC-tól, Árváék haladtak a maguk útján, és egy egyhangú csatában simán győztek (25-13).

Vegyész RC Kazincbarcika – Debreceni EAC 3:0 (13, 10, 13)

Kazincbarcika, 350 néző. V.: Halász, Adler.

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez 4, Juhász P. 8, Blázsovics 11, Moraes 8, Braga 8, Árva 9. Csere: Vitko (liberó), Dudás (liberó), Péter M. 2, Földes 1, Budai 2, Csizmadia T. 1. Vezetőedző: Marek Kardos.

Debreceni EAC: Tóth A. 3, Hubicska 13, Ádám A. 2, Csizmadia J. 1, Fazekas 6, Kiss I. 1. Csere: Mészáros (liberó), Barna (liberó), Magyar, Ötvös. Vezetőedző: Fodor Antal.

Marek Kardos: – Örülök, hogy nyertünk, minden siker fontos. Örülök annak is, hogy a csapat jól játszott, illetve a juniorok is éltek a lehetőséggel.

Fodor Antal: – Megérdemelten nyert a Vegyész, gratulálok nekik. Szerettünk volna nagyobb ellenállást kifejteni, de ez valószínűleg ma akkor sem sikerült volna, ha Bagics Balázs nem hiányzik sérülés miatt. A tanulságokat levonjuk, és igyekszünk ezeket hasznosítani a következő meccseken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!