Aluinvent-DVTK

2020.01.20. 09:30

DVTK: Walker-Kimbrough feltámasztotta csapatát

Gyenge kezdés után a második és a harmadik negyedben jól játszott a Diósgyőr, és nyert.

Berecz Csaba

Morrison nézi a gyűrűt, kezében a labdával

Fotó: Bujdos Tibor

A női kosárlabda NB I 16. fordulójában szombaton a Zalaegerszegi TE NKK gárdáját fogadta a miskolci városi sportcsarnokban az Aluinvent-DVTK együttese.

Pontatlan

A mérkőzés elején több pontatlan dobást láthattunk, két perc alatt mindössze egy-egy találat született az egyik és a másik oldalon, majd az egyenlítése után a ZTE átvette a vezetést. Keyona triplájára ugyan Walker-Kimbrough egy hármassal válaszolt, de aztán Kovács G. is távoli gólt szerzett (5-10). A halványan kezdő DVTK-ból, Walker-Kimbrough kivételével a 6. percre négy játékost is lecserélt Cziczás edző, de mivel ez sem használt, így Burkholder palánk alóli találata után időt kért (5-14). A pauza után Pusztai is pályára került, és rajta kívül ekkor Morrison, Zele, Kányási, Szűcs R. volt az aki a zárkózásban előre mozdíthatta volna a Diósgyőrt. Túl nagy haladást azonban nem értek el, mert ők sem dobtak jól, például Morrison a játékrész utolsó percében, csapata első büntetői közül mindkettőt kihagyta, amit a túloldalon Nagy D. egy triplával büntetett (11-22).

A második menetet a Medgyessy, Walker-Kimbrough, Pusztai, Goree, Morrison ötösfogat kezdte a hazaiaknál, de védekezésben változatlanul nagy volt a hibaszázalék (17-29). A hétfős rotációval játszó ZTE-vel szemben magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a DVTK, és nem volt meglepő, hogy Goree középtávolija után, a 14. percben a vendégek edzője időt kért (21-29). A dekoncentrált kezdéssel összeszedett hátrányt folyamatosan faragták a fehér mezesek (25-31), de a játékrész közepén a vendégek 20 másodperecen belül két triplát is bevertek (25-37). A hazai publikumnak nem igazán tetszett a játékvezetők működése, de volt ettől rosszabb is ekkoriban, a Diósgyőr védekezése. Medgyessy hármasa után (39-45), a negyed utolsó percében Keyona értékesített két büntit, amire Walker-Kimbrough válaszolt egy akciógóllal (41-47).

Fordulás után

A térfélcserét követően a mezőny legjobbja Walker-Kimbrough előbb egy hármast hintett, majd leindításos találata után – amivel saját termését 20 pont fölé tolta – ZTE időkérés következett (46-47). A pauza után Goree büntetőivel, 20 perc után vette vissza az előnyt a Diósgyőr. A két légiós egymás után szerezte a gólokat, hazai részről Medgyessy volt az, aki hármasával harmadikként volt eredményes a harmadik negyedben (60-56). A piros-fehérek feljavult védőmunka mellett, támadásban is remekeltek, és amikor a játékrész végén Walker-Kimbrough bevágott egy triplát (71-59), a közönség ünnepelt, mert érezték, hogy ez a meccs a hazaiaké lehet.

Ezt támasztotta alá a kiválóan játszó Walker-Kimbrough újabb hármasa az utolsó menet elején, amivel az amerikai kosaras 30 fölé tolta magát. Eleinte külső dobásokkal próbált visszajönni a meccsbe a ZTE, de amikor a hazaiak hosszú időn át pontatlanul dobtak, 5 perc alatt csak Goree duplájának örülhettek, a vendégek csak annyit tudtak elérni, hogy tízen belülre kerüljenek (76-68). Ekkor, bő négy perccel a vége előtt, időt kért Cziczás edző, ami után hazai részről jött néhány megnyugtató gól (83-72). De nem elég, és a vendégek kilencedik hármasát követően újra DVTK szünetre volt szükség, 100 másodperccel a vége előtt (83-77). A hajrában azonban nem borult meg a meccs, a mezőny legjobbja, az extrát hozó Walker-Kimbrough gondoskodott erről.


Aluinvent-DVTK – Zalaegerszegi TE NKK 87-82 (11-22, 30-25, 30-12, 16-23)

Miskolc, 800 néző. V.: Győrffy, Fodor A., Nepp.

Aluinvent-DVTK: MEDGYESSY (8/6), WALKER-KIMBROUGH (37/12), Skoric (4), GOREE (21), Kiss A. (-). Csere: Morrison (13), Zele (-), Kányási (-), Szűcs R. (-), Pusztai (4), Katona (-). Vezetőedző: Cziczás László.

Zalaegerszegi TE NKK: NAGY D. (13/3), Kovács G. (6/6), Burkholder (14/6), Boonstra (7/3), KEYONA (30/6). Csere: Horti (6), Delic (6/6), Dömötör (-). Vezetőedző: Horváth Zsófia.

Cziczás László: – Egy támadó szellemű ZTE-vel találkozzunk. Nagy potenciál van a támadójátékukban, láthattuk, hogy a hárompontos vonal mögül életveszélyesek voltak, és a gyűrű alatt is jól játszottak. Talán tudat alatt azt hittük, hogy picivel könnyebb lesz ez a meccs. Volt sportlóként tudom, hogy egy olyan remek mérkőzés után, mint amilyen a Szekszárd elleni találkozó volt, ilyenkor hajlamos az ember azt gondolni, hogy a folytatás is ilyen jól megy majd. Több mint tíz pontos hátrányból álltunk fel, ehhez kellett több jó egyéni teljesítmény, mint Walker-Kimbrough mutatott. Rajta kívül még Katonát kell kiemelnem, aki a harmadik negyedben védekezésben segített sokat abban, hogy a magunk javára tudjunk fordítani a meccset. Rajta kívül a szurkolók is ki kell emelni, a hatodik ember voltak, amikor kritikus helyzetben voltunk, akkor is buzdítottak minket.

Horváth Zsófia: – Úgy gondolom, hogy jó meccset játszottunk most is, a múlt héten is, és ez biztató a jövőre nézve. Továbbra is az lenne a cél, hogy az ellenfeleket 80 pont alatt tartsuk, mert felőröl minket az, hogy ennyit kell nekünk is dobni. A védekezésre egy picit jobban kellett volna koncentrálni. A végére elfáradtunk, a harmadik negyedben is volt egy lyuk, de a második és a harmadik játékrészben egyaránt 30 pontokat kaptunk, és ezt nem lenne szabad. Gratulálok a Diósgyőrnek, mert gyengébb kezdésük után felállták, összekapták magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!