MVLC

2019.10.26. 11:00

Előnyben az első után

Pécsett szállt vízbe pénteken a PannErgy-MVLC férfi vízilabda csapata.

Molnár István

Ma jön a második felvonás a két csapat között

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Kozma István

A Magyar Kupában a legjobb négy közé jutásért küzdenek a csapatok, ennek a keretében, az oda-visszavágós párharcban a PVSK-Mecsek Füszért a PannErgy-MVLC csapatának ellenfele. A csata első felvonására péntek este a baranyai megyeszékhelyen került sor, ahol a vendégeknél nem ugorhatott vízbe a sérült Stojanovic.

Háromról döntetlen

Esélyeshez méltóan kezdte a meccset, az első negyedet a miskolci alakulat, hiszen az első perc végén, két másodperc után kihasznált egy emberelőnyt Nagy Á. (0-1), majd a következő gólt is a miskolciak érték el, méghozzá Krijestorac (0-2). A Csoma-Csaba párharc vége hazai büntető lett, amelyet Kolozsi értékesített (1-2), ám nem sokkal ezután Krijestorac második aznapi találatát jegyezte (1-3). Kiss K. centerből hozta fel egyre a PVSK-t (2-3), ám ezt követően megint a borsodiak voltak jobbak, pontosabbak, Vadovics és Misic 2-5-re alakította az állást. Horváth Zs. fórból betalált (3-5), aztán 3 mp-vel a dudaszó előtt Nagy Á. szabaddobás-góllal jelentkezett (3-6).

A második felvonás elején Csacsovszky A. zörgetett hálót belső posztról (4-6), az MVLC-nél hasonlóan centerből Misic ért el gólt (4-7). Küzdős formáját mutatta a PVSK, igyekezett tartani a lépést, Csaba M. lövése után a labda utat is talált a miskolci kapuba (5-7). Bedőt ötméterest érően fogták a házigazdák, a büntetőt azonban Vadovics elhibázta. Persze, hogy ez plusz volt a pécsieknek, különösen Csaba M-nek (6-7). Zerinváry harcolt ki a pályaválasztónak „ötöst”, Rakonjac ki is egyenlített belőle (7-7). A PannErgy olasz légiósa, Manzi nem teketóriázott, miután Lőrincz jól játszotta meg (7-8), és a második menetből hátralévő időben már nem is változott az eredmény.

Misic: ötös

A harmadik negyed kezdetén ismét Csacsovszky A. mutatta meg képességeit (8-8), ám 26 másodperccel ezután Manzi vágta be a labdát a hazai kapuba, emberelőnyben (8-9). Egy ideig bajok voltak a célzással, pedig voltak kísérletek, majd újfent a PVSK „lépett”, egyenlőre, Csaba M. akció találatával (9-9). Vadovics az MVLC-t hozta ismételten előnybe (9-10), később kiállítást használt ki Nagy Á. (9-11). Ezen nyolc percben az utolsó szót Misic mondta ki, centerben elért góljával 9-12-re módosult az állás.

A befejező játékrészben Nagy Á. pontos ötméterese révén húzott el az MVLC (9-13), persze hogy a Pécs is ilyen helyzetből volt eredményes (Kolozsi, 10-13). A hátralévő hat és fél percben az volt a kérdés, fel tud-e újra lángolni a dél-magyarországi alakulat, vagy ahogyan a mérkőzés elején történt, biztos miskolci játékkal ér véget a meccs. Misic fórból módosított 10-14-re, ekkor a cserekapus Mizsei 75 százalékon védett. Chilkó szintén előnyből vágta a hálóba a játékszert (11-14), aztán Krijestorac „tért vissza” a gólszerzők táborába (11-15). Misic ötödször is tarthatatlan volt a házigazdának (11-16), de Chilkó is gólt vágott (12-16).

A PannErgy tisztesnek mondható előnyt „kovácsolt össze”, a visszavágót ma 18 órától rendezik a dr. Kemény Dénes városi sportuszodában.

Jegyzőkönyv: PVSK-Mecsek Füszért – PannErgy-Miskolci VLC 12-16 (3-6, 4-2, 2-4, 3-4)

Pécs, 300 néző. V.: Várkonyi, Tordai.

PVSK: Józsa – Horváth Zs. (1), Zerinváry (-), Csacsovszky A. (2), Chilkó (2), Kolozsi (2), Rakonjac (1). Csere: Csaba M. (3), Csorba (-), Kiss K. (1), Gál (-), Turnai (-). Vezetőedző: Lukács Gergely.

MVLC: Csoma – Nagy Á. (4), Vadovics (2), Lőrincz (-), Misic (5), Milicic (-), Krijestorac (3). Csere: Mizsei (k), Banicevic (-), Bedő (-), Manzi (2), Hornyák (-), Vismeg Zs. (-). Vezetőedző: Vidumanszky László.

Gól/emberelőnyből: 4/14, ill. 7/12

Gól/büntetőből: 3/3, ill. 1/2

Lukács Gergely: – A Miskolc jó csapat, jó játékosokkal, nehéz ellenük védekezni. Az, hogy 12 gólt dobtunk, szép, de 16 kapott góllal nem lehet nyerni. A meccs során egyszer felálltunk, azonban ezt már másodszor nem engedte az MVLC, megérdemelt az előnyük.

Vidumanszky László: – A csata két meccsből áll, az elsőt megcsináltuk, lehetett volna jobb is, de a közönség biztosan jól szórakozott. Szombaton sem lesz könnyebb, ugyanúgy kell harcolnunk, mint most, hogy meglegyen a győzelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!