DVTK

2019.10.26. 08:11

Elég lenne egy egygólos is

Szombaton Pakson játszik alsóházi bajnoki meccset a DVTK labdarúgócsapata.

Berecz Csaba

Fotó: Kozma István

A labdarúgó NB I 9. fordulójában, szombaton 17.00-tól Paksi FC – Diósgyőri VTK mérkőzést rendeznek a Duna-parti városban. A két csapat – jelenleg – egyaránt az alsóházba tartozik, és az tűnik valószínűnek, hogy ebben az évadban mindketten a kiesés elkerüléséért harcolnak majd. Ezen a fronton a paksiak momentán jobban állnak, az eddigi 8 fordulóban 10 pontot gyűjtöttek (három meccset nyertek, a Honvéd, a Mezőkövesd és a Kaposvár ellen, egyszer, az Újpest ellen pedig döntetlenre végeztek). A DVTK három ponttal kevesebbet szedett eddig össze (a Honvéd és a Zalaegerszeg ellen győztek, és a Puskás ellen ikszeltek), de ha ma sikerülne három góllal nyerniük, akkor elkerülnének a kieső helyről, mert ezzel maguk mögé húznák a paksiakat.

Elég lenne egygólos

– Ha a játékunk minősége tovább fejlődik, ahhoz képest, amit Debrecenben mutattunk, és az adódó ziccereinket közel száz százalékban kihasználjuk, akkor előfordulhatna a meccs előtt az álom kategóriába sorolható háromgólos siker – felelte felvetésünkre Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője, majd így folytatta: – Nem gólkülönbségben gondolkozunk, viszont szeretnénk nyerni, és nagyon boldogok leszünk, ha összejön a győzelem, még akkor is ha ez egygólos lenne.

A múlt héten Debrecenben 2-1-re ugyan kikapott a DVTK, úgy, hogy általános vélemény volt: a Diósgyőr a meccs túlnyomó részében jobban játszott ellenfelénél. Kíváncsiak voltunk arra, hogy az üres kezes hazaút után milyen volt a hét, változott-e a munkába vetett hit.

– Minden vereség után csalódottak a játékosok, az edzők, de mi most az átlagostól jóval csalódottabbak voltunk, ugyanis a mutatott a játék nem a mi vereségünket vetítette előre – mondta a diósgyőri szakvezető. – De a hit megmaradt, és ezen a héten ez azt hozta, hogy még jobban dolgoztak a játékosok, kettőzött erővel, mert úgy látják, hogy az út jó, de lehet, hogy még ettől is többet kell beletenniük, hogy a futball igazságtalansága ne sújtsa őket. Nem jó dolog úgy lejönni a pályáról, hogy szinte mindent megtettél, mégsem kapsz érte pontot, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy bár helyzeteket dolgoztunk ki, sajnos a ziccereket nem sikerült értékesíteni, ahogy arról sem, hogy a profi foci az eredményekről szól, és nem csak jól, hanem eredményesen is kell játszani.

Adukor és Makrai

Szóba hoztuk Feczkó Tamásnak, hogy az ellenfél kispadján egy olyan edző ül, aki korábban sikereket ért el a DVTK-val, és hogy Sivic Tomislav vélhetően extra motivációval készíti fel jelenlegi csapatát, ahogy azt tette egy másik korábbi csapata, a Mezőkövesd Zsóry FC ellen, akiket idegenben sikerült is legyőzniük.

– Lehet egy edzőnek extra motivációja, és persze játékosnak is a volt klubja ellen, de ez ellen nem lehet tenni, én nem is akarok ezzel foglalkozni. Számunkra az a lényeg, hogy mi csapatszinten erősebb motivációval játsszunk, hogy a pályán a mi akaratunk érvényesüljön, és azon voltuk, vagyunk, hogy ezt elérjük – mondta Feczkó Tamás.

A diósgyőri szakvezetőtől azt is megtudtuk, hogy két olyan játékos van a DVTK keretében, akik nem bevehetők. Az egyikük Adukor, akiről azt mondta Feczkó Tamás, hogy meglátása szerint nagyon szeretne visszatérni a csapatba, de úgy tűnik, hogy a ghánai védekező középpályás balszerencsés. Ugyanis bár a múlt héten úgy látszott, hogy ennek hamarosan eljöhet az ideje, vasárnap újra megsérült. A másik hiányzó Makrai, akit ezen a héten újra megműtöttek. A fiatal támadónál, az egy évvel ezelőtti keresztszalag szakadása után egy korrekciós beavatkozásra volt szükség ahhoz, hogy visszanyerhesse tökéletes állapotát. Feczkó Tamás szerint most hat hét kényszerpihenő vár Makraira, aki valószínűleg csak a jövő év elején lehet a keret teljes értékű labdarúgója.

Várható kezdő

A DVTK várható kezdőcsapata: Danilovic – Polgár, Brkovic, Karan, Tamás M. (Vági) – Márkvárt, Iszlai – Shestakov, Rui Pedro, Prosser – Ivanovski.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!