labdarúgás

2019.12.19. 14:30

Leisztinger már a kassai labdarúgásba is beszállt

A DVTK többségi tulajdonosa egy szlovák csapat működésében is szerepet vállalt.

Berecz Csaba

Leisztinger Tamás

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Ádám János

A szlovák másodosztályban szereplő FC Kosice labdarúgócsapata szerdán egy közleményt jelentetett meg a honlapján – a kassai klub és a DVTK címerével illusztrálva –, és azt tették közzé, hogy magyar résztulajdonosa lett a csapatot működtető gazdasági társaságnak. A közlemény szerint 37 százalékos üzletrészt szerzett a kassai klubban a budapesti Arago cégcsoport.

Nagyon örülnek

„Az Arago csoport az elmúlt években nemcsak Magyarországon, hanem a környező országokban is kialakított egy jelentősebb befektetési portfóliót. A sport, azon belül a futball ismerős terep, hiszen nyolc éve az egyik legnépszerűbb magyar labdarúgóklub, a Diósgyőri VTK többségi tulajdonosai is vagyunk. Kassai szerepvállalásunkat több tényező alátámasztotta, de leginkább tulajdonostársaink elhivatottsága, a klub jelentős hagyományai, valamint Kassa és vonzáskörzetének sportban rejlő lehetőségei miatt született meg a döntés az Arago Holding üzletrészvásárlásáról. Miskolc és Kassa földrajzi közelsége, testvérvárosi kapcsolata, közös kulturális, valamint sportmúltja csak ráadás volt” – idézték az fckosice.sk internetes oldalon Sántha Gergelyt, az Arago Befektetési Holding Zrt. ügyvezetőjét.

A magyar szerepvállalás kapcsán a kassai klub honlapján megjelent az FC Kosice klubvezetőjének, Dusan Trnkának az alábbi nyilatkozata is:

„Nagyon örülünk magyar partnereinknek. Ez kedvező jelzés klubunknak, és fontos lépés az anyagi háttér biztosításában. A magyar tulajdonosok ráadásul hozzák magukkal azt a tapasztalatot, amelyet az új, modern miskolci stadion üzemeltetése során eddig szereztek. Együtt dolgozunk, hogy a kassai futball ismét méltó legyen korábbi sikereihez.”

Az utánpótlást is

Az Észak-Magyarország információi szerint a kassai klubban nem közvetlenül az Arago Befektetési Holding Zrt. szerzett tulajdont, hanem a DVTK labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosa, a Borsodsport Invest Kft. által a közelmúltban Szlovákiában alapított gazdasági társaság. Lapunk úgy tudja, hogy a tulajdonrész árruházásáról szóló szerződést néhány nappal ezelőtt írták alá a felek, és a tényleges együttműködés a jövő év elején kezdődik. A Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó Arago, illetve Borsodsport Invest Kft. a kassai klubban történt üzletrész szerzésével nem csak a szlovák másodosztályú bajnokság 9. helyén álló felnőtt csapat finanszírozásába, hanem a teljes utánpótlás működtetésébe is beszállt. Egyes források szerint ez utóbbi nem mellékszál, ugyanis a 2017. július 25-én született kormányhatározat alapján a DVTK a Magyar Államtól 1,5 milliárd forintos pénzügyi támogatást kapott azon tervének megvalósításához, hogy a felvidéken egy labdarúgó akadémiát hozzon létre, és a több éve tartó helyszínkeresés végén Kassa lehet a befutó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!